Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
14 Posty

(MYALLMINE)
Wiking
Rozłąka rzecz straszna.My (jeszcze rok temu z narzeczonym) pociągnęlismy na odległośc rok,wiecej nie zamierzaliśmy,z tym ze to ja mieszkałam i pracowałamw Oslo,on w Polsce.Jedyne co nas ratowało to moja uczelnia w Wawie i zjazdy co 2 tyg,choć nie było łatwo.Wspominamy to z wykrzywieniem na twarzy :-/ Pamiętam jak dziś każdy ucisk w płucach przy rozstaniu na Okęciu,fe!
Zaszłam w ciąże i wtedy już mąż przyjechał do mnieJesteśmy mega szczesliwi.Po 3 miesiącach znalazł pracę,ja jestem na macierzyńskim i czekam na rozwiązanie.Szkołę niestety musiałam odroczyć.
Dla mnie rodzina i jej bliskość jest najważniejsza!!!!
Podziwiam pary żyjące innaczej,choć w głebi wierze ze nie prowadzi to do niczego dobrego.
Dużo wytrwałości życzę!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
tez dosc nie dawno podjelam decyzje lece do oslo do mojego nie bylo latwo i nadal nie jest ale jak dowiedzialam sie ze zostane mama to nie wyobrazam sobie innej decyzji niz ta jezyka nie umiem z ang tez kiepsko i zanudzam sie w domu ale lepsze to niz sama w polsce
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
justina80,tak jak napisala aleks26,wszystko jest do zalatwienia na zasadzie laczenia rodzin. Ale zalatwianie papierow nie trwa tydzien. I sa okreslonw warunki do tego. Zeby isc do lekarza,to musisz miec numer personalny. Ze zwolnieniami nie jest wcale tak latwo. To,ze jestes w ciazy nie upowaznia Cie do dostania zwolnienia. Musza byc ku temu powody. Tu pracuje sie prawie do konca. Chyba,ze masz zagrozona ciaze lub ciezkie warunki w pracy itp. itd. Zeby przeprowadzic laczenie rodzin,to Twoj maz musi udowodnic,ze bedzie Was w stanie utrzymac i pokazac jeszcze troche innych dokumentow,np.kontrakt na mieszkanie,kontrakt na prace itp.itd. Musialby juz w tej chwili poskladac odpowiednie dokumenty i sprawdzic czy spelnia warunki MYALLMINE, ja tez sciagalam tutaj mojego meza a nie odwrotnie Tzn,wtedy jeszcze byl moim chlopakiem. Malzenstwem jestesmy od 3 lat I pamietam jak bylo mi ciezko bez niego. Jak przyjechal,to tez nie bylo tak latwo. Ja pracowalam. Ale on na poczatku nie. Ale jakos sie poukladalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
a jak by sie nie udalo tego zalatwic wszystkiego to ile kosztuje porod i czy za wizyty u tych lekarzy potem tez trzeba oddac pieniadze czy jak to jest
bo ja mam to usg polowkowe za nie dlugo a nie mam numeru i co teraz??;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Justyna Urban
(justina80)
Wiking
dzięki wielkie dziewczyny za pomoc bede sprawdzała tą stronkę którą mi podałyście
gdybyście mogły mi jeszcze coś doradzić to czekam na newsy
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
A ja sobie dalej czekam na nr. i pozwolenie :/ ponad 4 miesiace juz...
Aguss mi norweska pielegniarka powiedziala ze porod i pobyt moze wyniesc 15 tyg. kron... my jak narazie nie dostalismy rachunku wiec nie wiem dokladnie. :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Co do wizyt u lekarza to nam powiedzial ze jak nie dostane nr. to bede musiala zaplacic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
aleks26 mieszkam na Bjerke więc zapraszam z dzieciaczkami bo moja Hania też cierpi z braku towarzystwa

my też wytrzymaliśmy rok, rzuciłam wszystko - własny biznes, przyjaciół , rodzinę spakowałam się i jestem. Najbardziej szkoda mi tej mojej pracy ale ludzie wszędzie dbają o włosy więc kwestia czasu i klientki się znajdą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Kamila KAMILA
(Kamizu)
Wiking
Zobaczysz Karolina2,że szybko znajdziesz klientów,tylko ogłaszaj się na portalach.
Ja też zostawiłam wszystko i też prowadziłam swój biznes,więc Cię rozumiem jak ciężko podjąc taką decyzje.Ja jestem tutaj od maja więc niewiele dłużej niż Ty i jest dobrze
Zyczę Ci dużo klientek i powodzenia
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Karolina2,juz bys miala we mnie klientke,ale coz, musze jeszcze chwile poczekac zanim doprowadze sie do porzadku Tutaj akurat duzo przyszlych mam i jednak przyjelo sie jakos tak dziwnie,ze wlosow sie nie robi Ale poczekaj chwile,juz niedlugo sie u Ciebie pojawie Aguss,a kto Cie umowil w szpitalu na Usg polowkowe?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok