Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
5 Postów
grzegorz pikun
(grzes17)
Wiking
od tego trzeba zaczac ze nigdzie nie lubia ,kochanych polaczkow bo sa straszne chamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(HomoDelphinus)
Wiking
grzes17 napisał:
od tego trzeba zaczac ze nigdzie nie lubia ,kochanych polaczkow bo sa straszne chamy

aha..czyli tyle masz do powiedzenia? rozumie ze ty jestes prawdziwym Polakiem, tym porzadnym..i do Polaczkow sie nie zaliczasz..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
zamiast pisać farmazony na forum może poszło by się do adwokata

w naszym kochanym kraju jedna pani która ma na sumieniu swoją córkę Madzię , nazywa się ją teraz celebrytką

nie ma nic bez przyczyny i nikt nikogo nie oskarża bezpodstawnie

a jeśli ktoś ma problemy z przystosowaniem się w tym kraju to po co tu w ogóle jest ??? ja się pytam ??

jest wiele różnych krajów w tym Polska gdzie takie akcje mają miejsce na porządku dziennym --- jeśli ktoś kiedyś oglądał program ,,Sprawa dla reportera<< to wie o co kaman

dla mnie żałosne , pisać na forum , zamiast wziąć się do roboty i działać

może ktoś otworzy kącik z Archiwum X i tam będziecie się tylko rozczulać nad własną głupotą i wymieniać się spostrzeżeniami ze spraw sądowych

nie wiem dlaczego ja nie mam takich problemów lub inni ??

niech się kórw///a zastanowi ta osoba nad sobą póki jest jeszcze czas -- być może trzeba coś zmienić we własnym życiu i rozumowaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
grzes17 napisał:

a ty zjebie juz pewnie jestes norkiem tylko,po norwesku niebardzo.
ani polak ani polaczek ani norek,- wiec smiec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Wiecie co, duzo myslalam nad BV, chyba za duzo ostatnio.
BV ma duzo ofert pomocy, o czym pisalam, ale rowniez zabiera dzieci , o czym wiemy.
Odkad mam do czynienia asylsøkerami nasluchalam sie i naogladalam strasznych rzeczy. Ale czy to wszystko prawda???
Norwegia przyznaje azyl Somalijczykom, po czym BV nagminnie odbiera im dzieci, w szczegolniosci dziewczynki. Przypadki odebrania dzieci maja miejsce przynajmnej raz w tygodniu. Dzieci nie sa zabierane ze szkol czy przedszkoli, ale z domu. Sa wyrywane z rak matek, wrzask dzieci i placz matek jest slyszany w calym bloku.
Wiem to z relacji somalijskich kobiet. BV tlumaczy sie ze zabiera dziewczynki aby uchronic je przed obrzezaniem. Somalijki zas tlumacza ze one swoim corkom tego nie robia. Komu wierzyc? Co jest lepsze? Stracenie matki i dojscie do siebie po pewnym czasie , czy stracenie na zawsze lechtaczki i warg sromowych?? Co jest lepsze, okaleczenie psychiczne, czy fizyczne?
Nie wiem czy ktokolwiek zna odpowiedz.
Pol roku temu BV odebralo 9letniego somalijskiego chlopca w Oslo, zmienili mu imie z Mustaffa Hassan na Carol Sebastian i wywiezli do Bodø. Chlopczyk wspomina ze przez 3 miesiace nie zobaczyl tam zadnego czlowieka o ciemnym kolorze skory, az pewniego dnia zobaczyl autobus. W autobusie jego czarni bracia, zrozumial ich mowe, bo to akurat tez byli Somalijczycy z mottak ( azylanici przyjeci do Norwegii). Porozmawial z nimi, opowiedzial historie. Zrobili zdjecia i pokazali innym w mottak'u. Na szczescie byl tam jego wujek, ktory potem skontaktowal sie z jego ojcem w Oslo i zorganizowali ucieczke do Szwecji.
Przykre to wszystko jest, bo Somalijczycy nie maja mozliwosci powrotu do kraju ojczystego, tak jak Nikola do Polski.
Z drugiej znowu strony wkurzaja mnie, bo im sie pracowac nie chce. I co tu zrobic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
I co tu zrobic...
hmmm
może daj im spróbować jak to smakuje z wargami sromowymi
to może przestaną wycinać swoim kobietom
o ile oczywiście im to posmakuje
to chyba najlepsza metoda przekonania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jedno i drugie robi z tych dzieci kaleki na całe życie.
Jest sie tutaj troche czasu ale jakoś nie słyszałem o tych przypadkach obrzezania wśród somalijczyków?
Jeśli jednak norwedzy aż tak się kierują tym dobrem,to dlaczego tylko selektywnie ?

Przecież są jeszcze inne grupy islamskie stosujące obrzezanie, no i żydzi !!
Czyżby tylko dlatego że najsłabszego najłatwiej zniewolić w tym niby wyzwolonym kraju?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
Jedno i drugie robi z tych dzieci kaleki na całe życie.
Jest sie tutaj troche czasu ale jakoś nie słyszałem o tych przypadkach obrzezania wśród somalijczyków?
Jeśli jednak norwedzy aż tak się kierują tym dobrem,to dlaczego tylko selektywnie ?

Przecież są jeszcze inne grupy islamskie stosujące obrzezanie, no i żydzi !!
Czyżby tylko dlatego że najsłabszego najłatwiej zniewolić w tym niby wyzwolonym kraju?

Retier, o jakich innych grupach islamskich mowisz? Aktu obrzezania dziewczat dokonuja tylko ludy afrykanskie. Somalijczycy wioda w tym prym.
Jesli o tym nie slyszales, to malo slyszales. Obrzezania dziewczynek nie ma co porownywac z obrzeznaiem chlopcow. Zydzi nie obrzezaja dziewczynek, tylko chlopcow. Chlopiec po obrzezaniu odczuwa satysfakcje seksualna, natomiast obrzezana dziewczynka nigdy tego nie zazna.
Tym dziewczynkom po zabiegu pozbawionym higieny, po odcieciu lechtaczki i skory zyletka krepuje sie sznurami lub bandazami zlaczone nogi na okolo 6 tygodni. Wyobraz sobie co sie dzieje, gdy ta dziewczyna musi oddac mocz...

Jasta, zart z cyklu zenujacych, zupelnie nie smieszny. Poza tym to nie mezczyzni kalecza te dziewczeta, tylko inne kobiety, ktore przeszly to samo.
To wszystko przez religie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Wcale nie twierdzę że wiem,co nieco kiedyś tam sobie czytałem o tym .

To czemu ja odczuwam mimo nie obrzezania....a może i nie odczuwam....a może nie wiem co to tak na prawde jest

Nie tylko ludy afrykańskie Hilton....troche sie zagalopowałaś chyba ?

Islam tak samo jak i judaizm stosuje obrzezanie chłopców, z tym że islam w różnym wieku.

Zdaje sie że islam nie jest jednolitym monolitem, tak samo jak i chrześcijaństwo....czyż nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
Wcale nie twierdzę że wiem,co nieco kiedyś tam sobie czytałem o tym .

To czemu ja odczuwam mimo nie obrzezania....a może i nie odczuwam....a może nie wiem co to tak na prawde jest

Nie tylko ludy afrykańskie Hilton....troche sie zagalopowałaś chyba ?

Islam tak samo jak i judaizm stosuje obrzezanie chłopców, z tym że islam w różnym wieku.

Zdaje sie że islam nie jest jednolitym monolitem, tak samo jak i chrześcijaństwo....czyż nie?

Nie zagalopowalam sie. Tylko murzyni obrzezaja dziewczynki, muzulmanki z Iraku , Libanu, Maroka czy Jordanii nie sa obrzezane. Piszac o ludach afrykanskich nie mialam na mysli np. ludzi z Maroka, oni nie sa murzynami.
Obrzeanie chlopcow to nieco inna sprawa!
Retier, jezeli chcesz ze mna dyskutowac na temat islamu, to najpierw przeczytaj wszystko co mozliwe, a nie tylko "cos tam kiedys", bo to za malo, aby zrozumiec istote tego nieszczescia, jakim jest islam. I za malo, aby wdawac sie w dyskusje
Natomiast twoje odczuwanie lub nie jest tu nieistotne i nie wiem po co o tym piszesz? Uwazasz ze to zart na miejscu??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok