Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Aga31 ani razu nie byłam badana ginekologicznie a w ciąży byłam tutaj dwa razy, swoje trzecie dziecko również straciłam, mały był ciężko chory lecz to nie miało nic wspólnego z szyjką macicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ja rwnież straciłam pierwsze dziecko ale ani wtedy ani teraz nie miałam żadnego badania ginekologicznego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Strata dziecka nie jest tu powodem do badania ginekologicznego. Ja byłam tu w ciąży prawie 3 razy. Za każdym razem miałam jednak takie badania, nawet dwukrotnie w każdej ciąży. Po prostu moja lekarka jest Ukrainką i ma bardziej polskie podejście do tematu. Za każdym razem najpierw wysyłała mnie do ginekologa, a jak tylko coś jej się nie podobało, to też wysyłała mnie na wizytę. Jeśli macie jakiekolwiek obawy, to możecie się trochę swojemu lekarzowi ponaprzykrzać, pomarudzić trochę lub wręcz taką wizytę sobie zażyczyć. USG też miałam za każdym razem więcej niż jedno. Wiadomo, że nie każdy lekarz się zgodzi na to, ale jeśli macie jakiekolwiek obawy, to możecie spróbować. Ja kiedyś dostałam bóli w podbrzuszu wieczorem w sobotę i pojechałąm z tym wprost do szpitala na oddział (u nas jest taka możliwość, że jeśli cokolwiek dzieje się w ciąży, to nie idzie się na legevakt, ale prosto do szpitala) i tam miałam zrobione badanie gin., usg i ktg. Wszystko wyszło OK, a ja się uspokoiłam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
No wlasnie ja sie bardzo boje, ze cos wlasnie jest nie tak. Umowilam sie na srode prywatnie do ginekologa i wtedy kaze mu wszystko sprawdzic . Jak bylam w 15 tygodniu, to bolal mnie brzuch przez kilka dni. Poszlam do mojej doktorki i kazala mi brac 3 razy dziennie paracetamol. Powiedziala tez, ze jakby ten bol wiazal sie z poronieniem to i tak jest to za mloda ciaza i nie ratuja .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
witam Was dziewczyny
aga31 ja byłam prywatnie u Polskiego ginekologa i to on mnie badał wszystko było ok ale to był sam początek ciąży, teraz jestem już w 27 tyg i jak narazie takiego badania nie miałam. Tutaj to naprawdę dziwnie podchodza do ciąży i jak coś boli to paracetamol wiecie co jak czytam o tych Waszych poronieniach to aż się zmartwiłam. czy robie wszystko żeby mój synek był zdrowy teraz nawet mam jakieś głupie obawy w nocy jak śpię, czy mojego maleństwa czasem nie gniotę i czy jest mu wygodnie w brzuszku czekam juz z utęsknieniem na czerwiec pozdrawiam Was
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
hej dziewczyny!
ja jestem w 35 tyg. ciąży i też ani razu nie miałam robionego badania ginekologicznego jak zapytałam doktora to też mi powiedział że tu takiego badania się nie robi jeśli wszystko jest w pożądku. Zapytałam też położnej i ona mi to samo odpowiedziała. Jeśli chcecie mieć badanie usg jeszcze jedno to też musicie ponażekać to wam zrobią. Bo inaczej się nie doprosicie bo mówią to samo. Chociaż muszę powiedzieć że mój doktor sam mi zaproponował drugie usg choć czuje się świetnie i wszystko jest ok,ale doktor jest polakiem tak że ma jeszcze polskie zwyczaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ja jestem dziś po wizycie u lekarza. teraz mam dzielnie czekać na list ze szpitala kiedy na usg... już nie mogę się doczekać.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
ana ana
(ana85)
Wiking
Ja badanie ginekologiczne przy pierwczej ciazy mialam robione na zyczenie, bo lekarka w Polsce mnie bardzo nastraszyla, ze mam za krotka szyjke, i potem juz tu na miejscu chcialam sprawdzic czy jest wszystko ok. tutejsi lekarze tez na mnie patrzyli jakbym z ksiezyca spadla, no ale po badaniach przynajmniej sie uspokoilam. W drugiej ciazy mnie bolal brzuch troche, wiec lekarz sam mnie wyslal na dodatkowe badania ginekologiczne, ale tak jak juz wczesniej wspominalam nalezal do dosc wyrozumialych. Jesli Ci zalezy na takim badaniu to albo sila perswazji u swojego fastlege, albo pozostaja Ci prywatne wizyty...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
No i bylam dzisiaj na badaniu prywatnie. Trafilam na swietna ginekolozke w Oslo. Zna sie na swoim fachu, byla bardzo mila i pomocna. Okazalo sie, ze jest wszystko w porzadku. Ale tez powiedziala mi, ze to bardzo dobrze, ze przyszlam. Powinno sie badac szyjke co 6 tygodni. Gdyby bylo cos nie tak, to dala by mi skierowanie do szpitala i juz tam musialabym jezdzic to sprawdzac. No i co wazne, ze za darmo. A ja juz myslalam, ze wszyscy lekarze beda mnie tu olewac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
cześć dziewczyny
mam do Was sprawę jak wiecie jestem już w 27 tyg ciąży i od wczoraj boli mnie strasznie ząb czy któraś z Was była tutaj u dentysty?? i czy macie jakis znanych i polecanych stomatologów w oslo lub w okolicach. Boje się strasznie że mój synek może mieć przez to jakies nieprzyjemności w brzuszku a na dodatek zaczynają mnie boleć plecy tzn nerki ,juz kiedys z tym problemem byłam w szpitalu i jak zwykle lekarz przepisał paracetamol jak któras z Was może mi pomóc to proszę o pomoc, bo chyba sie wykończę pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok