Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
12 Posty
Milena Furman
(milenka1985)
Wiking
to forum jest wspaniałe czytałam, wytrwale, z zainteresowaniem, bo jestem w 11 tygodniu ciąży Jest to moja Isza ciąża Już nie taka nowicjuszka ze mnie, bo sporo już wiem , czytałam, pytałam, bywałam Ale pytania mam I moje pytanie dla Was doświadczone mamy to : ile się czeka na USG w szpitalu po wizycie u rodzinnego lekarza ??? dodam ze mam wizytę 4 października u rodzinnego. czy jeszcze w październiku może to nastapić ?? dziekuje z góry za odpowiedź

Chciałam tez bardzo POGRATULOWAĆ wszystkim już szczęśliwym mamom chciałam Was nickowo wymienić, ale się poddałam Wasze dzidziulki są śliczne, cudne i niech równie cudnie się chowają w zdrowiu i pomyslności
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Milena Furman
(milenka1985)
Wiking
marta171086 napisał:
mamma84 Gratuluje piękna dziewczynka Termin u mnie na połowe kwietnia z moich obliczeń, ponieważ jeszcze u lekarza nie byłam

Marta ja tez mam termin na połowę kwietnia ciesze się że jesteśmy w podobnej sytuacji , bedziemy mogły sie spostrzeżeniami wymieniać i ewentualnymi wątpliwościami a i Gratuluję serdecznie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Milena Furman
(milenka1985)
Wiking
beatrix napisał:
Hej, jestem mamą miesięcznego chłopca, mieszkam w Oslo na Majorstuen, może jest jakaś mama, która ma ochotę na spacerek ze swoim szkrabem.

Hej beatrix Ja jeszcze nie jestem mamą ale BĘDĘ z chęcią się spotkam, pogadam, powypytuje , uspokoję stan ducha jak posłucham świeżo-upieczonej mamy czekam na propozycje spotkania jestem na zwolnieniu lekarskim wiec jestem absolutnie wolna a mieszkam też niedaleko bo na Roa pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Ania M.
(Ania24)
Nowicjusz
Gratulacje dla kolejnych rodziców , śliczny aniołek no i waga spora teraz chyba na mnie kolej mam termin na 28 pazdziernika (druga dziewczynka) brzuszek coraz wiekszy i coraz ciężej. Jutro mam ostatnie usg a miałam ich sporo w czasie ciąży bo okazało sie iż moja pępowina jest dwunaczyniowa a nie jak powinno być trzynaczyniowa dlatego byłam pod stała obserwacja na szczęscie maleństwo rozwija sie dobrze, rośnie jak powinna. Pozdrawiam wszystkie mamusie juz nie mozemy sie doczekac kiedy nasza malutka bedzie z nami w domku ,chodz nie powiem starsza córeczka (4,5 roku)strasznie zazdrosna
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
milenka1985 USG robią ok.17-19 tygodnia ciąży, więc policz sobie, to będziesz wiedziała kiedy ciebie wyślą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Milena Furman
(milenka1985)
Wiking
Dziekuje za odpowiedź gama 28

Ania24 powodzenia , również z małą zazdrośnicą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
milenka1985 czy to Twoja pierwsza wizyta u lekarza? W poniedziałek mija 12tydzień mojej ciąży a ja nawet nie umówiłam się na wizytę. To moja trzecia ciąża i tak jakoś teraz mam na wszystko czas i nie spieszno mi do lekarza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Milena Furman
(milenka1985)
Wiking
Marta ja byłam już u lekarza, bo zależało mi na zwolnieniu lekarskim, bo pracuję w firmie sprzatającej, także zmotywowana byłam tym ogólnie gdy sie dowiedziałam ze jestem w ciąży to byłam w Pl więc tam byłam na wizycie. ogólnie w Norwegii przez miesiąc byłam raz u ginekologa prywatnie i u lekarza rodzinnego tez raz, w przyszłym tygodniu idę znów do ginekologa bo mam zwolnienie do końca miesiąca a potem do rodzinnego lekarza na rutynowe badania, bo mam wizyte wyznaczona, no i założyć karte ciążową bo jeszcze nie mam. Ja jestem Iszy raz w ciąży. Wiadomo przewrażliwiona jestem Ale myslę że Ty tez możesz sie już umówić, to Cię na USG do szpitala umówią nawet a to jak sie dowiedziałam robi sie koło 17-19 tygodnia więc masz jeszcze czas, ale wiadomo że przed Toba ta wizyta u lekarza rodzinnego jest, więc czy predzej czy później to i tak trzeba sie umówić.

a jeszcze mam pytanie do gama28, Czy termin USG bedzie ze mną ustalany ?? czy sztywno podadza mi date i godzine ?? jak to wygląda ?? istnieje mozliwość wyboru ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Ja dostałam pisemko do domu kiedy USG i gdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Czasem lekarz rodzinny to załatwia, czasem wysyła tylko informację do szpitala, a ty sama musisz zadzwonić i się umówić. Różnie bywa. Tak czy siak, nawet gdy dostaniesz pismo z wyznaczona datą i godzina zawsze masz prawo zmienić termin lub zupełnie odwołać, ale najpóźniej 24 godziny przez wizytą. Inaczej poniesiesz koszty ok.300 nok. Ja dość często zmieniam terminy wizyt.
Co do trzeciej ciąży, to ja jestem w czwartej, ale z trzecim dzieckiem, bo raz poroniłam. Też wcale mi się do lekarza nie śpieszyło. Już wszystko wiem, nie chce mi się ciągle jeździć i sprawdzać. Położnej też nie chciałam, umówiłam się tylko na jednorazową wizytę w celu omówienia porodu, znieczulenia i moich chorych bioder. Idę w przyszłym tygodniu. Kartę ciąży lekarka zapomniała mi wystawić, więc się ostatnio upomniałam i mam tylko jeden wpis, a to już 32 tydz.
Dzidzia mnie dziś strasznie kopie i tak mnie brzuch boli, że się wyprostować w ogóle nie mogę i siedzę na fotelu już parę godzin i oglądam "Przeminęło z Wiatrem" na TCM, hihi. Mam nadzieję, że samo przejdzie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok