Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4298 niezalogowanych)
15 Postów
krzysztof figlon
(krzyysztof78)
Wiking
W sumie kto pyta nie błądzi,może znajdzie się miejsce dla tego chłopa z wykształceniem ja też zaczynam tą historię z tym że wiem co umiem i co chcę robić ,a więc, stolarz szuka roboty ,walić na priva jakby kto szukał fachowca od drzazg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Wiesz patim mój tato zawsze powtarzał ...jest prawda, cała prawda i g...o prawda. Tak więc o którą z nich Ci chodzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
Prawda jst taka, ze ludziom nie chce sie szukac pracy,
tylko najprosciej jst wrzucic posta typu:

PILNIE SZUKAM PRACY, ZOSTALEM SKRZYWDZONY PRZEZ LOS
RODACY POMOCY!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
bobi napisał:
Prawda jst taka, ze ludziom nie chce sie szukac pracy,
tylko najprosciej jst wrzucic posta typu:

PILNIE SZUKAM PRACY, ZOSTALEM SKRZYWDZONY PRZEZ LOS
RODACY POMOCY!!!!

Tak, ktoś kto szuka pracy przez forum a szczególnie przez MN=bania
i tak jak piszą inni ,to nie pracownik to leser ,migacz .
Ogólnie nic nie umie ale za wszelką cenę chce mieć zatrudnienie a najlepiej gdyby zarabiał miliony .
Przerabiam ,teraz taką pracownicę,nic od siebie nie da ..,jak mnie nie ma to czeka,aż wrócę by się spytać ,czy ma to czy tamto zrobić -więc do bani z takimi pracownikami .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(Saandra)
Początkujący
Swiete slowa Next ja tez mam z tym problem ....i tez widze co sie dzieje ... wszyscy chca pracowac ale jak dojdzie co do czego to nie ma chetnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
krzysztof figlon
(krzyysztof78)
Wiking
Tak myslałem, i tak się nie dam i szukam,a jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
krzysztof figlon
(krzyysztof78)
Wiking
Jest jeszcze krótki okres próbny jakby co, nie nada to wypad,proste.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(Saandra)
Początkujący
dla chcacego nic trudnego ...i nikt nie powiedzial ze bedzie latwo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
krzyysztof78 napisał:
Tak myslałem, i tak się nie dam i szukam,a jak

Tylko uwazaj na oferty z MN, bo byly przypadki, za chlopaki
przyjezdzali tutaj- dzwonili do pracodawcy, a tel wyloczony.
To samo z mieszkaniem- placisz osoba znika a Tobie pozostaje dworzec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Piotr Adamowski
(Adamowski)
Wiking
NEXT, Saandra. Powstrzymajcie się w swoich osądach. Zatrudniałem również kilka osób. Podstawowym problemem jeżeli chodzi Wasze przypadki (jeżeli zatrudniacie i jesteście pracodawcami) jest niewłaściwy dobór pracowników lub użycie instrumentów motywujących ich do pracy. Pamiętajcie, że oprócz wynagrodzenia finansowego ( w tym nagród pieniężnych) istnieje jeszcze szereg instrumentów (pozafinansowych), z których powinniście zacząć korzystać, aby efektywność i zaangażowanie pracownika w wykonywane obowiązki były wyższe. Nie każdą osobę zmotywujecie pieniędzmi.

Kilka słów o motywacji
Założenie, że jedynym sposobem na zmotywowania pracownika do bardziej efektywnej pracy są nagrody finansowe i premie - to błędne założenie. Oczywiście - pieniądze są istotne, bo dziś mało kto pracuje wyłącznie dla idei, ale ich rola jest mocno przereklamowana.
Motywacja finansowa jest krótkotrwała, a przecież większości managerów zależy na tym, aby poziom motywacji pracowników był wysoki i stały. Warto zatem sięgnąć do prostych, pozafinansowych rozwiązań.

Aby zwiększyć motywację pracowników należy przede wszystkim zadbać o to, by w jasny i precyzyjny sposób przedstawiać im swoje wobec nich oczekiwania. Nic bardziej nie demotywuje niż brak jasności co do celów i sposobów wykonywania powierzonych zadań.

Równie ważne jest zaufanie wobec pracownika, które powinno się objawiać przede wszystkim w zwiększaniu poziomu autonomii i samodzielności dawanej pracownikom i wprost proporcjonalnej do ich poziomu kompetencji.

Chwalenie i podziękowanie za dobrze wykonaną pracę nic nie kosztuje, a dla pracowników jest niezwykle ważne. Podnosi ich poziom samooceny, wpływa na rozwój i poprawia motywację. Każdemu pracownikowi należy dać możliwość odniesienia nawet najmniejszego sukcesu. Takie sukcesy należy dostrzegać i nagradzać - choćby słownie. Natomiast w przypadku, gdy zadania nie są realizowane efektywnie również warto zadbać o informację zwrotną. Powinna ona jednak odnosić się nie do osoby, lecz do sposobu ich wykonywania. To daje możliwość do zdobywania nowych doświadczeń i rozwoju.

Jeden typ zadań w dłuższej perspektywie czasu znudzi każdego, nawet najbardziej zmotywowanego pracownika, dlatego - w miarę możliwości, należy te zadania różnicować, zwiększać ich poziom trudności oraz ilość wyzwań tak, aby odpowiadały umiejętnościom i stażowi pracy poszczególnych osób.

Wielu managerów/właścicieli firm ma problemy z prawidłowym delegowaniem zadań. W tym procesie warto wyjaśnić pracownikowi znaczenie poszczególnych etapów realizacji oraz ich wpływ na całość procesów przebiegających w organizacji. To daje pracownikowi niezwykle ważne poczucie sensu tego co robi.

Przy wydawaniu poleceń niezwykle istotny jest sposób komunikacji z pracownikami. Dlatego zamiast nakazywać i wymagać - warto prosić, zlecać i proponować. Wówczas pracownicy mają większe poczucie sprawczości i biorą odpowiedzialność za powierzone zadania. Należy dać odczuć pracownikowi, że zaproponowane mu zadanie zostało wybrane ze względu na jego umiejętności, wiedzę i fakt, że jest najlepszą osobą do jego realizacji.

Tego rodzaju działania nie są moim zdaniem zbyt kosztowne, a mogą przynieść wiele dobrego dla pracownika, działu, w którym pracuje oraz managera, który jest jego przełożonym.

Jest jeszcze kwestia zaufania pracownika do pracodawcy. Każdy manager/szef chciałby, aby jego pracownicy byli zaangażowani, lojalni i efektywni. I pomimo największych starań - nie da się tego osiągnąć bez ich zaufania, które utracić jest bardzo łatwo, a odzyskać - niezwykle trudno. To co powoduje, że pracownicy tracą zaufanie do swojego szefa to między innymi niedotrzymane obietnice z jego strony.To jedno z najpoważniejszych wykroczeń przełożonego.

I przestańcie już wypisywać bzdury o mnie lub osobach poszukujących w podobny sposób pracy jako o osobie nic nie potrafiącej, nieudacznik itp etc. Ludzie skąd tyle w was jadu zawiści ?! Każda sytuacja jest inna, ażeby poddać jej osądowi, należy poznać fakty i wtedy spróbować poddać głębszej analizie socjologicznej danego przypadku. Wy niestety takiej wiedzy nie macie, a próbujecie nad wyrost prześcigać się w coraz to mniej trafionych ocenach i wyciąganych wnioskach. A pisać pierdoły każdy potrafi.

Pozdrawiam,
Piotr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok