Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jak szukać, aby znaleźć pracę w Norwegii? - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jak szukać, aby znaleźć pracę w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bill Smith
(BillSmith)
Wiking
Tylko renta się opłaca w XXI wieku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
-Oddzwonimy....

-Ale ja nie podałem numeru telefonu.

-Nic nie szkodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Durieel)
Wiking
Ten artykuł to po prostu bullshit, prosto mówiąc. Osoby piszące ten artykuł nie mają pojęcia o "Norweski Rynku Pracy". Nawet Norweg może nie dostać pracy, gdyż pracodawca szuka "Azylantów" za których nie bedzie musiał płacic (tylko Nav). Tak więc mówiąc, bez języka norweskiego to możesz sobie pomarzyć. A z językiem to wszystko zależy od szcześcia czy "znajomości".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
Zenek Brzezinski
(zenon32)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Przepraszam, ze tak wpadne Panom w slowo, zupelnie nie merytorycznie i nie na temat, ale ODNOSNIE ARTYKULU KTORY JEST KOMENTOWANY uwazam, ze jest na tyle dobry, na ile to w norwegii jest dopuszczalne.

Wiadomo, ze pewnych rzeczy osoba piastujaca w Norwegii jakies stanowisko powiedziec nie moze, a juz na pewno nie moze "dac tego na papier", ale chyba zgodzicie sie ze mna, ze przewodnia mysl jest nastepujaca: ucz sie jezyka i buduj sobie siec znajomchych, kolegow i przyjaciol, bo bez jezyka ani rusz, a dobra prace dostaniesz tylko i wylacznie po znajomosci.

I chyba zgodzicie sie ze mna, ze jest to swieta prawda.

Zaznacze na zakonczenie ze nie wiem jak zagrabienie majatku polskiego przez zydow (oraz: bohaterstwo polskiego zolnierza na wszystkich polach bitewnych swiata w ciagu ostatniego 1000lat, zjazd Gnieznienski, wartosci katolickie, obrona Czestochowy, zlodziejstwa Tuska czy w zaleznosci od opcji politycznej majaczenia Kaczynskiego) wplywa na proces poszukiwania pracy w Norwegii. Zapewne wplywa i jest to aspekt kluczowy, mi jednak niestety nic na ten temat nie wiadomo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
WujekJanek napisał:
Przepraszam, ze tak wpadne Panom w slowo, zupelnie nie merytorycznie i nie na temat, ale ODNOSNIE ARTYKULU KTORY JEST KOMENTOWANY uwazam, ze jest na tyle dobry, na ile to w norwegii jest dopuszczalne.

Wiadomo, ze pewnych rzeczy osoba piastujaca w Norwegii jakies stanowisko powiedziec nie moze, a juz na pewno nie moze "dac tego na papier", ale chyba zgodzicie sie ze mna, ze przewodnia mysl jest nastepujaca: ucz sie jezyka i buduj sobie siec znajomchych, kolegow i przyjaciol, bo bez jezyka ani rusz, a dobra prace dostaniesz tylko i wylacznie po znajomosci.

I chyba zgodzicie sie ze mna, ze jest to swieta prawda.

Zaznacze na zakonczenie ze nie wiem jak zagrabienie majatku polskiego przez zydow (oraz: bohaterstwo polskiego zolnierza na wszystkich polach bitewnych swiata w ciagu ostatniego 1000lat, zjazd Gnieznienski, wartosci katolickie, obrona Czestochowy, zlodziejstwa Tuska czy w zaleznosci od opcji politycznej majaczenia Kaczynskiego) wplywa na proces poszukiwania pracy w Norwegii. Zapewne wplywa i jest to aspekt kluczowy, mi jednak niestety nic na ten temat nie wiadomo.

Janie, nie przesadzaj ze znajomoscia jezyka norweskiego.
Po co przecietnemu Jozkowi norweski, jak on robi u Zygmunta za 100 kr na godz. i po norwesku potrzebna mu znajomosc " ja ikke snakk norge", zeby dogadac sie na kazdy temat. Wystarczy mowic glosno i wyraznie we wlasnym jezyku i sukces gwarantowany.

Na marginesie - osoby chcace sie nauczyc jezyka sa sabotowane przez samozwanczych nauczycieli, ktorzy uczyli sie norweskiego przez rok na kursach internetowych. Rezultaty widac czasami w darmowym kaciku jezykowym na MN.

co do zydow - jak wiadomo ich wina na kazdym polu jest niezaprzeczalna, tak wiec twoje pytanie jest nie na miejscu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok