Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Hiltonko i zauwazylas problem ktory ja probowalem swoimi koslawymi slowami wyklarowac przy okazji naszej pani celebrytki i Nikoli. Nie chodzi tu oto czy komus zabrano dzieci bezpodstawnie czy majac mocne argumenty tylko o sposob jaki to prawodawstwo umozliwia i jakie daje uprawnienia i komu. Troche koloryzujac to zaden morderca czy zlodziej nie zostanie aresztowany bez nakazu prokuratora i podpisu sadu a dzieci??? To wszystko jest straszne w tej pieknej poniekad krainie. Jak mozna zakladac z gory ze Somalijka swojej corce zrobi krzywde? Tylko dlatego ze tradycja i kultura tego kraju taka jest? A moze wlasnie dlatego taka kobieta zbiegla z Somiali z dziecmi,moze to bylo glowna przyczyna ich ucieczki? Tego nie wiemy.

WG mojego skromnego zdania,BV powinno zbierac dowody,przedstawic zarzuty rodzicom(dac mozliwosc obrony) i w ostatecznosci pojsc do sadu,i na podstawie prawomocnego wyroku odebrac dzieci zwyrodnialym rodzicom,a nie odbierac dzieci i potem wchodzic na droge prawno-sadowa.
Tok myslenia BV lepiej uratowac nawet jedno dziecko krzywdzac 5 innych kojarzy mi sie tylko z jednym slusznym sytemem z naszego kochanego PRL gdzie tez mowiono lepiej skazac 5 niewinnych oby tylko winny niebyl na wolnosci.
Wiem przesadzam ale taki moj urok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ciekawe co starsze
wycinanie łechtaczek, czy islam?
zakładam, że to pierwsze
podobnie jak i Boże Narodzenie jest znacznie starsze od narodzin w Betlejem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gabrielu, koran nie mowi nic o obrzezaniu kobiet (dziewczynek), ale muzulmanscy murzyni robia to miedzy innymi w imie religii, bo mysla ze tak w koranie jest napisane. Do tego dochodzi chora tradycja, urojenie, ze jak dziewczynka nie bedzie obrzezana, to nie wyjdzie za maz.
Pisalam ze w krajach arabskich tego sie nie stosuje wobec kobiet i uzylam nazwy "ludy afrykanskie" wlanie nie majac na mysli Arabow (Maroko tez jest w Afryce), tylko czarnych ludzi.
To nie jest tak, ze prorok nie pozwolil obrzezac corki, tylko ze ten akt nie ma bezposredniego zwiazku z islamem. Ale ciekawi mnie co by odpowiedzialy Somalijki. Jak zapytalam czy wielbia allaha, odpowiedzialay ze tak, czy sie go boja, odpowiedzialy ze tak ( w pewnym sensie ), ale na pytanie jak moga wielbic /kochac kogos, kogo sie boja juz nie umialy odpowiedziec...
Pranie mozgu od urodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Hiltonko i zauwazylas problem ktory ja probowalem swoimi koslawymi slowami wyklarowac przy okazji naszej pani celebrytki i Nikoli. Nie chodzi tu oto czy komus zabrano dzieci bezpodstawnie czy majac mocne argumenty tylko o sposob jaki to prawodawstwo umozliwia i jakie daje uprawnienia i komu. Troche koloryzujac to zaden morderca czy zlodziej nie zostanie aresztowany bez nakazu prokuratora i podpisu sadu a dzieci??? To wszystko jest straszne w tej pieknej poniekad krainie. Jak mozna zakladac z gory ze Somalijka swojej corce zrobi krzywde? Tylko dlatego ze tradycja i kultura tego kraju taka jest? A moze wlasnie dlatego taka kobieta zbiegla z Somiali z dziecmi,moze to bylo glowna przyczyna ich ucieczki? Tego nie wiemy.

WG mojego skromnego zdania,BV powinno zbierac dowody,przedstawic zarzuty rodzicom(dac mozliwosc obrony) i w ostatecznosci pojsc do sadu,i na podstawie prawomocnego wyroku odebrac dzieci zwyrodnialym rodzicom,a nie odbierac dzieci i potem wchodzic na droge prawno-sadowa.
Tok myslenia BV lepiej uratowac nawet jedno dziecko krzywdzac 5 innych kojarzy mi sie tylko z jednym slusznym sytemem z naszego kochanego PRL gdzie tez mowiono lepiej skazac 5 niewinnych oby tylko winny niebyl na wolnosci.
Wiem przesadzam ale taki moj urok.

Zgadzam się z tobą Gamel Fazi ...i nie podoba mi się działanie ww instytucji ,zastanawiam się czy rodzice tworzą tam jakieś grupy wsparcia.
Jeśli zostaje niewinnie oskarżona rodzina w liczbie 1 to o jeden za dużo ....
Druga sprawa nie dziwię się waszym komentarzom odnośnie tej kobiety dobrze wiecie ile korzyści czerpiecie ...i co macie do stracenia ,więc nie jesteście w stanie nic więcej zrobić jak tylko piłkę odbić jak najdalej od siebie ...
do silna matka pamiętaj ,że od Ciebie zależy najwięcej ...szczególnie szukaj osób które są w stanie Ci pomóc ..opisując tą sprawę udzielaj pozwolenia na rozpowszechnienie twego wpisu ....napisz również co jest Ci potrzebne lub czego oczekujesz ...staraj się nagłośnić sprawę w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ale na pytanie jak moga wielbic /kochac kogos, kogo sie boja juz nie umialy odpowiedziec...

....czy w chrześcijaństwie nie mamy z tym samym do czynienia?

i niby jesteśmy bardziej oświeceni !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...czarna

wolga ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
Jak zapytalam czy wielbia allaha, odpowiedzialay ze tak, czy sie go boja, odpowiedzialy ze tak ( w pewnym sensie ), ale na pytanie jak moga wielbic /kochac kogos, kogo sie boja juz nie umialy odpowiedziec...

a jednak szukasz boga
a już myślałaś, że tak łatwo uciekniesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
ale na pytanie jak moga wielbic /kochac kogos, kogo sie boja juz nie umialy odpowiedziec...

....czy w chrześcijaństwie nie mamy z tym samym do czynienia?

i niby jesteśmy bardziej oświeceni !

Czy to bedzie chrzescijanstwo czy nie, wszedzie jest to samo, trzeba wielbic sie wyzsza w imie lepszego zycia i ze strachu wykonywac rzeczy powodujace zazenowanie. Ja sie z tym nie utozsamiam.
A wystarczy myslec samodzielnie i nie dac sie wplatac w chore uklady. Pomijam juz fakt istnienia lub nieistnienia boga jasta.
Jezeli bog istnieje, to jest z niego kawal skurwysyna, dlatego osobiscie utwierdzam sie w przekonaniu ze takiego kogos/czegos nic i nikt nie bylby w stanie stworzyc, sam z siebie tez by nie powstal i zwyczajnie tego czegos/kogos nie ma.
Natomiast ludzki umysl jest sklonny do widzenia rzeczy nieistniejacych, na te przypadlosci ludzie nauki ( lekarze, chemicy) wymyslili lekarstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
widać hilton, że byłaś łaskawa zapoznać się tylko z Bogiem Abrahama
ogólnie na bazie judaistycznej
druga połowa świata ma całkiem innych bogów
a ty o nich nie masz zielonego pojęcia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
To nie jest tak, ze prorok nie pozwolil obrzezac corki, tylko ze ten akt nie ma bezposredniego zwiazku z islamem....

DROBNA ... ACZ WAŻNA NIEŚCISŁOŚĆ ...
- I - Kiedy żył Prorok ( pokój z Nim) ... nie było jeszcze Islamu ... to właśnie po jego Śmierci rozpoczął się kult Religijny zwany dzisiaj Islamem .
A On - Prorok ( pokój z Nim ) jest jego Bezpośrednim Bodźcem i Wstępnym Twórcą .
---
To samo co z Jezusem i Katolikami ~700lat wcześniej .
---
Stąd Uzasadnione pytanie o zakaz obrzezania własnej Córki Proroka ( pokój z Nim) .
---
Na marginesie ... NIE JA JESTEM TWÓRCĄ TEGO PYTANIA , Ja tylko je przytoczyłem .
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok