Hej Beatris też miałam infekcje podczas tej ciąży, byłam u fastlege, przepisał mi Cenastan (czyli clotrimazol) bez żadnego badania! Nie zastosowałam... (cenastan jest dopuszczalny w ciąży, po 20 tygodniu. Gdy pojawiły sie pierwsze oznaki infekcji stosowałam maść ale wtedy byłam poniżej 20tyg i zaprzestałam) miałam nystatyne z Polski i tym sie wyleczyłam, jeśłi chodzi o wizyte u ginekologa to jest możliwość prywatnej. Położna poradziła bym jadła mniej słodyczy bo to zaburza gospodarke hormonalną, spała bez bielizny. Pomocne jest też picie jogurtu BIOLA, który zawiera żywe kultury bakterii.
Jeśli chodzi o wypełnianie formularzy na paczki dla dzidziusiów to myślę, że około 30 tygodnia ciąży, albo nawet póżniej bo i tak prezenty są do odbioru około 38tygodnia ciąży (tak datowane są bony uprawniające do odbioru). Ja jestem w 34 tygodni ciąży, odebrałam kosz na pieluszki i paczke z Libero, bon na paczke z RIMI ma przyjsc w polowie sierpnia a z APOTEK nawet nie dostałam potwierdzenia rejestracji...czekam!
Pozdrawiam!
Jeśli chodzi o wypełnianie formularzy na paczki dla dzidziusiów to myślę, że około 30 tygodnia ciąży, albo nawet póżniej bo i tak prezenty są do odbioru około 38tygodnia ciąży (tak datowane są bony uprawniające do odbioru). Ja jestem w 34 tygodni ciąży, odebrałam kosz na pieluszki i paczke z Libero, bon na paczke z RIMI ma przyjsc w polowie sierpnia a z APOTEK nawet nie dostałam potwierdzenia rejestracji...czekam!
Pozdrawiam!