1.
www.lailand.net/blogg/2009/07/barneverns...tslige-konsekvenser/
cyt.Arild Sunderland
..dobro dziecka bez konsekwencji prawnych...
artykuł w Dagbladet 3 dzieci, które zostają porwane..
www.dagbladet.no/2009/07/21/nyheter/barn...r_langhelle/7289634/
Czy mamy sytuację prawną, w którym agencje rządowe nie mają do czynienia z prawem za podejmowanie decyzji?
W § 216 kk 20-ga rozdziału mówi:
Z więzienia do 3 lat Każda osoba, która powoduje lub przyczynia się do małoletniego bezprawnie zatrzymane lub trzymane pozbawione rodziców lub innej osoby za opiekę.
Tekst prawny nie mówi nic o tym aby opieki nad dzieckiem byla zwolniona z tego przepisu karnego. Jest to również uzasadnione, ponieważ każde porwanie / odłączenie zasilania będzie traumatycznym przeżyciem dla dzieci, które go doświadczają. Jednak nigdy nie słyszałem o żadnym przypadku, w którym osoby odpowiedzialne za takie krzywdzenia dzieci są karane.
2.
www.norgespartiet.no/barnevern.html
cyt.Aina Viola Larsen
Dzieci, które zostają porwane i zabrane od rodziców i rodzeństwa, traumy z ich życia. Zastanawiam się, jak ci, którzy pracują w dziedzinie ochrony praw dziecka...
Ci, którzy kształcić się na dobro dzieci nie uczą się dużo empatii, szacunku, i ludzkość w edukacji. Co jest niesamowite jest to, że porywają dzieci, również z dobrych troskliwych rodziców i rozrywanie ich od korzeni..
Wystarczy, że rodzice poprosić o pomoc finansową z opieki społecznej, lub że rodzice potrzebują opieki medycznej, gdy dziecko lub rodzic jest chory, a mama i tata są bez pracy dla Ciebie w CPS przychodzi i porywa dzieci.
Co jest dziwne jest to, że nie idą do domów i zbadać, czy dziecko cierpi z powodu opieki awarii ...
3.
www.advokatsylte.no/barn/barnevernet-kidnapper-ogsa-barn
cyt.
CPS także porywa dzieci!
Opublikowano 2013-03-01 18:13
Słyszy się od czasu do czasu o dzieci porwani w związku z opieką nad dzieckiem. Co się słyszy o tym, że rodzice lub innych bliskich krewnych, którzy nie przestrzegają orzeczeń sądowych, i że "biorąc dzieci" w ukrytym miejscu.
adv.flm Av. Lise Leknes
lise@advokatsylte.no CPS także porywa dzieci też zdarzyć, że dziecko porywa dzieci bez podstawy prawnej. Tydzień temu pisaliśmy jeden artykuł na ten temat. Zadzwoniliśmy incydent się "przygoda", historia była zbyt niewiarygodne, że to może być prawda. Ale prawda była. To samo stało się dzisiaj (piątek, 03.01.13), w hrabstwie North Oslo. Dla nas, którzy pracują z opieki nad dzieckiem, jak dzieje się tak często, że rozumiemy, że to jest prawda. Nie jest zatem właściwe, aby nazwać to dzisiaj o"przygodzie".
4.
www.nrk.no/nyheter/norge/1.10982028 z dn.15/04/2013
Sąd dał mu prawo do opieki, opieki dziecko zabrał /córkę /od niego.
cyt.
www.nrk.no/ytring/pa-flukt-fra-barnevernet-1.10983879
Moja własna historia jest dobrą ilustracją tej podmiotowości i arbitralności, która jest w postępowaniu opieki nad dziećmi. Rodzina składa się z ojca, matki i czwórką dzieci. Jestem za nienadające się rodzic i opiekun dla jednego z moich czworga dzieci, od opieki nad dziećmi w dwóch różnych gminach. Dobrobyt dziecko przyjęła dziecko pod opiekę ...
5.
www.tv2.no/nyheter/vartlilleland/grace-b...gen-far-3964473.html
Po 20 latach dzis opowiada swoja historie..
Grace została porwana przez własnego ojca...z Opieki nad Dziecmi...
6.
www.advokatenhjelperdeg.no/spor-en-advok...har-tatt-barna-mine/
cyt.
Jestem utlandske obywatel, który jest rozwiedziony i ma dwoje dzieci. Dwa tygodnie temu, opieki nad dziećmi zabral moich dwóch dzieci z przedszkola.
CPS zadzwonił do mnie i powiedział, że miaja moje dzieci i że musze podpisać papier, jeśli chciałbym mieć dzieci z powrotem. Okazało się, że podpisałem dokument, w którym zgadzam się, że oddaję dzieci. Jak mogę dostać moje dzieci z powrotem?