Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin W Daniel Dziekoński (13245 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
Dino napisał:
BiZi napisał:
retier1 napisał:
BiZi napisał:

Mnie zycie nauczylo, ze trzeba kombinowac bo "uczciwa" praca dojdzie sie do niczego, ALE pod warunkiem ze nie krzywdzi sie innej osoby, bo wtedy losi sie odwdzieczy....

Ciekawy punkt widzenia na to kombinowanie jest u ciebie

Jak dla mnie , nie ma takiej opcji żeby kraść i nie zrobić nikomu krzywdy.
To jest poprostu nie możliwe.
Prosty przykład,nasz kraj.
Nikt nie kradnie(teoretycznie ), tylko "kombinują(tz.kradną) z państwowej kasy.
Począwszy od płotek,a skończywszy na rekinach.
Tylko,że na tej państwowej kasie większość z nas wisi liub wisiala w ten czy inny sposób.
I jak to chcesz nazwać

Widzisz....ja jestem poprostu smiertelnym wrogiem systemu.....wladzy....ukladow....wielkich molochow biznesowych....itd... no i "Panstwowej kasy"....co zarobilem, jest moje, jak chce Panstwo pieniadze to niech sobie zarobi

Śmiertelny wróg systemu, to sobie system dziecię wychował . Bez tego systemu prawdopodobnie byś nie istniał, a jeśli już, to marne szanse byś miał na posiadanie umiejętności czytania i pisania, nikłą szansę na prowadzenie jakiejkolwiek uczciwej działalności gospodarczej, a także mnóstwo innych marnych szans na wiele z tego, co robimy w życiu. Najprawdopodobniej stałbyś się ofiarą innych kombinatorów, silniejszych od Ciebie .

gdyby nie bylo systemu, zycie bylo by prostsze....no i przetrwalby najsilniejszy..czyz nie tak dziala natura??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
BiZi napisał:
Hilton napisał:
E tam, retier, jak powiedziałm ze za robote na budowie wypisuje fakture na 210 koron za godzine bez mva to jeszcze sie ucieszyli ze nie 310 hahahah

tylko 210??? troche za malo...... min 300 + mva, ile ty placisz podatku ze Ci sie oplaca za tyle robic?

Na razie mi sie opłaca, bo jestem samotna matka z dójką dzieci, podatku na razie nie płace
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Klawiatura ci sie zawiesiła??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
fullcasco napisał:
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

chlopie ty jestes uposledzony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
BiZi napisał:

gdyby nie bylo systemu, zycie bylo by prostsze....no i przetrwalby najsilniejszy..czyz nie tak dziala natura??

Dla mnie pewnie byłoby prostsze.
Może nie byłoby Ciebie, nie musiałbym czytać Twoich durnych postów i niepotrzebnie się denerwować.
Jeszcze mi włosy wypadną i będę wyglądał jak Ty.
Poczytaj swoje posty w tym wątku od początku i opisz to co wyczytałeś.
Zwróć szczególna uwagę na to że niby jesteś uczciwy(tak napisałeś), ale innych namawiasz aby oszukiwali
dlatego że Nas okrada państwo. Czy to jest mądre??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Hilton napisał:
BiZi napisał:
Hilton napisał:
E tam, retier, jak powiedziałm ze za robote na budowie wypisuje fakture na 210 koron za godzine bez mva to jeszcze sie ucieszyli ze nie 310 hahahah

tylko 210??? troche za malo...... min 300 + mva, ile ty placisz podatku ze Ci sie oplaca za tyle robic?

Na razie mi sie opłaca, bo jestem samotna matka z dójką dzieci, podatku na razie nie płace

he??? to ta sama hilton ???? coz za zmiana ładna focia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
BiZi napisał:
truskawkowa napisał:
BiZi napisał:
to niech powie ze stalo sie to w godzinach pracy i po krzyku
swietny pomysl
co prawda nie ma tu emoty stukajacej sie w glowe,ale taka domyslnie tu wstawiam

uwazaj zeby ktos ciebie nie stuknal w glowe...

co to,testosteron nie ma ujscia czy jest to zwykly brak zrozumienia tematu?

BiZi napisał:
jacy wy wszyscy porzadni !!! o my god ! normalnie sami uczciwi norwedzy.....
przestancie pieprzyc, chlopak probuje jakos zarobic w tym popieprzonym "uczciwym" kraju, wiec niech korzysta.
Tutaj nawet urzedy oszukuja podatnikow, wiec daleko Norwegii do uczciwego panstwa.

niech powie ze stalo sie to w pracy i juz, trzymac sie tej wersji do konca. Tepi norwescy lekarze i tak na niczym sie nie znaja a tym bardziej urzednicy. Dostanie kase i bedzie zadowolony.

Uczciwym trzeba byc..ale warto to robic tylko dla innego czlowieka..a nie dla Panstwa czy tez systemu, bo Pansto i system jako pierwsze Cie wydyma. koniec , kropka.

skoro jestes tak wyrozumialy i tak wszystkim dobrze zyczysz,to dlaczego dajesz tak idiotyczne porady,ktore wpedza go w bankowe klopoty?
mozesz podac procedure,ktora obowiazuje w przypadku wypadku w pracy??
bo chyba sobie nie zdajesz sprawy,ze takowa jest....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
...................truskawkowa, polak przecież potrafi
ą że przy tym włosy mu wyjdą i zęby wypadną , lub nie daj boże żona kopnie w d..........pę, to jest mały pryszcz

Panowie bez włosów, nie brać tego do siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
bzdury,bzdury i jeszcze raz bzdury
myslenie przedszkolaka
nie ma takiej opcji,zeby pobrac odszkodowanie bez wiedzy pracodawcy z jego ubezpieczenia firmowego
wypadek-inspekcja pracy-protokol,ktory jest potrzebny ubezpieczycielowi do oceny wypelnienia warunkow umowy ubezpieczenia
(czy nie doszlo do naruszenia przepisow bhp i pracowdawca nie musi byc obarczony wyzsza skladka),zawiadomienie nav
i ubezpieczyciela-wszyscy oni wysylaja do siebie pisma powiadamiajace!
stosy pism,papierkow,zaswiadczen,kilogramy korespondencji
zreszta tak jak wszedzie na calym swiecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok