Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Jula jaka powazna hihi
Dziewczynki ja sama uzywam nosidelko firmy ergo i naprawde sie przydaje ale mam do sprzedania za 150kr uzywane nosidelko firmy BabyBjørn jakby ktoras z was byla zainteresowana to moge wyslac zdjecie. Stan bardzo dobry i jak pisalam naprawde sie przydaja te nosidelka hihi Pozdrawiamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Natalia H
(owie3kaa)
Początkujący
Dziewczyny az stracz czytac o tym ze chcieli zabrac ta dziewczynke 6 letnia od rodzicow podobno przez to ze byla smutna w szkole! paranoja normalna ja nie wiem czy my placy to tu jako jakas najgorsza rasa w norwegii jestesmy?ze tak tu polkow traktuja a podobno szczescie dziecka jest najwazniejsze... widac nie w norweskim chorym systemie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Natalia H
(owie3kaa)
Początkujący
Daris szybko zabierasz maleństwo do Polski ale wiadomo jak świeta to najlepsze w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Natalia H
(owie3kaa)
Początkujący
Dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzilyscie podczas porodu chodzi mi o to czy kazda z was rozumie i rozmawia po norwesku?ja mam jeszcze czas bo termin na 17 kwietnia ale norweski to kiepski juz lepiej mi sie dogadac po angielsku ale jakis medycznych terminow napewno nie zrozumiem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
jej aga juz 4
slodziutkie dzieciaczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Jesli chodzi o podroz nasza do Pl to my akurat uciekamy od swiat bo ich nie obchodzimy i na Mazury to akurat w celu ucieczki jedziemy w SPA poleniuchowac z babelkiem hihi Co do zabierania dzieci to nie mysle o tym...wiec i zdania nie mam na ten temat.Akurat pania Rybke o ktora chodzi w calej tej sprawie znam osobiscie i nie chce sie wypowiadac. A jesli chodzi o porod to ja akurat mowie po norwesku ale i tak w szpitalu trafila mi sie polska polozna i byla po prostu swietna-na lepsza nie moglam trafic To bylo w Ahusie niewiem gdzie ty bedziesz rodzic ale nie zamartwiaj sie na zapas-im tez bedzie zalezec zebys ich rozumiala i napewno sie o to postaraja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ja akurat kupilam nosidelko baby bjørn i jestem zadowolona. Slyszlam o ergo, ale kupilam baby bjørn.
Co do zabierania dzieci, to ja juz o tym nie mysle. Przez dwa dni glowa mnie od tego bolala.
Co do porodu, to porozumiewanie jest potrzebne. Tzn. w trakcie to nie ma problemu. Ja nie powiedzialam ani slowa. A polozna tylko 5 razy push albo stop Ale przy wypelnianiu papierow i potem przy rozmowach z polozna znajomosc jezyka angielskiego badz norweskiego zdecydowanie sie przydaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Mój poród trwał dośc długo i na początku porozumiewałam sie po norwesku, ale później było juz angielsku. Aga ma rację - w czasie porodu jak idzie szybko nie potrzeba, ale jak sa jakies komplikacje lub coś innego dobrze jest móc sie porozumieć - po to by samemu czuć się bezpiecznie.
Do kwietnia masz jeszcze czas więc terminologie porodową spokojnie zdązysz przyswoić

Dziewczyny jakie śliczne Wasze dzieciaczki, jak rosną
Moje zdjęcie się nie wgrało - musze je zmniejszyc chyba?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
lady_dosia,chyba musisz zmniejszyc Ja tez na poczatku nie wiedzialam o co chodzi. Ale teraz zmniejszam w Paincie,bo najprosciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
dziewczyna ja już jutro z chłopcami do polski lecę strasznie sie cieszę bo od kwietnia nie byłammam nadziej ze malutki dobrze zniesie podróz hmmm a ja to mam takiego stracha bo nie znosze latać samolotem brrrrrrr pozdrawiam was serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok