Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
10 Postów
Paulina Olbryś
(PaulaOl)
Wiking
Hej Beatris też miałam infekcje podczas tej ciąży, byłam u fastlege, przepisał mi Cenastan (czyli clotrimazol) bez żadnego badania! Nie zastosowałam... (cenastan jest dopuszczalny w ciąży, po 20 tygodniu. Gdy pojawiły sie pierwsze oznaki infekcji stosowałam maść ale wtedy byłam poniżej 20tyg i zaprzestałam) miałam nystatyne z Polski i tym sie wyleczyłam, jeśłi chodzi o wizyte u ginekologa to jest możliwość prywatnej. Położna poradziła bym jadła mniej słodyczy bo to zaburza gospodarke hormonalną, spała bez bielizny. Pomocne jest też picie jogurtu BIOLA, który zawiera żywe kultury bakterii.

Jeśli chodzi o wypełnianie formularzy na paczki dla dzidziusiów to myślę, że około 30 tygodnia ciąży, albo nawet póżniej bo i tak prezenty są do odbioru około 38tygodnia ciąży (tak datowane są bony uprawniające do odbioru). Ja jestem w 34 tygodni ciąży, odebrałam kosz na pieluszki i paczke z Libero, bon na paczke z RIMI ma przyjsc w polowie sierpnia a z APOTEK nawet nie dostałam potwierdzenia rejestracji...czekam!

Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
anetamilka23 gratuluje slicznego synka

beatris0302 musisz sie zglosic do poloznej lub do rodzinnego, wydaje mi sie ze jak nawet pojdziesz jutro to od reki powinien Ci wypisac skierowanie do ginekologa

magdalena_d84 zamowienia na paczuszke mozesz juz nawet teraz napisac bo i tak tam wpisujesz date porodu i na jej podstawie Ci wysylaja paczuszki

pozdrowienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
PaulaOl właśnie ja nie jem słodyczy bo mi nie podchodzą a bez bielizny nie da się spać przez ten śluz bo tak leci.. Też zaczął mi się 34tydz ciąży.. No a wcześniej to wykryto u mnie jakaś bakterie w moczu tyle że nie wiem jaką, dowiem sie jak będę u położnej.. Wiec może ta moja infekcja jest z tym związana.. No ale jutro spróbuje podjechać do rodzinnego lekarza zobaczymy co będzie.. Dziękuję za odp dobrej nocki życzę; )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
ana ana
(ana85)
Wiking
Witam wszystkich. Od jakiegos czasu czytam ten watek. Nie zauwazylam, zeby ktoras z Was wspominala o cwiczeniach na wzmocnienie miesni przykregoslupowych. Ja o technice dowiedzialam sie w szpitalu w Norwegii po porodzie pierwszego synka. Mysle ze moze Wam sie przydac link, ktory zamieszczam na dole. Mozna zamowic bezplatna plyte dvd na ktorej jest pokazany zestaw cwiczen (trzeba tylko wypelnic ankiete na temat wlasnej aktywnosci ruchowej). Plyta przychodzi do domu, tylko czasem trzeba na nia poczekac dobrych kilka tygodni. Jesli zamawiamy na adres norweski przychodzi w skandynawskiej wersji jezykowej. Istnieje tez mozliwosc zamowienia na terenie Polski, i wtedy mamy tlumaczenie na nasz ojczysty jezyk.
www.corewellness.no/accessible/Default.aspx

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
Hej! Zamowilam sobie plytke, na koncu rejestracji pisalo ze powinna przyjsc w ciagu 10-14 dni roboczych.

Ja nadal nie mam paczki z libero i rimi. z apteki dostalam blyskawicznie na e-mail.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
ja też z apteki dostałam szybko na e-mail a u reszty jeszcze nie składałam .A tak trochę od tematu czy idąc do lekarza rodzinnego trzeba wcześniej się zarejstrować czy jak pójdę to mnie przyjmie,bo jeszcze nigdy nie byłam i nie wiem jak to jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
toja musisz sie zarejestrowac idac do lekarza rodzinnego.

a odnosnie tych paczek,bo nie otrzymalam odp, ankiety pisalyscie przez poczte e-mail polska czy norweska?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Agnieszka Mol
(gaga89)
Wiking
Chyba raczej niema znaczenia ale lepiej z norweskiej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
toja wiesz jak sie bedzie cos dzialo to Cie przyjmnie bez rejestracji ale tak normalnie to sie musisz zarejestrowac

a z meilami czasem jest tak jak ktos ma polska skrzynke ze jak dostaje norweskiego meila czesto zapisuje sie na Spamie, wiec spama tez sobie sprawdzajcie, ja dla swietego spokoju zalozylam sobie poczte na gmeilu i nie mam problemow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Patrycja M.
(mamma84)
Nowicjusz
moj lekarz mowi ze na normalna wizyte kontrolna z rejestracja a jesli cos by sie dzialo to odrazu przyjsc

ja nie mam norweskiego e-maila, zalozylam na wp z koncowka eu czyli ....@wp.eu nie zdarzylo mi sie aby cos przyszlo na SPAM

Milego dnia Mamuski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok