Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał Gadomski pawel sikorski Anders B Renata Gosia boj fra oszlo Jan Polak natalia MojaNorwegia GregIX Kuba D alexanord1 jasmina2 (16509 niezalogowanych)
48 Postów

(ewaashel)
Nowicjusz
może wróćmy do wątku BV?

Dawid, od kilku dni czytam i ręce opadają jak wklejasz różne ustawy, artykuły, które są z czapy bo nie mają zastosowania do tego co się dzieje w Norwegii..

mam nadzieję że jesteś prawnikiem, bo jeśli tak, to życzę powodzenia w dostaniu się do norweskiego rządu i zmiany ustawy o dzieciach - mam nadzieję że za parę lat zobaczę Ciebie w TV ogłaszającego zmiany prawne i finalizującego nową ustawę, nad którą prace trwają

jeśli nie zamierzasz się bawić w Don Kichota walczącego z wiatrakami, to nie dawaj rodzicom fałszywej nadziei postami "zjednoczmy się i walczmy" - wielu próbowało i nic nie uzyskali, mnóstwo marszów przeciwko BV było i nic - ja się pytam "po co?" skoro to nic nie da? skoncentruj swoją energię w przygotowaniu poprawek do ustawy albo zacznij pracować w komisjach kontroli BV i zrób tam pogrom

albo zmiana ustawy o dzieciach albo dostosowanie, skoro walka nie przynosi skutku to trzeba z innej strony - adaptacja do warunków dla obcokrajowców da więcej pożytku, gdyż będą wiedzieć czego nie wolno i takie zasady stosować

na nieszczęście miałam subskrypcję tego wątku na forum i od kilku dni czytając Twoje posty naprawdę się zmęczyłam, bo nie podałeś nic konkretnego, co miałoby zastosowanie w przypadku BV

jeśli byś miał pojęcie głębsze o BV, wiedziałbyś, że Komisja Praw Człowieka, Parlament Europejski już próbowali - BV to państwo w państwie i są nie do ruszenia z zewnątrz, a jedynie z wewnątrz Norwegii - mówię o zmianie systemu żeby się tragiczne sytuacje w rodzinach nie zdarzały, a nie w pojedynczych przypadkach, gdzie się wstawił jakiś król czy prezydent i dziecko oddali albo gdzie Rzecznik Praw Człowieka mógł działać i działał - zbyt niewiele jest takich przypadków

zatem proszę od Ciebie za rok o wklejeniu tutaj projektu nowej ustawy, a nie przeklejaniu artykułów o np. Jugendamt, które jest niemieckie i zupełnie inaczej funkcjonuje, mimo że działania zewnętrzne są podobne, to podstawy są różne w Norwegii

liczyłam na jaste, wacka albo gabriela żeby coś dosadnego napisali, ale skoro nikt nie reaguje to ja po swojemu, mimo że nie umiem ich metod przekazu używać, a przydałoby się

Lindemans - sprawy polskie pozostawmy Polakom żyjącym w Polsce, wiele tęgich głów mieszka w kraju i o ten kraj mogliby dbać, a tego nie robią może za 10 lat coś się zmieni..zresztą jak niby Dawid ma się rozdwoić i działać w rządzie w Norwegii i w Polsce? życia mu nie starczy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(ewaashel)
Nowicjusz
ile oni spraw z BV wygrali? nie mogę znaleźć na ich stronie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
ewaashel napisał:

Lindemans - sprawy polskie pozostawmy Polakom żyjącym w Polsce, wiele tęgich głów mieszka w kraju i o ten kraj mogliby dbać, a tego nie robią może za 10 lat coś się zmieni..zresztą jak niby Dawid ma się rozdwoić i działać w rządzie w Norwegii i w Polsce? życia mu nie starczy!

Dawid, prosze szanownej Pani, mieszka w Polsce, Dawid nie dziala w zadnym rzadzie, ani norweskim, ani polskim. Jemu zycia nie wystarczy, ale wylacznie na durne "kopiuj-wklej". Na nic wiecej madrego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(ewaashel)
Nowicjusz
Lindemans - dziękuję za potwierdzenie moich obaw..szkoda a już liczyłam że zapaleńca/zbawiciela Dawida spotkam przy przygotowaniu nowej ustawy..szkoda ehhh zepsułeś mi dzień Lindemans hahaha

Dawid - jeśli ta organizacja wygrywa sprway z BV, to będziesz objawieniem Norwegii i pomnik Ci postawią, skoro norwescy adwokaci, gdy słyszą że sprawa przeciwko BV, to jej nie biorą najczęściej, to może Amerykanie lepiej się znają na prawie norweskiem..hmm napisz do nich i zapytaj ile spraw wygrali przeciwko BV czekam na konkret jakiś wreszcie

ponadto jeśli nie masz takich konkretów, to daruj sobie wklejanie stron które wyszukasz w google, bo tutaj sprawa o żywe, prawdziwe dzieci się toczy i ci rodzice czytają te Twoje posty i im nadzieję bez pokrycia robisz, a powoli wychodzi gołosłowność Twoich wspaniałych postów, na dodatek przeklejonych..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
kopiuj wklej proszę bardzo

ewaashel

mam nadzieję że jesteś prawnikiem, bo jeśli tak, to życzę powodzenia w dostaniu się do norweskiego rządu i zmiany ustawy o dzieciach - mam nadzieję że za parę lat zobaczę Ciebie w TV ogłaszającego zmiany prawne i finalizującego nową ustawę, nad którą prace trwają

jeśli nie zamierzasz się bawić w Don Kichota walczącego z wiatrakami, to nie dawaj rodzicom fałszywej nadziei postami "zjednoczmy się i walczmy" - wielu próbowało i nic nie uzyskali, mnóstwo marszów przeciwko BV było i nic - ja się pytam "po co?" skoro to nic nie da? skoncentruj swoją energię w przygotowaniu poprawek do ustawy albo zacznij pracować w komisjach kontroli BV i zrób tam pogrom

albo zmiana ustawy o dzieciach albo dostosowanie, skoro walka nie przynosi skutku to trzeba z innej strony - adaptacja do warunków dla obcokrajowców da więcej pożytku, gdyż będą wiedzieć czego nie wolno i takie zasady stosować
nie Ewo nie jestem prawnikiem a dowiaduje się tutaj o wiedzy jaka drogą iść żeby odzyskac dzieci , rodziny które maja sprawy z Barnevernet wiedzą co mogą, ja sie pytam czy wszystkie prawne są wykorzystanie i jaka jest procedura o łamaniu praw człowieka, czy wogule ktos rozgłasza ten problem , dzisiaj spotkałem faceta na necie który napisał ze jego dzieck pod przymusem w szkole dawali jakies leki, które te dziecko jak pisze zniszczyło. i ona zamierza założyc sprawę wg.

Elias Øvregård It is illegal to medicate children with illicit use of narcotic drugs and of psychotropic substances cf Article 33 of the CRC. It shows the new Norwegian research going on with ADHD medication of children, when they say they do not like the drugs, and becomes not asked, but is being medicated for school and their relatives say it, as is a violation of Article 12 of the CRC. My child got life destroyed by illegal manner of approach to ADHD medication in Norway. Any child deprived his liberty shall have the right to immediately
legal and other appropriate assistance, as well as dish to try the legality of liberty before a court, which I hope the court for human rights follow up in accordance with Article 37 of the CRC.

www.crin.org/docs/resources/treaties/uncrc.asp informacje o prawach dziecka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
nie daruję sobie , cokolwiek mi życzysz, jestem czynnie zainteresowany losem tych ludzi, i nowo przybyłych, jesteśmy tutaj by poszerzać swoją wiedzę jeżeli możesz to wyrażaj swoje opinie jakimi środkami można się bronić.... podziel sie pomysłem, wiedzą, chętnie teraz Ciebie wysłucham....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
już podałam powyżej opcje tego, co można zrobić, jednakże zrobię to ponownie

1) praca nad przygotowaniem nowej ustawy o ochronie dzieci w Norwegii oraz działania BV
2) edukacja rodziców nowoprzybyłych do Norwegii co im wolno a czego nie, aby wiedzieli też za co dzieci mogą im zabrać - zatem działania informacyjne w celach adaptacyjnych do warunków życia w kraju, do którego przyjechali (to moja dziedzina i sobie poczytaj poprzednie posty moje w tym wątku)
3) praca w komisji kontrolującej - audytowanie BV i ich pracy

inne środki zawodziły do tej pory

wiesz, Dawid lepiej by było jakbyś zamiast linki wklejać np. wstawiał znaki zapytania albo stawiał pytania przy swoich postach, to by wszyscy wiedzieli o co w nich chodzi, a ponadto sprawdzał te linki zanim je wstawisz, aby rodzicom w głowach nie mieszać i nie dawać fałszywej nadziei i np.jakbyś wysłał zapytanie do adwokatów amerykańskich, których link wstawiłeś, ile spraw wygrali z BV dotychczas i czy umieją takich spraw bronić, to byś wiedział, czy można ich polecać - bez sprawdzenia wstawianie linków i przeklejanie postów jest bezzasadne

kopanie w internecie przyniesie Ci jedną emocję, tak jak wszystkim zajmującym się dotychczas tą sprawą, a jest nią: bezradność/bezsilność

wiesz, rodzice którzy walczą wykorzystali wszelkie możliwości i na razie efektów brak (mam na myśli znane mi sprawy polskie i norweskie), a podsyłanie im niesprawdzonych tropów pogłębia ich rozpacz, zatem proszę zanim wstawisz kolejny link - sprawdź go najpierw jakie ma dana organizacja/instytucja doświadczenia w sprawach przeciwko BV, aby nie mnożyć bytów i nie robić zamieszania

wiesz, życzę zatem rozwagi i umiaru w poszukiwaniach, a nie ich zaprzestania, bo skoro wkładasz w to czas i energię, to niech to nie pójdzie na marne i przyniesie korzyści czytajacym rodzicom,a nie zamieszanie, bo skoro działasz w dobrej wierze, to działaj skutecznie, a nie dezinformacyjnie jak dotychczas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
to zapraszam na www.facebook.com/stopbarnevernetnow i komentowanie dodawanie rzydatnych informacji i dzielenia się wiedzą.

dziekuję ze ciekawe pomysły, wspólpracujmy wszyscy razem do usłyszenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
311 Postów
pie knis
(pieknis)
Stały Bywalec
To proste!
Sprzedac dzieci b.v. zanim je odbiora !!

p/s:
rzydatnych ?
zyd sie pisze przez samo 'z'
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok