Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał Gadomski pawel sikorski Anders B Renata Gosia boj fra oszlo Jan Polak natalia MojaNorwegia GregIX Kuba D alexanord1 jasmina2 (16515 niezalogowanych)
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
joannapilarczyk napisał:
Wacek1 - bank rozbity! made my day ja sobie wybieram diagnozę nr 3 mogę? mogę? dodaj jeszcze ADD a do pozazycie juz napisałam, że nie wdaję się z nią w dyskusję zobacz jaka dzielna jestem i sama się zorientowałam zanim mnie ostrzegłeś taki szybki research jej postów zrobiłam żeby dowiedzieć się kto to i czy warto odpowiadać zatem - instynkt samozachowawczy mam

NEXT - nie planowałam irytowania zatem to Twoje, a nie moje i nie mam jak coś z tym zrobić zakładając że chcę się komunikować

Ty zerknij w tytuł tematu...i takie wiadomości pisz na priv do Wacka.
Twój post wygląda jak na Wielkanoc...gdzie też, przynajmniej te pysie bym zamknęła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
joannapilarczyk napisał:
Wacek1 - bank rozbity! made my day ja sobie wybieram diagnozę nr 3 mogę? mogę? dodaj jeszcze ADD a do pozazycie juz napisałam, że nie wdaję się z nią w dyskusję zobacz jaka dzielna jestem i sama się zorientowałam zanim mnie ostrzegłeś taki szybki research jej postów zrobiłam żeby dowiedzieć się kto to i czy warto odpowiadać zatem - instynkt samozachowawczy mam

NEXT - nie planowałam irytowania zatem to Twoje, a nie moje i nie mam jak coś z tym zrobić zakładając że chcę się komunikować

instynkt moze i masz ale empatii bozia pozalowala...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
w tym przypadku - absolutnie nie zrobię sobie reagowania z empatią, bo nie mam wątków masochistycznych - napisałam że za grubo, bo mi się nie klei i nie udźwignę odpowiedzi na argumenty pozazycie, a bez komponentu poznawczego nie mam jak afektywnie podejść (w ujęciu Rogersowskim, za Frankenem), zatem uniemożliwia to reagowanie empatyczne i że się nie podejmuję dyskusji dalszej, bo nie ujadę. oprócz tego bozia nie pożałowała na szczęście i daleko mi do psychopatii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
joannapilarczyk napisał:
w tym przypadku - absolutnie nie zrobię sobie reagowania z empatią, bo nie mam wątków masochistycznych - napisałam że za grubo, bo mi się nie klei i nie udźwignę odpowiedzi na argumenty pozazycie, a bez komponentu poznawczego nie mam jak afektywnie podejść (w ujęciu Rogersowskim, za Frankenem), zatem uniemożliwia to reagowanie empatyczne i że się nie podejmuję dyskusji dalszej, bo nie ujadę. oprócz tego bozia nie pożałowała na szczęście i daleko mi do psychopatii

z samokrytyka tez nie za dobrze....
czy ty dziewczyno w ogole czytasz swoje posty przed wyslaniem czy tylko chcesz nas zalac potokiem elokwentnych sekwencji podpartymi kilkoma nazwiskami, ktore dla wiekszosci nic nie znacza? mamy cie podziwiac za wiedze merytoryczna i umiejetnosc pisania dlugich zdan? jezeli nie jestes w stanie spojrzec na ludzi i ich problemy z pewna doza uczuc to po co sie tu wtracasz?
chcesz pomoc? niby jak? twoje posty to czysta autopromocja;
o psychopatii nic nie pisalam, ale skoro juz zaczelas to troche za duzo sie smiejesz na poniekad trudnym i raczej smutnym temacie... ale oczywiscie jest to moje subiektywne odczucie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
joannapilarczyk napisał:

Hmm, robi sie ciekawie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
joannapilarczyk napisał:

Hmm, robi sie ciekawie

Hmm Karolu wypaliłeś się
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
do megg i jej subiektywnych odczuć - dla Ciebie jest to potok elokwentnych sekwencji i autopromocja, dla mnie kwestia komunikacji, to w jaki sposób używam języka - jeśli człowiek z kimś rozmawia operując podobnym zasobem definicyjnym (nazwiska są po to, aby dookreślić o czym mowa i z jakiej definicji wychodzi moja odpowiedź, są to podstawy jeśli ktoś zaczyna rozmowę o empatii to zakładam, że wie co to i nazwiska te mogą coś znaczyć), to więcej zrozumie takiego drugiego człowieka

celem też nie jest podziw, nie potrzeba poklasku..celem jest jedynie odpowiedź na zarzut (wiesz, zarzut, że ktoś nie ma empatii jest b.solidny i soczysty), ja nie muszę zbierać potwierdzeń tego, że umiem pisać długie zdania i o własnej elokwencji..mam rozeznanie i nie leży to w moich obszarach potrzeb - ja się tak komunikuję, wchodząc w rozmowę widzisz, jaki to sposób i to twój wybór

spojrzeć na problemy z pełną dozą uczuć - kolejny zarzut, i co teraz schodzimy na uczucia jakie towarzyszom wszystkim rozmawiając o BV? to nie jest oczywiste?

po co się wtrąciłam -> Dawid i jego dezinformacja, później NEXT i na jej zarzuty odpowiadałam (jeśli opowiadanie na czyjeś zarzuty jest autopromocją dla kogoś, to nie moje, moim jest prostowanie takich zarzutów, a także przedstawienie swojego punktu widzenia danej kwestii), a rozmowy z pozazycie się nie podjęłam właśnie ze względu na to też, jakie uczucia temu kontaktowi towarzyszą wraz z nieogarnięciem jej wypowiedzi czysto poznawczo

o sposobach pomocy już było wcześniej, wczoraj z tego co pamiętam

no i jak ja mam rozmawiać o psychopatii bez podania nazwisk i źródeł? "za dużo się śmiejesz na poniekąd trudnym i raczej smutnym temacie" kolejny zarzut i jak to ma się do psychopatii? a jak do celu mojego "wtrącania się"? a jak do tego, czy to jest śmianie się, czy konfrontacja? może zamiast zarzutów, warto zapytać: "Asia, czy się śmiejesz z tego?" "czy diagnozowanie tego jako psychopatii jet pełne przy niewystarczających przesłankach?"

przeczytałam przed wysłaniem wedle życzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
NEXT napisał:
Karol.Ky napisał:
joannapilarczyk napisał:

Hmm, robi sie ciekawie

Hmm Karolu wypaliłeś się

Nieee, ogarnelo mnie blogie lenistwo, az sie palcami nie chce przebierac

PS
Wpierw stawianie diagnoz na odleglosc, potem analiza poznawcza tematu: tutaj Rofers i spola.
No, no, no...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
do radosnej asi: jezeli jezyk, ktorego uzywasz na forum jest jedyna forma komunikacji ze swiatem, to wspolczuje biednym szaraczkom co stana na twojej wykwalifikowanej drodze, ja odpadam...za wysokie psychologiczne progi na me krotkie, chamskie nogi...
pozdrawiam i zycze powodzenia w prostowaniu psychiki pokrzywdzonych dzieci z bv
p.s. ja ci nie zarzucilam calkowitego braku empatii, tylko na tym forum i w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
dostosowanie języka do poziomu rozmówcy nie jest możliwe bez kontaktu face to face, przy tym trzeba znać rozmówcę i jego styl wypowiedzi, to jakich pojęć używa gdy opowiada, aby dostosować swój język do tego..na forum komunikuję się naturalnym dla siebie sposobem mówienia na co dzień, natomiast w pracy z młodzieżą i rodzicami, pod warunkiem że mam ich przed sobą i opowiadają (z opowieści wychodzi styl komunikacji), ich stylem o ile potrafię, bo na niektóre poziomy nie wejdę za nic, bo nie umiem np. panowie na grupie po poprawczakach są poza moim zasięgiem, bo większością pojęć przez nich używanych nie operuję, to akurat przykład z zeszłotygodniowej grupy

widocznie założyłam, że operujesz taką terminologią już w zarzucie o empatii..

tak, zgadzam się, zarzuciłaś do mojego braku empatii do pozazycie i tematu BV - do tego się broniłam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok