Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
yzia napisałaś, że pary polskie planujące ślub są instruowane przez Barnvernet ??czy mogłabyś jakoś przybliżyć jak to wygląda bo wcześniej o tym nie słyszałam! Barnvernet ma czelność przyjść na takie spotkania ?? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
baga napisał:
yzia napisałaś, że pary polskie planujące ślub są instruowane przez Barnvernet ??czy mogłabyś jakoś przybliżyć jak to wygląda bo wcześniej o tym nie słyszałam! Barnvernet ma czelność przyjść na takie spotkania ?? Pozdrawiam
Ja bralam slub w Norwegii i w ogole nie bylo zadnego spotkania z nikim.
Zamowilo sie termin, wyslalo odpowiednie papiery i po sprawie.
Chyba, ze to cos zupelnie nowego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Tylko Międzynarodowy Trybunał Konstytucyjny w Strasburgu jest w stanie Prawomocnym wyrokiem zmusić Norwegię do przestrzegania praw człowieka. Dotąd jednak nikt nie zebrał wszystkich tych przypadków razem i nie wniósł zbiorowej sprawy przeciwko Norwegii. Tylko tak mozna pertraktować z Norwegami. Ostatnio jeden z właścicieli firm był w sądzie strasznie zaskoczony ze pracownicy ze wschodniej europy mają prawo sądownie dochodzić swoich praw. To pokazuje ich nastawienie wobec nas, pomimo oficjalnych deklaracji rządu, która jest tylko po to aby Europa nie narzuciła im embarga na towary i zywnosc. Norwegia nie produkuje nawet tyle aby się wyzywic, bo maja lewe ręce do roboty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
A jak sie maja wyzywic jak tylko 3% powierzchni kraju stanowi ziemia rolna

glony i rope beda jesc

juz w zeszlum roku braklo masla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zabek57 napisał: ...Norwegia nie produkuje nawet tyle aby się wyzywic, bo maja lewe ręce do roboty.
Ty to jesteś bardziej głupszy niż na taki stan zezwala , Polska Ustawa Zasadnicza i tyle .
---
Niemniej mógłbyś tą twoją rewelację bardziej rozwinąć ? , może wtedy , zmienię trochę zdanie o twojej wiedzy na temat produkcji żywności w Norwegi , na wewnętrzne potrzeby własnych obywateli i tych nielegalnych emigrantów ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Gabrielu! Pracowałem swego czasu jako kierowca, dostarczałem towar do magazynów. Bywałem w środku i rozmawiałem z ludzmi pracującymi. 80% towarów jest albo importowanych, albo produkowanych w Norwegii przez firmy tu rejestrowane, właściciele mogą mieć paszport norweski, ale pochodzą z......, zatrudniają osoby z zewnątrz. Mają obcy kapitał. Większość dochodów z tych zagranicznych lub zakładów, wytwórni itd. zapewne idzie na Świętą Wojnę, a nie na cokolwiek innego. Dlatego po ataku Brejwika cicho siedzą, bo tu jest złota zyła aby finansować ich działania. Norwedzy nie wiedzą co tu mają. Osobiście słyszałem jak śmieli się z Brejvika w knajpie ze głupi, bo ich rodacy to wkładają do autobusu małą walizke z gwozdziami i bomba i zabijają więcej jak on. On takie szopki robił z cięzarówką. Mało który norweg pójdzie do pracy w piekarni w nocy, kasa nie gra roli. Jak pójdą gdziekolwiek to kawę piją przez pół dnia. Na produkcji się długo nie utrzymają.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
yzia - bo zabranie jest szybkie

wiesz, ja kilka historii słyszałam od jednej osoby w przeciągu kilku miesięcy - takie zmienianie zeznań przecież jest normalne, większość "oskarżonych" tak robi, a rodzice się takimi oskarżonymi czują, bo są wystraszeni, jedni z barku wiedzy, inni z poczucia winy bo coś zrobili co w Polsce zawsze uchodziło płazem, a zostali właśnie "przyłapani" i odwracają kota ogonem, czasem manipulują..historie z czasem się przekształcają, to też jest jedna z właściwości pamięci biograficznej..ale to nie kłamstwa..czasem to też ochrona siebie i tajemnica rodzinna..mnóstwo jest opcji jak widzisz

miałam raz jedną dziewczynę co przyszła z depresją, mi coś od początku nie grało, pracowałyśmy, a ona mi po jakimś czasie powiedziała, że ona stosuje przemoc..a później wyszło, że mąż wobec niej, ale to jej wina i ona bierze na siebie i to ona stosuje przemoc przecież - widzisz jak historia się przekształca..to jedna historia przecież

wiesz problemy z odzyskaniem dzieci wynikają z tak wielu przyczyn, że np jak w artykule poszli i krzyczeli oraz grozili, strach, brak języka powoduje wiele zniekształceń..mnóstwo przyczyn i różne reakcje..

ja się jednak spotkałam z rodzicami, które procedury przeszli, bo podeszli do tego z otwartością, a nie agresją i przeszło pomyślnie, a dzieci wróciły..tak samo jest z byciem pod obserwacją..wiele rodzin przeszło przez tą procedurę bez utraty dzieci

a inni nie

też zależy do kogo się trafi..w każdym mieście różni ludzie pracują w BV i to także jest czynnik ludzki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Siemasz Złotko, jak praca w BV?

wporzo? to super bo wszytskie historie są powtarzalne i nie ma jednej a takiej drugiej takiej, do tego fałszywe oskarżenia to norma więc jak możesz to nie chwal dnia przed zachodem słońca... jeszcze się zdiwisz........
szkoda że wten sposób, ale wiesz jakoś tak tylko i aż..... pozdrawiam kto może nie spiepsza z dzieciakami do Polski ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
tylko proszę bez "Złotko" - nie przypominam sobie abym przechodziła tu z kimkolwiek na taką poufałość..

jakoś nie przypominam sobie, aby mnie póki co zatrudnili - przecież mówiłam, że podanie o pracę będę składać tam w lipcu dopiero, najpóźniej w sierpniu

a co do Ciebie, to najpierw tu przyjedź i pożyj, a wtedy zobaczysz co jak funkcjonuje..niedługo z Twoich historii wyjdą smoki i trole pożerające polskie dzieci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Davidzx napisał:
Siemasz Złotko, jak praca w BV?

wporzo? to super bo wszytskie historie są powtarzalne i nie ma jednej a takiej drugiej takiej, do tego fałszywe oskarżenia to norma więc jak możesz to nie chwal dnia przed zachodem słońca... jeszcze się zdiwisz........
szkoda że wten sposób, ale wiesz jakoś tak tylko i aż..... pozdrawiam kto może nie spiepsza z dzieciakami do Polski ....

A nasz DAvid nadal wydala. W procesie defekacji zamienia chore mysli na niespojny ciag znakow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok