Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
madziamur napisał:
w glowie sie nie mesci coo sie dzieje

Niestety....ma nie wiele czasu,i trudniejsza sytuacje.
Cizeko jej bedzie walczyc,ale zycze jej by wygrala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
Dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Silna Matka! napisał:
Dziekuje

Nie obraz sie,ale ja dopiero, dzis po wyroku i to jeszcze z obawami...
Dziekowac dopiero moglam.

Moze ja inaczej to przezywam,a Ty inaczej

Masz juz jakies postepy w swojej sprawie...co bys mogla napisac na forum.
Naprawde bardzo bym chciala,bys sie zdobyla i choc to co mozesz,
by nie zaszkodzic sobie w sprawie.

Bo tak szczerze piszac dalas temat i super no tragedia
Ale zostawilas nas samych, z nim.
Ja co nieco pisalam,nie majac Nikoli.

Ale napisz choc tyciu,by nie wygladalo,jak juz sama czytasz,ten swoj WATEK .
Przekonaj w mozliwy sposob,ze jednak to prawda,nawet sporadycznie.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
przeczytałem uważnie każdy post
też mam obawy i wątpliwości
gdyby hitlerjugen czy kto inny porwał moje dzieci ,napewno nie siedział bym na dupie spokojnie
starałbym się stworzyć jak najwiekszą grupe poszukiwawczą ,jakiś protest pod kwaterą bv czy ss
podaj imiona chłopców ,zdjęcia jakieś dane szczegółowe ,przecierz nie wywiezli ich na kamczatke ..
znajdzie się ich zadzwoni po Krzysia i poraz kolejny utrze się nosa norkom
zorganizuj protest pod ambasadą polską ,niech nieroby ruszą tłuste dupy i zaczną coś robić w interesie,i w obronie Polaków ,za to im Płacimy
jesteś silna ,ale samotna
im więcej osób tym większe prawdopodobieństwo że na święta bedziecie Razem !!
nie chce myśleć że jest to temat zmyslony ,wiec mozesz liczyć na moją Pomoc

Krzysztof
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
agus8304 napisał:
co wy tu wypisujecie co do Norwegów to i sa może i fauszywi no i ten ich mobing pszesada troche ja mam 3 dzieci 2 starszych w pszeczkolu w szkole i naprawde nie wiem co bym zrobiła gdyby bez postawnie mi je odebrano dlatego wspulczuje pani bardzo bo rozumiem jak pani cierpi teraz jak kazda kochajaca matka a wy ludzie wspułczujcie tej kobiecie bo to naprawde przykra sprawa.Moja kolezanke ruwniez oskarzyli o bicie dziecka bo w szkole zauwazyli pare siniaków miezyli je zaznaczyli długopisem a dziecko zwyczjnie wdrapywało sie na drzewo grało w piłke i z tad ta siniaki a miała przesto problemy ale naszcześsie udało sie bez zabrania dziecka Norwedzy nas Polaków uważają za wyrodnych rodziców taka prawda.

Sama mam ochote zadzwonic do bv., patrzac na twoja ortografie... Ale chyba niestety nie "pszyjadom do pszeczkola"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
ankadoro napisał:
agus8304 napisał:
co wy tu wypisujecie co do Norwegów to i sa może i fauszywi no i ten ich mobing pszesada troche ja mam 3 dzieci 2 starszych w pszeczkolu w szkole i naprawde nie wiem co bym zrobiła gdyby bez postawnie mi je odebrano dlatego wspulczuje pani bardzo bo rozumiem jak pani cierpi teraz jak kazda kochajaca matka a wy ludzie wspułczujcie tej kobiecie bo to naprawde przykra sprawa.Moja kolezanke ruwniez oskarzyli o bicie dziecka bo w szkole zauwazyli pare siniaków miezyli je zaznaczyli długopisem a dziecko zwyczjnie wdrapywało sie na drzewo grało w piłke i z tad ta siniaki a miała przesto problemy ale naszcześsie udało sie bez zabrania dziecka Norwedzy nas Polaków uważają za wyrodnych rodziców taka prawda.

Sama mam ochote zadzwonic do bv., patrzac na twoja ortografie... Ale chyba niestety nie "pszyjadom do pszeczkola"...

Krol jest nagi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
ankadoro napisał:
agus8304 napisał:

Do Ciebie nie dociera,ze temat nie dla Ciebie,z uwagi na brak wiedzy-w temacie.
Co post- to tylko krytyka w nim do innych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
ZAPRASZAM DO PISANIA PRYWATNYCH WIADOMOSCI

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
na pożegnanie życze powodzenia w walce o dzieci
bo dzieci są naszymi oczami bez nich jesteśmy ślepi
życze Wesołych i udanych pod każdym względem ..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
Witam Serdecznie wszystkie Mamy w Norwegii , z tej strony Silna Matka!
Postanowilam napisac , na nowo rozwinac watek barnevern.
Niedlugo minie 9 miesiecy odkad to po raz pierwszy barnevern zapukalo do naszych drzwi i serc ...
Dokladnie dnia 15 listopada wraz z policja wtargneli do naszego domu z informacja o zabraniu nam naszych chlopcow.

Oboje w tamtym czasie chodzili do szkoly i przedszkola , to wlasnie przedszkole rozpoczelo ten koszmar... Zaznacze tutaj , ze szkola do ktorej uczeszczal nasz starszy syn do tej pory jest w ogromnym szoku i pomaga nam ile moze zeznajac juz ktorys raz z kolei...
Na samym poczatku to moj maz zostal oskarzony o bicie pasem dzieci , zostal mi postawiony warunek jezeli odejde od meza , to dzieci wroca ..
Cos w srodku podpowiadalo mi ,zeby ani na moment nie stacic czujnosci , nie zgodzilam sie na to!
Dlugi okres wczesniej bylam samotna matka, spelniajac przy tym role matki i ojca jednoczesnie .To nie byl latwy czas nie pozwolilam zabrac mi wszystkiego co moje , MOJEJ RODZINY!
Nie zgodzilam sie na ich warunek , krotko pozniej zostalam poinformowana o wniesieniu sprawy do sadu o odebranie mi jako matce praw rodzicielskich .Na podstawie zaniedbania obojgu chlopcow.
Dostalam szoku , niewiedzialam co sie dzieje ....Czy ja snie?!
W sadzie pierwsza sprawe przegralam , chlopcy zostali od samego poczatku rozdzieleni , ja jako matka mimo nie udowodnienia mi jakiejkolwiek winy nie mialam juz nic do powiedzenia ...
Osoby ktore opiekowaly sie chlopcami , tymczasowe zastepcze matki klamaly w sadzie na kazdym kroku! Podczas spotkan , ktore odbywaly sie na poczatku co dwa tygodnie byl nadzor i osoba ,mezczyzna wciaz piszacy. Najdziwniejsze jest to, ze kiedy chlopcy sie do nas przytulali , ten sam czlowiek odkladal kartke z dlugopisem pokazujac nam jednoczesnie , ze nie ma to juz zadnego znaczenia ..W sadzie zosalo powiedziane ,ze nie ma kontaktu wzrokowego miedzy nami a dziecmi , chlopcy nie szukaja rowniez kontaktu cielesnego z rodzicami , co najwazniejsdze dla niego saksbehandlera bylo to , ze chlopcy nigdy nie plakali po spotkaniach . Jezeli cieszyli sie na spotkanie to tylko z powodu prezentow od rodzicow ..To wszystko bylo klamstwem , nie jestem w stanie juz zliczyc tych klamstw! Wcale nie chce tego robic!
Zauwazylam rowniez , ze im wiecej jako matka doszukuje sie prawdy tym wiecej zaztow przeciwko nam. Pragne rowniez opowiedziec wam jak wygladaly spotkania z barnevern , ktore przyslogiwaly nam rodzicom raz w miesiacu .Na nasze pytania odnosnie chlopcow dostawalismy krotkie odpowiedzi ,kiedy natomiast naciskalam mocniej zostalam odrazu stopowana slowmi , my nie mamy na to czasu , macie jeszcze jakies pytania? Tak mam wiele odpowiedzialam , no to nastepnym razem . I tak konczyly sie nasze wspolne dla nas ponoc rodzicow organizowane spotkania. Jakies smieszne referaty , dobrze je , spi , nie pyta o rodzine taka sama tresc zawieraly oda referarty obojgu o roznych charakterach chlocpw . Te historie mozna opowiadac w nieskonczonosc , jest tyle klamstw , podczas pierwszego spotkania z bv tym samym czlowiekiem, ktory w pozniejszym etapie nadzorowal nasze spotaknia zosalo nam zaproponowane podpianie papierow odnoscie wywiadu srodowiskowego , oboje z mezem podpisalismy wyrazajac zgode , jednoczesnie wreczajac mu liste nazwiask ludzi , z ktorymi powinien sie skontaktowc .Nie mielismy nic do ukrycia! W aadzie ten sam czlowiek pod przysiega powiedzial , ze rodzice odmowili podpisania mu papierow ! Zapomnialam rowniez zaznaczyc , ze obe chlocpw zostalo przesluchany na policji , mlodszy nie dojechal na czas , ponoc wyladowal na legevekt i minelo ponad miesiac czasu do kolejnego przesluchanie jesgo . Starszy powiedzial , ze tata jest mily , oni zmienili to na nowy . Starszy syn Nikolaj bardzo ladnie wyrazal sie o nas jako rodzicacvh i naszy domu .Po upluwie miasiaca czsasu maly na przesluchaniu opowiadal bardzo dziwne rzeczy , jak rodzice zciagali mi majtki , bili tak ze krew leciala , bili w ogon , Na pytanie policjantki czy strszy brat tez byl bity? , odpowiedzial maly tak, Kto go bil ? Tata , a z kim byles jak bral byl bity bylem z mama , i tata . ... . W sadzie tym pierwszym zostalo rowniez powiedziane , ze dzieci nie chcialy rysowac domu rodzicoww , to rowniez jest klamstwo , na pierwszym spotkaniu zostaly mi wreczone rysunki naszej rodziny i naszego domku , garazu , a nawet samochodu ...Chlopcy wciaz pytali kidy wroca , dlaczego musza tutaj byc? Bv odpowiadalo , zeby tata i mama cie nie bili. Podczas przesluchaniu policjantka uzyla 50 krotnie slowa bicie , jak rodziece cie bili , wtedy kiedy mama i tata bili cie pasem i leciala krew co sie stalo potem , nic potem zalozylem spodie i juz nie bolalo ... Czy to ma sens? Czy przypadkiem dziecko , ktoremu leci krew nie odczuwa bolu po biciu? Nie ma zadnych dowodow na to ,ze nasi chlopcy byli bici! Maly dwa miesiace wczesniej ponoc powiedzial , ze rodzice bili ..Nigdy nie widzialam nagrania z tej ponoc rozmowy!!!!

Kolejny sad byl w bardzo podobnym stylu , tam oskarzylam przedszkole i komune o popelnienie bledu , mowilam jak na spowiedzi juz od pierwszego dnia , kiedy cmaly doprowadzal mnie do szalu powiedialam mu , ze jezeli nie przestanie wezme pasa i mu tylek zbije ,bedzie wtedy bolalo. Bv kazalo mi sie przyznac do bicia , mowili ze beda wtedy mogli mi pomoc i ze bedzie dobrze . Jakis koszmar , jezeli nie uderzylam dlaczego mam sie przyznawac do czegos czego nie zrobilam , powiedzialam gdzie lezy moja wina , ze bardo tego zaluje ...Maly nie miial do mnbie wogole szacunku , straszac go juz w chwilach naprawde wielkiego kryzysu skutkowalo ..Wstydze sie tego bardzo , ale to moje jedyne przewinienie! W drugim sadzie zostalo mi rowniez zazucone brak kontaktu z dzecmi , tzn ze chlopcy wogole ich moja osoba nie obchodzi ...To bylo kolejne klamstwo , chlopcy podczas spotkan witali nas biegnaco , mojemu mezowi , ktory bil , zereszta potem ja roziez zostalam oskarzona o bicie synow , tata byl wesolym najwspanialszym tata , siadali mu na kolanach i przytulali ...Czy czlowiek , ktry bije dostaje takie cieple promyczki od skrzywdzonych dzieci? Nie , zaznacze rowniez ,m ze chlopcy piuerwszego dnia po zabraniu ich z placowek opisywani byli jako otwarci , ciekawi i aktywni ..Czy dziecko bite , maltretowane tak wlasnie sie zachowuje????
Kolejna trzecia sprawa sadowa , w iatek dotalam wyrok sprawa przegrana , zwrocenie dzieci di dimu bedzie szkodliwe tak sad napisal . Przy tym rowniez dostalismy propozycje przeniesiania nas do innej kommuny , gminy .Saksbehandler , ktory nas tak jak krolkii doswiadczalne traktowal zostaje rowniez odsuniety od sprawy co z tego , moi chlopcy nie wrocca do domu ...Jeszcze nie , sad przystal na odebranie mnie jako matce praw rodzicielskich , za co ?! Za to zdazylo mi sie straszyc moje dziecko kilkukrotnie ? Nie chce mieszkac w tym kraju , chce tylko odzyskac moj swiat , moich synow , moje powietrze ....

Nie poddam sie , zostalam oklamana , i perfidnie wykorzystana!
Zastanawia mnie rowniez , dlaczego w ostatnim sadzie saksbehandler wystapil o calkowite zatrzymanie spotkan na zawsze , mowiac przy tym spotkania z matka dzialaja na chlopow negatywnie , maja zly wplyw zwracil sie do sadu o pelne odebrania mi praw rodzicielskich rowniez o calkowity zakaz spotkan do ukonczenia 18 roku zyca chlocow.
Moich chlopcow , nie zrobilam nic , razem z mezem jestesmy nie winni!
Przechodzimy dumnie obok tej instytucji z ogromna nadzieja w sercu , ze prawada wygra ...!
Kazdy popelnia bledy , kazdy na swoich bledach sie uczy .....Ale to nie powod , zeby zabrac czlowiekowi wsz<ystko , zazucac mu ze jest niepocvzytalny , chcieli zrobic ze mnie chora psychicznie , w raportach bylo napisane , ze chodze za dziecmi i zadaje wciaz te same pyrtania , wmawiam im ,ze jest im zle . Nic takiego nie mialo miejsca! Jestem normalna na ile moge byc w takiej sytuacji osoba ...Staram sie nie zwariowac ....Zamrozilam w sobie uczucia tesknoty do moich dzieci ...W ten sposob potrafie w tym wytrwac jak dlugo? Czy wkoncu znajdzie sie sila , ktora przerwie ten koszmar ...Te niesprawiedliwisc ...Kto ma wglad w papiery po odebraniu praw rodzicielskich , jaki maja cel w tym zeby odsunac calkowicie rodzicow od dzieci??????Zaczynam miec dziwne niepokojace mnie mysli i nie pozwole odebrac mi mojego , naszego wspolne zycia ...
Klastwo wkoncu peknie , tylko ile jeszcze rodzin musi spotkac to samo?!
Saksbehandler , ktory zostal wynajety przez kommune , gmine sam prowadzi firme adopcyjna , tzn szuka dzieci do adopcji , wspolpracuje rowniez z klinika i lekarzami , mam na to dowody! Ten sam czlowiek , ktory usilnie stara sie od samego poczatku odebrac mi moich chlopcow prowadzi kilka osrodkow adopcyjnych , zarabia ograomne pieniadze !
Jestem kobieta , ktora pokazala wsoja twarz , nie boje sie i nie licze na ich litosc , oni nie maja litosci !
Chce pokazac Wam wszystkim jak to wyglada za zamknietymi drzwiami ...
Nie zamykajmy naszych oczu , naszych serc .....
Z powazaniem Estera Kostencka mama Nikolaj , Jordana i Zuzanny

Ny
|
Svar
Svar til alle
Videresend
|
Slett
Søppelpost

Rydd ▼

Merk som ▼

Flytt til ▼