Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polsko-norweski

Kalendarz 2026

Sprawdź
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

2 Posty
JasonBreda
(JasonBreda)
Wiking
wie ktos cos o wspinaczce skalkowej sportowej wielowyciagach etc... w okolicy Kristiansand Norwegia oczywiscie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
127 Postów
orime
(orime)
Stały Bywalec
Cześć! Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o ferraty i góry wysokie w ogóle. Chodzę po Tatrach odkąd pamiętam ale nigdy nie byłem na Orlej czy innych perciach. Czy mogę od razu jechać na ferraty w Dolomity czy to głupi pomysł i powinienem najpierw gdzieś bliżej poćwiczyć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
miralsa
(miralsa)
Nowicjusz
No widzisz, jak masz za sobą Tatry to już nie jesteś żadnym laikiem, podstawową kondycję i obycie z górami masz więc to dobry start. Pytanie brzmi czy czujesz się dobrze na wysokości i eksponowanych miejscach, bo to jest kluczowe na ferratach. Jeśli Orla Perć wydaje Ci się straszna to może najpierw spróbuj czegoś na Słowacji, tam są prostsze ferraty bliżej Polski i możesz sprawdzić czy Ci to w ogóle leży zanim wydasz kasę na wyjazd do Włoch. Ale szczerze mówiąc ja pojechałem pierwszy raz do Dolomitów bez doświadczenia na ferratach i dałem radę, po prostu zacząłem od najłatwiejszych tras kategorii A. Najważniejsze to mieć dobry sprzęt, wiedzieć jak go używać i nie przeceniać swoich możliwości. Na początku łatwe ferraty, krótkie, niezbyt eksponowane i jak poczujesz że Ci idzie to możesz sobie stopniować trudność. Kup porządny przewodnik, obejrzyj filmiki na YouTubie jak wygląda wpinanie się na ferratach i ruszaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
miralsa
(miralsa)
Nowicjusz
No widzisz, jak masz za sobą Tatry to już nie jesteś żadnym laikiem, podstawową kondycję i obycie z górami masz więc to dobry start. Pytanie brzmi czy czujesz się dobrze na wysokości i eksponowanych miejscach, bo to jest kluczowe na ferratach. Jeśli Orla Perć wydaje Ci się straszna to może najpierw spróbuj czegoś na Słowacji, tam są prostsze ferraty bliżej Polski i możesz sprawdzić czy Ci to w ogóle leży zanim wydasz kasę na wyjazd do Włoch. Ale szczerze mówiąc ja pojechałem pierwszy raz do Dolomitów bez doświadczenia na ferratach i dałem radę, po prostu zacząłem od najłatwiejszych tras kategorii A. Najważniejsze to mieć dobry sprzęt, wiedzieć jak go używać i nie przeceniać swoich możliwości. Na początku łatwe ferraty, krótkie, niezbyt eksponowane i jak poczujesz że Ci idzie to możesz sobie stopniować trudność. Kup porządny przewodnik, obejrzyj filmiki na YouTubie jak wygląda wpinanie się na ferratach i ruszaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok