Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Hei , hyggelig folkens ...

11 w Poniedziałek o 10 z minutami , Mam się stawić Osobiście , na rozmowę kwalifikacyjną w Sandefjord ...!!!
---
Prawie Centrum Miasta ... !!! .
---
Z mapy wynika iż to ta Wioska , gdzie Mieści się w pobliżu Lotnisko Torp ...
---
Przekalkulowałem już wszystkie Warianty podróży ... , Średnie Koszty , tak Lotu , jak i jazdy autem , porównywalne , poza oczywiście , samym czasem ... /którego Mam pod dostatkiem ... Permittering ?
---
Niemniej mam pytanie , co sugerujecie , auto czy samolot ...??? .
---
Naprawdę jestem niezdecydowany ! .
I potrzebuję , jakiegoś sensownego doradztwa ...

Hej Zgredzie,
O co tu kaman, przeciez ty nie gawarisz po noszk, jak ty chcesz rozmawiac, bedziesz sie prezentowal w jezyku migowym. A moze u krajana zaczynasz robote, a moze na czarno za 90 NOK.

No to cie przycisnelo, a taki mundry jestes, ale z drugiej strony to ci wspolczuje.

Na marginesie, chlopie z tej twojej wioski do Sandefjord jak sie przejedziesz zimowa pora to tak jakbys rok zycia stracil. Tylko samolot, nie ryzykuj, szkoda zdrowia.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
NorgeMatrix napisał: moze u krajana zaczynasz robote, a moze na czarno za 90 NOK.
Na marginesie, chlopie z tej twojej wioski do Sandefjord jak sie przejedziesz zimowa pora to tak jakbys rok zycia stracil. Tylko samolot, nie ryzykuj, szkoda zdrowia.

A nawet , gdybym miał pracować na czarno i dostał bym do łapki te 90-Nok. , to razem z NAV , daje to już , ładną kwotę 154Nok /Netto .
---
Co do jazdy autem , WIEM ... że to ryzyko ... , właśnie w podobny sposób , straciłem Felicię w drodze do Trondheim ... w Tamtym Roku .
---
Do przemyślenia , chociaż lotem będę uwiązany do innych środków .
---
Gdybym miał więcej Forsy to w Oslo kupił bym grata i było by w sam raz .
---
A TAK ... czekam dalej na sugestie ...

Zgłoś wpis
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
[b]Do przemyślenia , chociaż lotem będę uwiązany do innych środków .
---
Gdybym miał więcej Forsy to w Oslo kupił bym grata i było by w sam raz .
---
A TAK ... czekam dalej na sugestie ...

[/color]

to chyba najlepsza sugestia.... autosugestia.... a auto to i za 5k jakies toczydlo na kilka miesiecy kupisz w razie w..... pozniej oddasz na zyeltki i 2 tysiace Ci sie wroca (tylko zeby nie przyszlo Ci do glowy wsadzac kasy)
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:to chyba najlepsza sugestia.... autosugestia.... a auto to i za 5k jakies toczydlo na kilka miesiecy kupisz w razie w..... pozniej oddasz na zyeltki i 2 tysiace Ci sie wroca (tylko zeby nie przyszlo Ci do glowy wsadzac kasy)
Tylko , że samolot + dojazdy + INNE , kosztuje 3 do 4 tys.. + ewentualny następny Grat = 9 ~ 11 tys. Nok a za chwilę opłata drogowa toll x 2 sztuki .
ECH już sam nie wiem
Tak źle , a siak jeszcze gorzej ...
---
Już jestem gotów nie Jechać i nie lecieć , może trafi się coś bliżej i lepsiejsze ...
---
Zobaczę ... Mam jeszcze kilkadziesiąt godzin do Namysłu .
---
Lot , to określony bagaż i autobusy , pociągi , taryfy , czas na połączenia , a jak bym dostał pracę , to dodatkowo ... jeszcze auto butikk ...
Zgłoś wpis
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
chociaz raz zrob cos spontanicznie.... bez zadnego za i przeciw.... zycie masz jedno wiec zawsze zakladaj sukces.... ))
ja bym lecial i w razie czego przy normalnej pracy w okolicach wakacji masz juz klejne auto a o tamych gratach zapominasz i przestajesz sie bawic w matematyke....
Zgłoś wpis
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
www.rent-a-wreck.no/eng/?car-rental=sand...ow-rental-prices=yes

Ci mają tanie auta, na dłuższy okres nie jest tak drogo i gówno cie obchodzi ma jeździć....

poza tym to żal jak sto chu....
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:pierdol...robotę...pij...dalej..:lol:I znowu dałeś DUPY ...!!! .
To już @Josep , był bardziej na Miejscu , w tym konkretnym temacie .
---

Wstyd Czesiowaty ... po prostu ... wstyd !.

---
---
Yatseknapisał:chociaz raz zrob cos spontanicznie.... bez zadnego za i przeciw.... zycie masz jedno wiec zawsze zakladaj sukces.... ))
ja bym lecial i w razie czego przy normalnej pracy w okolicach wakacji masz juz klejne auto a o tamych gratach zapominasz i przestajesz sie bawic w matematyke....

Przecież , Ja cały czas LECĘ NA SPONTANIE ... !
Nie widać tego ? .
---
Co do Matematyki , to gdybym ją stosował jak należy , to teraz , nie pytał bym się o tak błahe sprawy .
Tylko siedział bym sobie w Własnej Hycie z Milionem na Koncie , a w garażu stał by Nowy ...YETI ... !.
---
A tak , jak widać na powyższych Postach w Moim Wydaniu .
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
BŻYGDAL ... WYJRZYJ PRZEZ OKNO W KIERUNKU NA PÓŁNOC ... !!!

---
ZORZA .... ZORZA ...
PDOBNA DO TEJ CO WIDZIAŁEŚ ...

Tylko dzisiaj , nie ma chmurki na niebie
---
mecyje ....
---
To tak Na Pożegnanie , bo wyjeżdżam po północy do Oslo ...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
N I C ... TO ...
Czas spadać spać ...!
---
Wszak rano , siad na dupę za kierownik i do przodu , przez Nord Norge , ku Południowi Akershus .
---
Do usłyszenia na trasie i na Miejscu , myślę iż tym razem nie będę Miał podobnej przygody jak Trondheim z Felicją .
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
BYŁEM ... ZOBACZYŁEM ...
---
... NIC to ... !
---
CZAS wracać Na Północ ...
... a tak się nie chce ...
---
Jeszcze raz Pozdrawiam