Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Dziewczyny ile Wasze maluszki spia w ciągu dnia? I ile razy dziennie jedza (karmione piersia)?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
lady_dosia, Emil w ciagu dnia spi dwa razy po godzinie, w roznych odstepach czasu , pierwsze spanie o 13 do 14, a potem od 17 do 18, ale on przesypia cala noc tzn, idzie spac o 21 i wstaje o 7 rano.
Ja karmie mlekiem modyfikowanym, 3 razy po 180mil, rano kaszka ryzowa i wieczorem kaszka plus mleko. bylismy dwa dni temu na kontroli i wazy 7kg takze dobrze przybiera.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hej kochane
My wkoncu wrocilismy z Polski i jestesmy juz w domku-wszedzie dobrze ale w domu najlepiej hihi
Staralam sie byc na bierzaco ale tyle sie tu dzieje ze hoho...
Marzenie... koniecznie sie umow na ta wizyte poporodowa a nawet i na taka zwykla byleby szybko skoro tak sie zamartwiasz-ty wiesz najlepiej jak to wyglada i lepiej rozwiac watpliwosci-bedziesz spokojniejsza. Osobiscie mysle ze wszystko jest ok, tak jak mowisz to bylo duze naciecie i pekniecie wiec napewno wymaga wiecej czasu na gojenie. Szwy zakaldaja juz od dawna tylko rozpuszczalne wiec napewno wkortce znikna
Nasz Natan wczoraj skonczyl dwa miesiace Zmiana otoczenia-ze znajomych obrazkow na inne,wiecej ludzi go otaczalo a do tego zmiana klimatu wplynely na niego tak ze dwie noce byly takie ze co dwie godziny sie budzil na cycusia-wiec ciezko bylo sie wyspac
Teraz znowu znajome klimaty i wszystko pomalu wraca do normy.W ciagu dnia maly spi tak ze dwa razy po 3-4 godzinki i je jakies kilka razy ( zazwyczaj ) jesli spi krocej to i czesciej je-wiadomo.
Ale np. teraz jak sie aklimatyzowal w Polsce jak bylismy to tak potrzebowal poczucia bezpieczenstwa ze duzo plakal i chcial cyca wtedy jadal nawet co godzine albo dwie-wczoraj jeszcze tez tak mial,jak wrocilismy-malo co moglam zrobic bo non stop chcial jesc i wisial na cycu hihi Wogole podroz z takim malenstwem to chyba nie jest pomysl na medal... tak sobie teraz mysle. Szkoda mi go bylo jak tak plakal wlasnie i non stop chcial cyca bo tak drastycznie mu sie zmienilo otoczenie ze zachwialo mu to jego rutyne jaka mial w domu-bezpieczna i znana mu. Na dodatek 7 h jazdy samochodem... hmm mimo ze przespal prawie caly ten czas z wyjatkiem czasu na jedzonko i przewijanie to napewno mial maly szum w glowce pozniej po wszystkim i tez byl taki marudny... Drugi raz juz bym sie z takim malym brzdacem nie wybrala w taka podroz-za bardzo mi go zal bylo.. Nastepna nasza podroz mam nadzieje ze bedzie dla niego mniej szokowa-wkoncu bedzie juz starszy goraco pozdrawiamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
marzenie,a masz juz akt urodzenia? Pytam,bo moj maz musial wypelnic papier o uznanie ojcostwa. I dopiero potem dostalismy akt urodzenia Julki. Mimo,ze jestesmy malzenstwem,to nie mialam jeszcze zmienionego nazwiska. I jak Julka sie urodzila to dla systemu bylismy tylko partnerami. Wiec zeby miala nazwisko meza,musial ja uznac. Ale na szczescie juz jest wszystko jak nalezy. Miesiac temu oficjalnie zmienili mi nazwisko. Po 3 latach czekania
Co do spania,to Julka spi w dzien co 2,5 godziny. Czyli jakies 3 razy. 2 razy po 45 minut 1 raz 2,5 godziny. W nocy spi ale je czesto przez sen. Wiec ja od prawie 5-ciu miesiecy nie przespalam ani jednej calej nocy. No coz. Uroki macierzynstwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
hej daris w końcu w domu jak tam było w SPA???? hi to jak Natan pożera takie ilości mleczka to musi byc juz duzy no i ma juz dwa miesiace jak ja bym chciała żeby mój mały spał dobrze w nocy a tak to sie budzi praktycznie co godzine teraz lub dwie i taki marudny i wiecznie głodny he a czym większy to tak mi cyckiem wywraca i łapie raczka że az boli daris co do tych szwów moich to ja mam jakąś obsesje bo wczoraj mi kilka wypadło takich niteczek ale mam jeszcze tam szycie taką żyłka niebieską więc nie wiem czy ona jest rozpuszczalna bo siedzi dosc mocno na razie ale w szpitalu nic mi nie mówili że mam przyjśc na usuwanie szwu więc jeszcze cierpliwie poczekam. no i jedno Wam powiem dziewczyny jakbym wiedziala że bede musiała byc tak nacieta to w życiu bym sie nie zgodziła;( peknięcie juz sie goi a to nacięcie oszpeciło wszystko,z pewnością blizna bedzie duza w przyszłości a na razie jest rana i szlak mnie trafia kiedy to sie w końcu zagoi;( Aga mi przyszły ze szpitala papiery chyba odnosnie aktu urodzenia bo tam mój chłopak wpisał swoje dane i jakie ma byc nazwisko dziecka no chyba że to był papier odnosnie uznania ojcostwa,sama juz nie wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Hej dziewczyny mam pytanie do tych z Was ktore rodzily w Ahus: czy przed porodem dostalyscie jeszcze jakies papiery ze szpitala do wypelnienia albo zaproszenie na obejrzenie porodowki? Jestem w 33 tygodniu i zastanawiam sie czy w tym szpitalu praktykuje sie cos takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
AK83 ja tam rodziłam i nic nie dostałam żadnych papierów do wypełnienia,jak przyjechałam na porodówke to mój chłopak cos wypełniał bo mu położna duzo pytan zadawała ale ja nie wiem jakie pytania bo meczyłam sie że skurczami,jedynie jak cos nie wiedział to mnie pytał i zaproszenia na obejrzenie porodówki tez nie dostałam ale byłam na kursie więc tam wszystko było pokazane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
No wlasnie ja na kurs sie nie zalapalam bo byl 15 grudnia a ja wtedy wyjezdzalam do Pl. Mam nadzieje ze zorganizuja jeszcze kursik przed koncem lutego to wtedy skorzystam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
AK83, nie ma zadnych zaproszen. Papiery wypelnia sie po przyjeciu do szpitala.
marzenie,ale dostalas juz akt urodzenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok