Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ewelina odezwij sie na priv bo widze ze nie dosc ze mieszkasz w oslo to jeszcze jestes ze stolicy ( czyli ze Szczecina ) dokladnie tak jak ja Koniecznie musimy sie spotkac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Oj jak ja bym chciała mieszkać w Oslo.Dużo jest Polaków a ja na takim odludziu żadnego praktycznie Polaczka nie widać ani słychać.Ja juz mam 2 dzieciaczków syn 3 lata w kwietniu skończy a córcia niedługo 6 miesięcy i mam super nowinkę muszę się z Wami podzielić naszej córci wychodzą ząbki, 2 na dole.Nawet jest grzeczna narazie,nie marudzi.Zobaczymy w dalszym etapie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
gratuluję przyszłym mamusiom iszczęśliwego rozwiązania życze,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
hm ja tez chetnie bym tam pomieszkala hahah tez na odludziu totalnym jestem rowniez mam corcie ktora ma 3 lataka ( w sryczniu skonczyla) drugie szykuje sie dopiero do wyjscia powolutku
pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne i przyszle oraz zycze milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Anna Laz
(Ania78)
Wiking
hej. Daris gatulacje. Teraz czeka cie najpiekniejszy okres w zyciu kobiety pomimo roznego typu dolegliwosci i watpliwosci. Ja mam coreczke 4 miesieczna i tez mieszkam w oslo=).
pozdrowienia=)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Poki co na szczescie omijaja mnie wszelkie dolegliwosci a watpliwosci w moim zyciu nie istnieja.
Super ze nas tak duzo w okolicach Oslo ale co z tego jak zeby sie wybrac razem na kawe albo chociazby na plac zabaw to zazwyczaj juz nie jest takie latwe
Fajnie ze mroz dzisiaj puscil i teraz caly tydzien ma go nie byc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
hej dziewczyny-prosze powiedzcie mi jak to jest bo normalnie krew mnie zaleje ze wscieklosci!czy przy badaniu usg moze byc obecny maz?bo wlasnie mam umowiona wizyte na usg w ten wtorek i chcialam przeniesc ta wizyte na poniedzialek zeby moj maz mogl ze mna pojsc(dla mnie to naturalne!!!i oczywiste-oboje jestesmy rodzicami i dla mnie obecnosc partnera nie podlega zadnej dyskusji).pani w szpitalu natomiast bardzo nieprzyjemnym tonem powiedziala mi ze to wykluczone zeby ktos inny niz ja byl na usg ze mna...zastanawiam sie jak podejda do tematu mojego 2 letniego dziecka z ktorym bede musiala pojsc bo meza nie bedzie w domu...czy tez go wyprosza???...smieszne to dla mnie....tak cieszylismy sie na ta wizyte,a tu d....a.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Martusia G
(martinka775)
Wiking
Hej tysia25!!!!!! Nie wiem dlaczego dla Pani w szpitalu był jakiś problem!!!Może chodziło jej o zmianę terminu!!!!A nie o obecność męża!!! Ja na swoim usg byłam z mężem i 3,5 letnią córeczką!!!!! Nikt ich nie wyprosił!!! Po prostu wstał w wszedł ze mną i córką(powiedziałam jej że to mój mąż i córka)o nic więcej nie pytała!!!Pani może nie miała zbyt miłego wyrazu twarzy ale naprawdę była miła!!!!!pokazywała nam szczególnie córce gdzie jest serduszko i że macha do niej rączką!!! Jestem w 39 tygodniu ciąży i w zeszłym tygodniu również miałam usg ponieważ stwierdzono że dziecko się nie obróciło!!!!Tym razem usg wykonywał lekarz weszłam sama i spytałam czy mąż może wejść z córką zapytał jak ma na imię mąż i sam go poprosił!!!Był bardzo miły!!!Uważam że źle podeszłaś do sprawy trzeba było zadzwonić i powiedzieć że nie masz czym dojechać!!!!! a n ie że mąż chcę też zobaczyć dzidziusia!!!!Zawsze uważałam że norwedzy to mili ludzie ale niestety przekonałam sie nie raz, że tak jak wszędzie trafiają się wyjątki!!!!
pozdrawiam i mam nadzieje że ci się uda zmienić jeszcze termin!!!!powodzenia!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
wiesz co martinka ja dopiero na koncu powiedzialam czemu chce zmienic termin-po tym jak ona powiedziala mi ze nie maja czasu w poniedzialek...dodatkowo absolutnie nie chciala ze mna rozmawiac po angielsku(w sumie to jest zrozumiale ale zazwyczaj,nigdy nie mialam z tym problemu)wiec musialam sie wyginac po norwesku ktory jest...yhy...slaby...wiec juz jakos nie mam weny dzwonic do niej drugi raz....jak bede na usg spytam sie lekarza o to i nastepnym razem wykupimy usg i pojdziemy razem.cale szczescie dzwonilam nie do mojego szpitala tylko do takiego tak jakby glownego,pod ktorym podlega moj szpital w ktorym bede rodzic.bylam juz w nim na usg i lezalam w nim,niestety po poronieniu i wiem ze tam personel jest o niebo przyjemniejszy...wszedzie sa zli i opryskliwi ludzie-nawet w NO.aczkolwiek narzekac ogolnie nie mozemy bo zazwyczaj sa przyjemni ludzie.mam nadzieje ze nsp.razem bede mogla pojsc z mezem,a teaz musze sie troche uspokoic i odpuscic bo to i tak nic nie da...niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
tysia25 musiałaś coś źle zrozumieć. Według Norwegów uczestnictwo ojca w ciąży, porodzie i w wychowaniu dzieci jest niezwykle ważne! Nie ma takiej możliwości, żeby tej obecności ktoś ci zabronił, rodziłam tu 2 razy, zawsze i wszędzie mężowie/partnerzy towarzyszyli kobietom, obecność dzieci też jest normalna, ja za drugim razem byłam z mężem i dwójką dzieciaków, położna robiła usg przez 30 min, żeby wszyscy mogli się napatrzeć Nawet do ginekologa możesz męża zabrać, za opłatą za łóżko może spać z tobą w szpitalu po porodzie, a jeśli nie, to mąż i starsze dzieci mają prawo przebywać z tobą cały długi dzień, prócz nocy.
Norwedzy natomiast prawie NIGDY nie zmieniają terminów od ręki i nie lubią próśb o to. Bez przeszkód możesz odwołać wizytę do 24 godz przed, a jeśli chcesz zmiany terminu, to musisz to zgłosić i poczekać na list lub telefonicznie pomogą ci dobrać najlepszą datę, ale to będzie za kilka tygodni. Nie ma tu możliwości gdzieś się wcisnąć, zawsze trzeba się umówić. Recepcjonistka mogła źle zareagować na pomysł, że wszyscy nagle muszą się dostosować do twojego męża, bo on ma prawo wziąć sobie wolne z okazji usg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok