Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
10 Postów
Mariusz Rudnicki
(mariann)
Wiking
witam wszystkich. może któraś z pań orientuje się w norweskim prawie związanych z ciążą i dziecmi???? mam takie pytanko. moja Madzia jest w ciąży tylko że ma umowe tylko do konca września a termin porodu jest w grudniu co można zrobic żeby mogła miec urlop macieżyński. czy przepracowanie 6 miesięcy wystarczy????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
O ile mi wiadomo 6 mies wystarczy. Wyliczą wam wtedy średnia kwotę, jaką otrzyma, zależną jeszcze od tego, czy weźmie 80% na dłuższy czas (ok roku, nie pamiętam ile dokładnie) lun 100% na ok 10 miesięcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
witajcie mój problem ze spaniem dziecka pomału się rozwiązuje tzn.tak jak EBKAS pisze że nie daje słodyczy po 17 a my nie dajemy synowi żadnej kinder czek.ani takich tam ewentualnie herbatniki i biszkopty bądż lizak i wydaje mi się że to skutkuje albo przyzwyczaił się do nowego mieszkania,bo dziś przespaliśmy cicho całą noc.a teraz coś a naszych dzidziach w brzuszku,moja dzidzia tak się wierci że nawet kiedy w nocy się przebudzę to też się wierci a w dzień to chyba nic nie odpoczywa bo też "trenuje" czy też tak macie drogie panie czy ja jestem dziwnym przypadkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
toja ja też tak mam wiec nie jesteś jedyna moja dzidzia też się nieustannie wierci i myślę ze ona wcale nie śpi ale to dobrze że się wierci bo wiem że jest oki jak tam tak trenuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
u mnie na ruchy jeszcze za wczesnie,ale mialam tak przy pierwszej ciazymala ciagle sie wiercila i kopala tak mocno ze ja bylam przekonana ze to bedzie synek a nie corcia w nocy jak zaczynala o 23 kopac to ruchy konczyly sie gdzies o 2 i tak samo sie wybudzala mi po narodzinach, w tych godzinach co ruchy, w tych godz nie spala
co do mnie to staralam dodzwonic sie dzisiaj do ginek, ale sie nie udalo, wiec wysle pismo od lekarza, chyba w ten sposob szybciej pojdzie z ta wizyta niz przez tel. wlasnie szykujemy sie do wyjscia
p.s. a jak tam brzuszki wasze? rosna?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
mój mąż też twierdzi że skoro tak dzidzia daje czadu w brzuszku to będzie to chłopczyk ja jestem w 22tyg ciąży a ostre ruchy dzidzi już czuję od 15tyg A moja dzidzia najbardziej się wierci kiedy śpię na plecach.. Ale to fajne iedy sie wierci bo na brzuszku widać w których miejscach kopie A brzusio roście z tyg na tydz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
ja za 12 dni jadę do PL to znów zobaczymy naszą dzidzie bo na pewno zrobię usg tu miałam tylko jedno ale to już tak dawno,co do brzuszków mój rośnie jak na drożdzach z 1 dzieckiem to taki co teraz mam to miałam pod koniec 7 miesiąca.Ja też się martwie że tak będzie że w nocy będzie pospane,pozdrawiam i zdrowia życzę a Tobie magdalena_d84 wkońcu aby Ci się udało załatwić wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
beatris tylko nie lez za dlugo na plecach, jak najwiecej na lewym boku sie kladz tak mi lekarze w szpitalu mowili jak lezalam w ciazy z mala a i o tym mozna poczytac na necie hihi zeby tylko maz sie nie zdziwil jak to bedzie corcia zamiast synka ja bylam w szoku gdy sie dowiedzialam ze tak bedzie u mnie ciagle dopytywalam sie czy na pewno to nie chlopczyk,ze moze widac tam co nieco wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
toja kiedy dokladnie lecisz do PL? 22maja? bo ja z mala 25maja i to az do sierpnia...ale ktorego to nie wiem jeszcze,bilet kupilam w jedna strone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Wiecie co, odkryliśmy coś nowego. Okazało się, że moja córcia sypia źle przeze mnie. To ja śpię nerwowo, rzucam się po łóżku, tak miałam we wszystkich ciążach, strasznie jestem niespokojna. Ostatnie 3 noce przespałam w innym pokoju, mąż spał z małą i obudziła się tylko raz, góra dwa. A ja mimo, że spałam gdzie indziej się nie wyspałam, tzn. śpię do 2 w nocy, a potem koniec. Masakra. Idę do lekarza w środę, może coś doradzi.
Mój brzuszek malutki, jak coś zjem, to rośnie Na ruch za wcześnie. Synuś był prawdziwym piłkarzem, nawet salta w brzuchu mi robił. Córcia mało się ruszała, czasem w ogóle, myślałam, że coś jest nie tak. Czasem miała aktywność tylko między 12 a 1 w nocy i tyle. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok