Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
W przedszkolu również tłumacz przysługuje bez płatnie. Wika życze szczęśliwego rozwiązania mój synek też miał urodzić się w kwietniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
ooo to nie wiedzialam i po angielsku gadalam z tymi wszystkimi ludzi pytajac o przedszkole ale to i lepiej no nie wazne

marta86 nie dziekuje oby bylo pomyślne i mam nadzieje ze o czasie bo corka urodzila sie o miesiac wczesniej juz jej sie znudzilo siedzenie w tej ciasnocie hahahah zobaczymy kiedy sobie druga zazyczy sobie wyjsc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
wika napisał:
hej dziewczyny
jeśli chodzi o tlumacza u lekarza to jest darmowy tylko musisz kilka dni przedwizytą u niego zapowiedziec w recepcji ze chcialabys skorzystac z niego i nie ma problemu ja tak mialam przy mojej pierwszej wizycie dotyczacej ciazy i powiem szczerze ze mi akurat sie nie spodobalo poniewaz jak na zlosc tlumacza mialam przez telna zestawie glosnowmowiacym i niby nie byloby zle gdyby nie fakt ze jak lekarz mowilcos do tlumaczki i ona chciala mi to przekazac to wtedy strasznie przerywalo i prakltycznie malo rozumialam musialam prosic o powtorke i tak caly czas a wiec wizyta straszniemi sie przedluzyla
jesli chodzi o przedszkole to nie wiem ja tez probuje zapisac swoja mala do przedszkola od pazdziernika ale do tej pory nic dzwonie po przedszkolach i chodze do nich pytaac czy maja cos wolnego ale niestety nic wiec coz nie pozostaje nic innego jak poczekac do sierpnia
nie ma tego zlego... a przyznam szczerzeze sama jestem bardzo zestresowana tym przedszkolem bo corka ma 3 lataka a w kwietniu pojawi sie na swiecie druga dzidzia i poki co wika mowi ze sie cieszy ze bedzie miala siostrre ale jakos jej nie wierze hahahahah do tego przedszkole dojdzie ojjj bedzie ciezko ale jakos trzeba dacrade

Nie wiem gdzie miezskasz, ale w Oslo zapisujesz dziecko do przedszkola on-line. Wybierasz do 7 przedszkoli w danej dzielnicy (w/g wlasnego priorytetu) i otrzymujesz potwierdzenie np. SMS. W kazdej chwili mozesz tez sprawdzic etap rozpatrywania twojego podania. 1. marca mija termin hovedopptak ("glownego naboru" ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
tak sailor masz racje skladam podanie on-line lub idziesz osobiscie do kommune,ja skladalam on-line dostalam tylko maila od kommune ze moje zgloszenie dostali i nic wiecej , a jesli chodzi o podgald na jakim etapie jest moje podanie to przyznam szczerze ze nie slyszalam o czyms takim, mozliwe ze i u nas jest ( mieszkam w alesund) a ja o tym nie wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
witam wszystkie mamy mam pytanie potrzeboje jakiegos kontaktu lub nr telefonu do biora ktore by zajeło by sie prowadzeniem podatkow lub załatwieniu rodzinnego prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
hej dziewczyny dawno nic tutaj nie pisałam daris bardzo gratuluje ja już jestem w 7 miesiącu, robię się coraz szersza i cięższa ale wszystko zniosę żeby mój synuś urodził sie zdrowy niesamowite uczucie jak sobie maluszek skacze u mnie w brzuszku także za wszystkie przyszłe mamusie trzymam kciuki
jeżeli któraś z Was również się nudzi lub ma ochote popisać to zachęcam , bo to siedzenie w domu strasznie mnie dobija pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hej Ewelina Ja na samym poczateczku jestem wiec nikt mi jeszcze w brzuszku nie skacze
Ale juz niedlugo mam nadzieje..Jakos malo teraz przyszlych mam albo wszystkie takie przejete i zajete Chetnie bym sie spotkala w Oslo i okolicach z chetnymi na kawke i pogaduszki Kto ma czas? Ktoo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
no własnie ja też zauważyłam że mało kto się teraz odzywa, nikt nie chce pisać a przecież nas tu jest tak dużo ja mieszkam na Bekkestua pewnie wiesz gdzie to jest, mam nadzieje że Ty gdzieś blisko mieszkasz bo miło by było się z kimś spotkać czasem chodzę sama na spacerki dla ruchu i dobrego samopoczucia , ale to nie to samo gdybym sobie z kimś pogadała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Niewiem czy czytalas ale wyslalam Ci Ewelina prywatna wiadomosc Wiec czekam na odzew
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Ewelina Lozinska
(ewelina80)
Wiking
Witam przyszłe mamusie daris moje gratulację! Co do spotkania to ja z przyjemnością się dołącze. My też mieszkamy w Oslo. Pozdrawiamy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok