Hiltonko i zauwazylas problem ktory ja probowalem swoimi koslawymi slowami wyklarowac przy okazji naszej pani celebrytki i Nikoli. Nie chodzi tu oto czy komus zabrano dzieci bezpodstawnie czy majac mocne argumenty tylko o sposob jaki to prawodawstwo umozliwia i jakie daje uprawnienia i komu. Troche koloryzujac to zaden morderca czy zlodziej nie zostanie aresztowany bez nakazu prokuratora i podpisu sadu a dzieci??? To wszystko jest straszne w tej pieknej poniekad krainie. Jak mozna zakladac z gory ze Somalijka swojej corce zrobi krzywde? Tylko dlatego ze tradycja i kultura tego kraju taka jest? A moze wlasnie dlatego taka kobieta zbiegla z Somiali z dziecmi,moze to bylo glowna przyczyna ich ucieczki? Tego nie wiemy.
WG mojego skromnego zdania,BV powinno zbierac dowody,przedstawic zarzuty rodzicom(dac mozliwosc obrony) i w ostatecznosci pojsc do sadu,i na podstawie prawomocnego wyroku odebrac dzieci zwyrodnialym rodzicom,a nie odbierac dzieci i potem wchodzic na droge prawno-sadowa.
Tok myslenia BV lepiej uratowac nawet jedno dziecko krzywdzac 5 innych kojarzy mi sie tylko z jednym slusznym sytemem z naszego kochanego PRL gdzie tez mowiono lepiej skazac 5 niewinnych oby tylko winny niebyl na wolnosci.
Wiem przesadzam ale taki moj urok.
WG mojego skromnego zdania,BV powinno zbierac dowody,przedstawic zarzuty rodzicom(dac mozliwosc obrony) i w ostatecznosci pojsc do sadu,i na podstawie prawomocnego wyroku odebrac dzieci zwyrodnialym rodzicom,a nie odbierac dzieci i potem wchodzic na droge prawno-sadowa.
Tok myslenia BV lepiej uratowac nawet jedno dziecko krzywdzac 5 innych kojarzy mi sie tylko z jednym slusznym sytemem z naszego kochanego PRL gdzie tez mowiono lepiej skazac 5 niewinnych oby tylko winny niebyl na wolnosci.
Wiem przesadzam ale taki moj urok.