Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał Gadomski pawel sikorski Anders B Renata Gosia boj fra oszlo Jan Polak natalia MojaNorwegia GregIX Kuba D alexanord1 jasmina2 (16515 niezalogowanych)
33 Posty
ktos nikt
(zlodzieje w imie prawa)
Nowicjusz
AndersB napisał:
gabriel napisał:

BV nie dopuszcza Nikogo do dzieci , poza własnymi przeszkolonymi pracownikami , To nie Polska gdzie Można za łapówkę się wkręcić ... i molestować psychicznie dzieci , które akurat i tak są dokładnie skołowaciałe poprzez sytuacje w których akurat się znalazły .
---
Widzę ,że macie mało pojęcia o tej instytucji .
Skoro jest tak łatwo jak wam się wydaje .
TO DLACZEGO NORGI ... PRZEZ TYLE DZIESIĘCIOLECI , NIE DALI RADY ... W WALCE Z NIMI ... !!!
[/color]
Gabrielu nie wiedziałem że masz taki pogląd w tej sprawie albo wczesniej źle czytałem albo Ty tak pisałeś...

czytam ze jednak ludzie potrafia sie wypowiedziec na temat i nawet bez przeklenst w stosunku do innych forumowiczuw i na temat / no prawie na temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Witam. co słychać? wszystko wporządku? tak sobie patrze i zaczyna mnie nudzić ta potyczka z Joasią...
napisałaś..
Dawid i jego dezinformacja,.... pozostaw specjalistom pozostałe, bo wklejając rodzicom to co masz w głowie narobisz więcej szkód, nie znając się na udzielaniu wsparcia i prezentując wątki prawnicze nie mające w większości uzasadnienia..
które wątki? jak możesz to przypomnij, a poza tym sprawdź czy dezinformacja jest umieszczanie informacji na temat Trybunału Praw Człowieka i polskiego sędziego zasiadajacego w nim. Dont make me laugh
Zaczynasz mie nudzić dziewczyno, jakkolwiek cieszę się że żę wyrażasz swoje poglądy, ale bez 100% racji, ty nawet bys nie wpadła by z kims porozmawiać i zapytać o jego sytuację z BV. Zajmnij się tworzeniem ustawy, masz talent, ale bądź mądra a nię mądralą. Jeżeli nie zameirzasz palcem kiwnąć w Sprawie BV to zajmnij sie sobą swoimi studiami, jak napiszesz ustawe i ja Norwedzy wprowadzą to na pewno Tobie postawimy pomnik razem z Norwegami. Czekam na Twoja ustawę, a ciekawe ile dzieci do tego momentu jeszcze będzie pozbawione rodziców i prawa ludzkiego do bycia wychowywaneych w rodzinie ?
masz tu zebys nie psiała ze dezinformuję;

Konwencja o prawach dziecka (ang. Convention on the Rights of the Child)
rodzina jest najlepszym środowiskiem wychowania dziecka,
państwo ma wspierać rodzinę, a nie wyręczać ją w jej funkcjach.

jeżeli jesteś taka "mądrala" to opisz sytuacje stanu psychicznego dzieci w chwili bycia wydzieranych z rąk rodziców, przez BV. Twój punkt widzenia. I jakie skutki psychiczne pozostają po takim wydarzeniu? Chętnie poczytam.

i niezapomnij dodac jakieś ciekawe porady specjalistów jak sobie poradzić w takiej sytuacji i jakie kroki prawne należy podjąć kiedy odbieraja dzieci, tez chetnie poczytam, możesz zastosować metodę wytnij i wklej, zebyś nie musiała sie natrudzić. CZekam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
Dawid - wskazuję po raz kolejny, że nie myślisz sam..aktualnie odwracasz moje argumenty wobec Ciebie kierowane i wytaczasz moją armatę na mnie, nawet się nie kwapiłeś aby metafory zamienić np. metafore o pomniku wytoczyłam w sobote albo niedziele hahaha bardzo słabe - jako kontrargumenty przeczytaj jeszcze raz moje posty i tam sobie znajdziesz odpowiedzi - nie mam ochoty się powtarzać

a już Ciebie niepotrzebnie pochwaliłam, że się uczysz, bo przestałeś wklejać - a to może świadczyć o tym, że sprawdzasz to co byś bezmyślnie wkleił..i nawet takie ładne 3 zasady tego co można robić stworzyłeś prawie SAM, co prawda jako moja konkluzja, ale puściłam to wolno widać, pamięć świnki morskiej i się myliłam, żeby takie coś darować, bo dziś mam com chciała..

kolejny strzał w kolano utwierdza mnie we wcześniejszym przekonaniu coś za typ człowieka i to jest śliskie..pokłony dla osób, które ostrzegały abym nie traciła tu czasu

na zakończenie - Dawid napisał:"nie zapomnij dodać ciekawe porady specjalisytów.." - to dobre, jestem tu od zabawiania Ciebie czy jak? pomyliłeś adresy sugeruję zmianę tonu, jeśli chcesz coś uzyskać, ale już mi świta że skoro strzelasz sobie w kolano to szanse maleją - Dawid na pewno znajdziesz psychologa/prawnika, który Ci na to odpowie robisz coś na czym się kompletnie nie znasz, to poszukaj sobie w internecie, to naprawdę są podstawy i je łatwo Ci będzie znaleźć (życzliwe zachęcanie, ale bez prowadzenia za rączkę)

taaa..poza tym co z tego jak Ci powiem co się dzieje z psychiką, skoro nie wedziałbyś co z tym zrobić? jakich metod zastosować podczas udzielania wsparcia? jak zindywidualizować dane metody i dostosować je do konstruktu psychicznego danej osoby? jak wybrać metodę, jako najskuteczniejszą w danym przypadku? etc. tego się człowiek uczy latami ... tego się nie nauczysz siedząc na necie.. metoda kopiuj/wklej to nie jest moja metoda, zatem dzięki za wskazówki, ale nie skorzystam, wolę sprawdzone źródła, które nie są sieczką z internetu

jako, że skoro kopiujesz moje argumenty i wytaczasz na mnie, to dalej dyskusja nie ma sensu..z powodu Twojej bezrefleksyjności

ps. zapytałam Ciebie o konkret w niedziele o doświadczenie prof prawnika w sprawach z BV, którego przytaczasz - nadal odpowiedzi nie widać..czekamy na odp profesora? wysłałęś mu mail? dzwoniłeś? czy czemu ślad zaginął po moim pytaniu? a może nie masz odp. bo znowu info nie sprawdziłeś i jak idzie w Twoją stronę konkret to głucha cisza?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
joannapilarczyk napisał:
Dawid - wskazuję po raz kolejny, że nie myślisz sam..aktualnie odwracasz moje argumenty wobec Ciebie kierowane i wytaczasz moją armatę na mnie, nawet się nie kwapiłeś aby metafory zamienić np. metafore o pomniku wytoczyłam w sobote albo niedziele hahaha bardzo słabe - jako kontrargumenty przeczytaj jeszcze raz moje posty i tam sobie znajdziesz odpowiedzi - nie mam ochoty się powtarzać

a już Ciebie niepotrzebnie pochwaliłam, że się uczysz, bo przestałeś wklejać - a to może świadczyć o tym, że sprawdzasz to co byś bezmyślnie wkleił..i nawet takie ładne 3 zasady tego co można robić stworzyłeś prawie SAM, co prawda jako moja konkluzja, ale puściłam to wolno widać, pamięć świnki morskiej i się myliłam, żeby takie coś darować, bo dziś mam com chciała..

kolejny strzał w kolano utwierdza mnie we wcześniejszym przekonaniu coś za typ człowieka i to jest śliskie..pokłony dla osób, które ostrzegały abym nie traciła tu czasu

na zakończenie - Dawid napisał:"nie zapomnij dodać ciekawe porady specjalisytów.." - to dobre, jestem tu od zabawiania Ciebie czy jak? pomyliłeś adresy sugeruję zmianę tonu, jeśli chcesz coś uzyskać, ale już mi świta że skoro strzelasz sobie w kolano to szanse maleją - Dawid na pewno znajdziesz psychologa/prawnika, który Ci na to odpowie robisz coś na czym się kompletnie nie znasz, to poszukaj sobie w internecie, to naprawdę są podstawy i je łatwo Ci będzie znaleźć (życzliwe zachęcanie, ale bez prowadzenia za rączkę)

taaa..poza tym co z tego jak Ci powiem co się dzieje z psychiką, skoro nie wedziałbyś co z tym zrobić? jakich metod zastosować podczas udzielania wsparcia? jak zindywidualizować dane metody i dostosować je do konstruktu psychicznego danej osoby? jak wybrać metodę, jako najskuteczniejszą w danym przypadku? etc. tego się człowiek uczy latami ... tego się nie nauczysz siedząc na necie.. metoda kopiuj/wklej to nie jest moja metoda, zatem dzięki za wskazówki, ale nie skorzystam, wolę sprawdzone źródła, które nie są sieczką z internetu

jako, że skoro kopiujesz moje argumenty i wytaczasz na mnie, to dalej dyskusja nie ma sensu..z powodu Twojej bezrefleksyjności

ps. zapytałam Ciebie o konkret w niedziele o doświadczenie prof prawnika w sprawach z BV, którego przytaczasz - nadal odpowiedzi nie widać..czekamy na odp profesora? wysłałęś mu mail? dzwoniłeś? czy czemu ślad zaginął po moim pytaniu? a może nie masz odp. bo znowu info nie sprawdziłeś i jak idzie w Twoją stronę konkret to głucha cisza?

Co ty Asia, chcesz sie kopac z oslem? Wiesiek jest przekonany, ze ma racje i NIKT i NIC tego nie zmieni. Daj mu pomagac i tak sie zesra.

Najlepszy jest ten argument - " Jezeli jestes taka madra..." Tyle w temacie.

BTW - To i ja wrzuce jakas pierdole jak moj idol. Niech bedzie po engelsk i tak wszyscy znaja komunikatywnie, wiec nikt tego nie bedzie czytal

www.dialogueinpraxis.net/index.php?id=5&...a=article&aid=12
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
1.
www.lailand.net/blogg/2009/07/barneverns...tslige-konsekvenser/
cyt.Arild Sunderland
..dobro dziecka bez konsekwencji prawnych...
artykuł w Dagbladet 3 dzieci, które zostają porwane..
www.dagbladet.no/2009/07/21/nyheter/barn...r_langhelle/7289634/
Czy mamy sytuację prawną, w którym agencje rządowe nie mają do czynienia z prawem za podejmowanie decyzji?

W § 216 kk 20-ga rozdziału mówi:

Z więzienia do 3 lat Każda osoba, która powoduje lub przyczynia się do małoletniego bezprawnie zatrzymane lub trzymane pozbawione rodziców lub innej osoby za opiekę.
Tekst prawny nie mówi nic o tym aby opieki nad dzieckiem byla zwolniona z tego przepisu karnego. Jest to również uzasadnione, ponieważ każde porwanie / odłączenie zasilania będzie traumatycznym przeżyciem dla dzieci, które go doświadczają. Jednak nigdy nie słyszałem o żadnym przypadku, w którym osoby odpowiedzialne za takie krzywdzenia dzieci są karane.

2.
www.norgespartiet.no/barnevern.html
cyt.Aina Viola Larsen
Dzieci, które zostają porwane i zabrane od rodziców i rodzeństwa, traumy z ich życia. Zastanawiam się, jak ci, którzy pracują w dziedzinie ochrony praw dziecka...
Ci, którzy kształcić się na dobro dzieci nie uczą się dużo empatii, szacunku, i ludzkość w edukacji. Co jest niesamowite jest to, że porywają dzieci, również z dobrych troskliwych rodziców i rozrywanie ich od korzeni..
Wystarczy, że rodzice poprosić o pomoc finansową z opieki społecznej, lub że rodzice potrzebują opieki medycznej, gdy dziecko lub rodzic jest chory, a mama i tata są bez pracy dla Ciebie w CPS przychodzi i porywa dzieci.

Co jest dziwne jest to, że nie idą do domów i zbadać, czy dziecko cierpi z powodu opieki awarii ...
3.
www.advokatsylte.no/barn/barnevernet-kidnapper-ogsa-barn
cyt.
CPS także porywa dzieci!
Opublikowano 2013-03-01 18:13
Słyszy się od czasu do czasu o dzieci porwani w związku z opieką nad dzieckiem. Co się słyszy o tym, że rodzice lub innych bliskich krewnych, którzy nie przestrzegają orzeczeń sądowych, i że "biorąc dzieci" w ukrytym miejscu.

adv.flm Av. Lise Leknes
lise@advokatsylte.no CPS także porywa dzieci też zdarzyć, że dziecko porywa dzieci bez podstawy prawnej. Tydzień temu pisaliśmy jeden artykuł na ten temat. Zadzwoniliśmy incydent się "przygoda", historia była zbyt niewiarygodne, że to może być prawda. Ale prawda była. To samo stało się dzisiaj (piątek, 03.01.13), w hrabstwie North Oslo. Dla nas, którzy pracują z opieki nad dzieckiem, jak dzieje się tak często, że rozumiemy, że to jest prawda. Nie jest zatem właściwe, aby nazwać to dzisiaj o"przygodzie".

4.
www.nrk.no/nyheter/norge/1.10982028 z dn.15/04/2013
Sąd dał mu prawo do opieki, opieki dziecko zabrał /córkę /od niego.
cyt.
www.nrk.no/ytring/pa-flukt-fra-barnevernet-1.10983879
Moja własna historia jest dobrą ilustracją tej podmiotowości i arbitralności, która jest w postępowaniu opieki nad dziećmi. Rodzina składa się z ojca, matki i czwórką dzieci. Jestem za nienadające się rodzic i opiekun dla jednego z moich czworga dzieci, od opieki nad dziećmi w dwóch różnych gminach. Dobrobyt dziecko przyjęła dziecko pod opiekę ...

5.
www.tv2.no/nyheter/vartlilleland/grace-b...gen-far-3964473.html
Po 20 latach dzis opowiada swoja historie..
Grace została porwana przez własnego ojca...z Opieki nad Dziecmi...

6.
www.advokatenhjelperdeg.no/spor-en-advok...har-tatt-barna-mine/
cyt.
Jestem utlandske obywatel, który jest rozwiedziony i ma dwoje dzieci. Dwa tygodnie temu, opieki nad dziećmi zabral moich dwóch dzieci z przedszkola.
CPS zadzwonił do mnie i powiedział, że miaja moje dzieci i że musze podpisać papier, jeśli chciałbym mieć dzieci z powrotem. Okazało się, że podpisałem dokument, w którym zgadzam się, że oddaję dzieci. Jak mogę dostać moje dzieci z powrotem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Joasiu napisłaś ;
faktycznie nie mam pojęcia o tym co piszę, bo za mało jest 5-letnie doświadczenie zawodowe i praca z tego typu problematyką na co dzień, 7 lat studiów + stypendium dla najlepszych na dwóch kierunkach związanych z tą tematyką, praca magisterska dotycząca tej problematyki, szkolenie praktyczne przygotowujące do certyfikatu, kolejne szkolenia i superwizja człowieka z 20-letnim doświadczeniem...potrzeba mi jeszcze z 10 lat doświadczenia i może jakiś doktorat abym mogła się wypowiadać..
moje działania są inne i nie mam zamiaru póki co zakładać fb i walczyć z BV..

wiesz Joasiu Twój pesymizm zatem nie jest preferowany.
a wiesz co nami kieruje? lęk przed utratą dzieci bezzasadnie odebranych przez BV!!!
Poczytaj sobie, żebyś do doktoratu mogła dopisać.
Teoria opanowywania trwogi

Thomas Ligotti zwraca uwagę na podobieństwo teorii Zapffego i teorii opanowywania trwogi, zgodnie z którą ludzie poza wspólnym ze zwierzętami dążeniem do przetrwania, wyposażeni są w unikatowe zdolności poznawcze (między innymi w myślenie symboliczne, postrzeganie rzeczywistości w wymiarze czasowym, rozbudowaną samoświadomość), dzięki czemu zdają sobie sprawę ze skończoności własnej egzystencji. Zestawienie tego instynktownego pragnienia dalszego życia ze świadomością nieuchronnej śmierci, wyzwala potencjał trwogi – podstawowy egzystencjalny lęk, którego zwalczanie jest jednym z najważniejszych źródeł ludzkiej motywacji. By uciec od niego człowiek wznosi wokół siebie struktury obronne mające zapewnić mu symboliczną lub dosłowną nieśmiertelność i pozwalające czuć się wartościowym członkiem sensownego wszechświata, a następnie koncentruje się na podtrzymywaniu ich oraz chronieniu przed zagrożeniami.

nudzisz mnie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
wyrwane z kontekstu, ale konkluzje ciekawe..lęk hmm a teoria zacna

ja już zmęczona jestem po 4 dniach, znudzona to może nie, bo z ciekawością podchodzę od początku..chyba jednak limit mój się dopełnia mimo wysokiej dozy cierpliwości..no cóż - to oczywiście nie jest dla Ciebie zielone światło, bo pouruchamiałam subskrybcje i zobacze jak zaczniejsz znowu wklejać

pesymizm, to to nie był bo to było do NEXT i jakbyś spojrzał z kontekstem, to raczej rezygnacja przy zarzucie o braku kompetencji do mnie..u mnie przeważa realistyczne podejście do świata na ogół

a doktorat to jeszcze nie wiem, pewnie się wyklaruje jakoś w przeciągu najbliższych dwóch lat, może trzech, ale dziękuję za teorię, znam ją od strony freudowskiej i trochę ewolucyjnej Bussa, ale tu ma inne zabarwienie, co czyni ją ciekawą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
zapraszam na jak stracić dziecko w Norwegii w 24 godziny?

a w tutejszym temacie osoby zainteresowane zapraszam na www.facebook.com/stopbarnevernetnow, gdzie możesz dołączyć do grona osób, które nie zgadzaja się z bezzasadnym odbieraniem dzieci, i grupa wsparcia dla rodziców, którym odebrano dzieci....

pozdrawiamy zespół StopBarnevernetnow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
arianne Haslev Skånland:rodziny zastepcze kasuja
Autor: marek-lipski ☺ 02.09.12, 07:59

pieniadze a dzieci w Norwegii sa w wielu
przypadkach jak podaje byla
profesor,"zaniedbywane".Powstal
system gospodarczy wrogi
dzieciom,wlasnie w Norwegii.W teorii,
w przepisach prawnych,sytuacja
jest bardzo dobra,jednakze
w praktyce,sytuacja dzieci w Norwegii
jest trudna,pomimo ze do 7 roku
dzieci nie musza placic za leki.
Panstwo zamiast rodzicow?
www.nkmr.org/deutsch/leserzuschr.htm
www.zeit.de/1995/29/Pflegschaft_der_Abkassierer
www.jugendamt-wesel.com/COMMUNIQUE_PRESS...ien_politique_de.htm
Podaje organizacje ktora
od lat walczy z systemem
Jugendamt,rowniez w Norwegii:
www.avaaz.org/de/petition/Die_Menschenre...endamter_verhindern/
Norwegia ma swoje przepisy
prawne jak kazde panstwo,
dlatego trzeba je respektowac
ale nie wolno pozwalac jak za czasow
Hitlera stosowac metody SS,,na dyktature
urzednikow.System finansowy
dla rodzin z dziecmi
jak wynika z artykulu,jest b.dobry.
System sluzby zdrowia,
szczegolnie dla dzieci,wzbudza
watpliwosci:
www.gesundheitsseiten.de/start.php?nas=l,0350,0250
www.trolljenta.no/auswandern/soziales
Zycze wspanialym Norwegom
sukcesow ale i kontroli nad urzednikami,
ktorzy dzialaja jak wskazuja
specjalisci ...przeciw dzieciom.
Z tym podobnym systemem
ja i inni walczymy w Niemczech.
Z dowodami,nagraniami,video,ktore
pokazuja urzednikow i ich
brutalne reakcje w stosunku
do dzieci.Te dowody przekazujemy
organom scigania,nie
tylko w EU,aby demokracja sie
nie zamienila w dyktatury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Spojrzalam i myslalam, ze to wiersz.

Davidzx, mam nadzieje ze wiesz, ze obsesje i fanatyzm podchodza pod zaburzenia przychiczne.
Jak tak dalej bedziesz ciagnal, to nikt nigdy nie wezmie cie na serio.
Bedziesz chcial przyjechac do Norwegii, to nikt kto przeczytal chociaz czesc twoich wypowiedzi nie wynajmie ci pokoju czy mieszkania. Dlaczego - nikt nie lubi fanatykow, ktorzy maja tylko jeden temat rozmowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok