Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
jesli mialas pierwsza cesarke to nie znaczy ze musisz ja miec drugi raz, chyba ze sa ku temu jakies zalecenia lekarskie. ja jestem po cc z zalecen lekarskich i teraz jestem ciekawa czy znow je dostane czy tez nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
I tak moje drogie, przed 11 bylam dzisiaj u rodzinnego, tzn w recepcji powiedzialam kobitce o co mi chodzi i zapisala wszytsko na kartce i obiecala przekazac lekarzowi. o 12 zadzwonil do mnie lekarz i poprosil mnie o wizyte u niego jutro na 11:30. kurde felek, teraz to nie wiem co myslec? gadal cos o badaniach,ale nie zrozumialam go dokladnie, taka znajomosc moja norweskiego mam nadzieje,ze wszystko jest ok i ze da mi to skierowanie na usg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
moje drogie panie ja całkiem z innej beczki mam pytanie odnośnie mojego darciuszka tzn.ma 2 latka i imię Filip i przez te 2 lata noce dla nas były koszmarne no może przesadziłam od urodzenia jedynie w szpitalu po porodzie było super bo przesypiał całe noce a kiedy wróciliśmy do domu to co noc się budził(jak byłmały no to normalne że na jedzonko) ale ostatnio przez kilka nocy płacze wścieka się krzyczy,powiedzcie mi czy gdzieś popełniamy błąd w wychowaniu czy może jakaś inna przyczyna tego jest,powiedzcie że Wasze pociechy też tak miały lub mają?dziękuje wszystkim za porady
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mój mały przez jakieś 3,5-4 lata tak miał, budził się po 10 i więcej razy. Jest żywiołowy, wybuchowy i takie też miał noce. Uspokoiło się gdy dostał swój pokój, a może po prostu ja nie słyszę. Moja mała też się bardzo często budzi. Ma 9 mies a ja od początku prawie w ogóle nie śpię. Było tylko kilka fajnych nocy, tzn. budziła się 2-3 razy. Mam za sobą fatalną noc, wstawała z 15 razy, spałam może 3 godz. Chodzę na rzęsach, a jestem w ciąży i tak strasznie chce mi się spać. Dziś po obiedzie spałam 2,5 godz, już nie pamiętam kiedy ostatnio spałam tak twardo. Zakładam, że dziecko nr 3 będzie podobne, odeśpię dopiero w trumnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
mój syn też jest bardzo ruchliwy i poszczelony i też obawiam się że drugi dzidziuś będzie miał takie noce z tym pokojem osobnym dla dziecka to też u nas tak było gdy miał swój pokój to nawet było lepiej ale teraz śpi z nami w pokoju ponieważ musieliśmy przenieść się gdzie indziej inne miasto inne mieszkanie i dużo mniejsze niż popszednie i to też napewno na niego wpłynęło ale już mieszkamy w nowym miejscu 4 tygodnie może to jeszcze za mało aby się zaklimatyzował.Bardzo Ci współczuje masz pszerąbane dwoje i 3 w brzuszku a ja jedno i 1 w brzuszku i mi ciężko a co będzie jak będzie troje urwisów,masakra może te starsze już będą mądrzejsze.Aby mu przeszło do porodu dzidzi bo jak nie to będą na zmiane koncert dawać,pozdrawiam i dużo wytrwałości życzę gama28
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Muszę cię zmartwić, bo po porodzie może być jeszcze gorzej. Dziecko bywa zazdrosne, często zachowuje się jak bobas. Nawet mój prawie siedmiolatek potrafi mieć odbicia, chodzi na czworakach, piszczy jak mała Najlepiej dla ciebie byłoby nauczyć małego spać oddzielnie zanim urodzi się kolejne, ja już o tym myślę w związku z córeczką, po wakacjach, gdy skończy roczek, musi się przenieść do swojego pokoju. Trochę to będzie kosztować, bo trzeba kupić całe wyposażenie, ale może coś z Polski przywieziemy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Witam Was kobietki. Ja też jestem mamą. Mam dwoje dzieci: dziewczynka 7lat, chłopiec 16 miesięcy.
Tak czytałam o Waszych kłopotach ze spaniem. Ja mam szczęście, bo moje dzieci śpia. Zdarza sie, że mają kłopoty z zasypianiem i często się w nocy budzą. Tak jest kiedy chorują. Jeśli się zapomnę i wieczorem najedza się słodkiego to też jest kłopot. Nie mogą zasnąć, wiercą się. Kochane przypomnijcie sobie czy Wasze pociechy przed snem nie zjadają słodyczy, nie piją słodkich napojów. To też może być przyczyna takiego zachowania. Tak od 17.00 nie moga już nic słodkiego jeść i pic. Kolacja i woda. W nocy daje dzieciom tylko wode. U nas to działa. Moja starsza córka też wędrowala z pokoju do pokoju. W nocy budziła nas, bo nie chciała spac sama. Teraz już nie mamy takich kłopotów. Chyba wydoroślała.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
U mnie mala przesypia cale noce od kiedy ja od piersi odstawilam, i pije przed snem sok rozcienczony z woda, tak samo w nocy jesli jest za cieplo w pokoju wybudza sie i pije z niekapka,ktory mam dla niej juz przygotowany, o piciu wody nIE ma mowy.

A tak z innej beczki. Wczoraj bylam u rodzinnego, jak to on mi powiedzial: dzwonil sam w sprawie usg do szpitala i tez nie udalo mu sie zamowic wizyty dla mnie bo jest jeszcze za wczesnie,ale dostalam od niego skierowanie do ginekologa. Czy ktoras z was byla tak skierowana? czy jest pobierana za to oplata czy mam go za darmo jako ze jestem w ciazy? Lekarz powiedzial,ze to moze byc jedyna szansa na usg, mam nadzieje ze uda mi sie tam dostac, bo mam zaledwie dwa tyg czasu zanim wyjade...kazal mi to skierowanie wyslac osobiscie poczta lub dzwonic do nich i mowic ze je mam w rece.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Moje dzieci nie jedzą na co dzień żadnych słodyczy. Z synem jesteśmy umówieni, że słodycze tylko w weekend, słodkich napojów zero, tylko woda. Zdrowo się żywimy, dużo świeżych warzyw i owoców, żadnych gotowców. Córcia jest za mała na słodycze, je warzywka, owoce, kaszki, mleko. Właśnie odstawiłam ją od piersi, próbowałam nie dawać mleka w nocy, ale nie da rady. Jest głodna, płacze, więc dostaje 2 razy po ok. pól butelki. Moje dzieci mają po prostu dużo energii. Szybko się fizycznie rozwijają. Syn zaczął chodzić przed ukończeniem 10 mies. Mała ma 9 mies i chodzi wokół mebli.
Magdalena, ja właśnie u ginekologa miałam to USG robione, "odśrodkowo" Za wizytę się nie płaci, zbadają cię przy okazji, więc jest dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Alina Milena xxx
(milenaa86)
Wiking
Ja tez mialam wizyte u gonekologa i tez nic nie placilam! Mi jednak robili zewnetrzne USG Takich badan mialam chyba z 6 lub 7. ale wszystkie byly po 28 tc gdy zaczely mi sie saczyc wody :/ Przy takiej wizycie to najpierw przychodzila pielegniarka, ktora mnie wazyla, mierzyla mi cisnienie i zapisywala wszystko w karcie ciazy. Nastepnie czekalam na lekarza. Po czym lekarz najpierw przeprowadzal ze mna wywad, nastepie na fotelik i pozniej USG Ja wspominam milo te wizyty bo wszystko co tam cie dzialo nie bylo krepujace, tak jak przy wizytach u ginekologa w PL. Mam nadzije ze trafisz na naprawde milych lekarzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok