Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
bumel napisał:
Te polonistka,bedziesz oceny wystawiać za bledy ????
TE! BARANIE ! DOSZKOŁY JEŁOPIE! FJUCIE ZAPLUTY!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
stacha20 napisał:
witam mam pytanie czy ktoś miał kiedyś taki problem jak ja teraz ze za mandat za przekroczenie prędkość 12 km wiecej na ograniczeniu 70km w norwegi dostał do odsiadki w wiezieniu, mandat został spłacony a kara jest 1 miesiąć.KTO MI POMORZE GDZIE MOŻNA SIĘ ODWOŁAĆ OD KARY ALBO UNIEWAŻNIENIE WYROKU.
NO I CO BARANIE? TUMANIE JEDEN! JEŁOPIE PRZEPISÓW NIEZNAMY??? GORĄCZKE MAMY??? OBSRANCU! PRZEPISY TO PODSTAWA! TERAZ IDZIESZ NA PÓŁ ROKU. A TU NORKI ZROBIĄ Z CIEBIE PANIENKĘ. HEHEHEHE.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
POMORZE to może być Zachodnie, Gdańskie, czy Przednie ( w Niemczech). A co do do tego czy go w norweskim pierdlu przerobią na panienkę to chyba ma gwarantowane. W N takich pełno nawet na budowie, idziesz do kontenera kierownictwa po magazynki z gwożdziami , a tam kierownik z brygadzistą się obściskują. A i robola z Polski potrafią złapać za dupę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(wd31)
Wiking
widze ze na tym portalu to gorsze dno niz nawet w polskim kryminale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(stacha20)
Wiking
ty skurczybyku szkoda ze mie nie ma tam kolo ciebie bo bys dostal po ryju hamie zycze ci zeby tobie sie to przytrafilo zebys dostal madat i dostal do odsiadki tak jak , jak bys chcial wiedziec to zlapala mie w pracy wtedy goraczka i sie spieszylem do lekarza zeby zdarzyc i nie specjalnie jechalem szybciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(stacha20)
Wiking
stacha20 napisał:
ty skurczybyku szkoda ze mie nie ma tam kolo ciebie bo bys dostal po ryju hamie zycze ci zeby tobie sie to przytrafilo zebys dostal madat i dostal do odsiadki tak jak , jak bys chcial wiedziec to zlapala mie w pracy wtedy goraczka i sie spieszylem do lekarza zeby zdarzyc i nie specjalnie jechalem szybciej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
marian mmmmmmm
(MARIO2000)
Wiking
prostactwo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
bumel napisał:
Tu się pisze i czyta::, akurat,tu się pisze i pisze,tu się nie ocenia ortografii,sie czyta i odpowiada,odpisuje,to nie forum dla profesorow jezykoznawcow,,,to nie dyktando,na ocene,zawsze ten kto wytyka bledy ortograficzne na tym tzw forum,to albo poczatkujacy,albo ograniczony w inny sposób,wez pod rozwagę,gdzie kolwiek jesteś,ze sa tu osoby które nie uzywaja na codzien j,polskiego,wchodza tylko czasem na MN by se cos napisac aby pisownie polska utrwalac,Zalozenie tego miejsca było takie i jest,ze jest to dla polakow w Norwegii,nie dla norwegow w Polsce,a jest już wielu byłych polakow tu,ktorzy nie uzywaja tej polskiej czcionki bo im nie jest potrzebna w zyciu codziennym

Tlumaczenie absurdalne. O ile mozna zrozumec brak uzywania znakow diakrytycznych z powodu uzycia norweskiej klawiatury i zwyklego lenistwa( jak ja), o tyle bledy ortograficzne sa razace i swiadcza o brakach w wyksztalceniu i zwyklej ignorancji.
Tlumaczenie popelniania bledow indolencja odbiorcow forum jest naiwne.
Nie mozesz zakladac, ze dla innych twoj sposob komunikacji jest nieistotny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
bumel napisał:
Te ,Ty naprawdę powinieneś zacząć zarabiać na pisaniu recenzji do gazet,wylapywac bledy ortograficzne w j,polskim.(Mysle,ze nie masz pojęcia o etymologii w j.polskim,czy o historii j.polskiegi)jak wiekszasc z reszta tu na tej MN...
Jeśli ktoś nie używa w pisowni j.polskiego,to nie dziw ze nie uzyje RZ,lub zamieni Z z kropka na RZ,ale znaczenie w zdaniu ,będzie zrozumiale,.
Napisz pochwal się w którym roku i na jakiej uczelni zakonczyles polonistykę,lub chociaż dziennikarstwo,lub jakas WSTiA w Polsce???bez tego nie udawaj tu pisarza bo ci sloma wystaje

Jestem tu 20 lat a jezyka nie zapomnialem. Jan N. Jezioranski na emigracji przebywal 50 lat i swietnie pisal i mowil po polsku. Podobno dla zrozumienia tresci wystarczy by pierwsza i ostatnia litera byly prawidlowe a mozg odczyta wzorzec. Jednak z pieknem jezyka nie ma to wiele wspolnego. Ja jestem po polibudzie a ty jestes pajacem na gumce, ktory etmologie myli zapewne z entomologia.

Produkuj sie ile chcesz, kwestionuj semantyke - ignorancji nie przykryjesz logorea.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
jakie studi ty chyba kpisz z niego przeciez on nie ma pojecia o niczym czyli
jak sie nie mozna odniesc do tresci to nalezy sie czepiac formu albo autora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj