Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin W Daniel Dziekoński (13308 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
wiewióra napisał:
a ni to koło dupy lata co oni o mnie myslą ,żyje tu jest mi dobrze nikogo nieokradam,płace podatki tyle ile mam płacic ,a jak sie tu komuś niepodoba to nikt nikogo na siłe nie trzyma

ja tez nikogo nie okradam, tez place podatki, staram sie zyc uczciwie..tylko czemu Krolestwo Norweskie okrada mnie tylko dlatego, ze jestem Polakiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
wiewióra napisał:
ja niebiegam po kase ja ide i nikogo nieoszukuje jak coś mi sie stanie tylko m,ówie prawde i to jest ta różnica i puenta tematu

i duzego browara Ci za to....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
BiZi napisał:
Sethur napisał:
BiZi napisał:
ula.z napisał:
BiZi napisał:
to niech powie ze stalo sie to w godzinach pracy i po krzyku

boimy sie konsekwencji,no i chyba by to nie przeszlo....wiec wolimy nie ryzykowac,zeby nie pogorszyc sprawy

to nie jest Polska...a kasa sie nalezy chociazby za zlodziejskie podatki...i za to ze norwedzy traktuja Polakow jak smieci ze wschodniej europy. Wiec kij im w oko, placisz potezny haracz dla Panstwa wiec czesc tego sobie odbierz....

Mow za siebie!

1. Porownaj procentowo co odprowadzasz tutaj a co odprowadzibys w Polsce za rownowartosc.
2. Zrozum jak to dziala, bo tutaj wcale nie musisz placic takich podatkow. Trzeba po prostu myslec i z tego systemu korzystac (tutaj na miejscu).
3. To ze Ciebie ktos traktuje jak smiecia to moze kwastia tego jak im sie prezentujesz.
4.Cwaniactwo ... hmmm ... przeczytaj pkt2. jeszcze raz.

Pozdrawiam i przebudzenia zycze.

a Ty to jestes taki wielki Polski przyjaciel Norwegow?
co do pkt.2 = znam doskonale system podatkowy w Norwegii, mam tutaj dzialalnosc gospodarcza, i uwierz mi , mialem pare lat firme w PL ale takiego burdelu jak tutaj to nigdzie nie widzialem, sami urzedasy nie znaja przepisow..
pkt.3 czy gdzies napisalem ze traktuja akurat mnie jak smiecia? moze Ciebie tak traktuja Twoi norwescy "przyjaciele"?
wystarczy sprobowac cokolwiek zalatwic na policji, w urzedzie, w nav, w szpitalu , u lekarza, poczytac gazet , posluchac co mowia ludzie na ulicy.....DOWIESZ SIE jakie naprawde zdanie maja "przyjaciele" norwescy o Polakach.
i udawanie SWIETEGO nie zmieni tego faktu. OTWORZ OCZY !

Dla norwega zawsze bedziesz tania sila robocza z europy wschodniej, gdzie wodke pije sie na sniadanie do jajecznicy, nawet jezeli masz skonczone studia, 2 fakultety, znasz 4 jezyki itd

Pieprzysz jak potluczony kazio ... nie wiesz co robie, nie znasz moich przeslanek, nie wiesz jak i z czego zyje.
Gdybys stosowal sie do wymienionych punktow to nie jojczajbys ... *takie to polskie*...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Sethur napisał:

Gdybys stosowal sie do wymienionych punktow to nie jojczajbys ... *takie to polskie*...

kazdy ma swoje punkty w zyciu, te oto wymienione naleza do Ciebie. Masz racje z jednym , nie znam Cie, nie wiem z czego zyjesz, ale Ty tez nie wiesz dlaczego ja mam takie zdanie na pewne tematy a nie inne....wiec dla mnie ...to ty pieprzysz jak potluczony...( bez obrazy), i tak w kolko Macieju.....
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
BiZi napisał:

Mógłbyś to jakoś jaśniej wytłumaczyć , bo czegoś tu nie rozumiem

O ile mi wiadomo,to wypadek w pracy zgłaszasz przełożonemu odrazu

A z tego co napisała jego żona, to wypadek miał miejsce poza pracą !

I to się nazywa "wyłudzenie", i nie jeden boleśnie się przekonał musząc oddać to co wziął
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
retier1 napisał:
BiZi napisał:

I to się nazywa "wyłudzenie", i nie jeden boleśnie się przekonał musząc oddać to co wziął

Nie wiem co tutaj trzeba tlumaczyc,
skoro kobieta zadaje tego typu pytanie to raczej wie jak co sie nazywa i jakie sa tego ewentualne konsekwencje,
wiec "poco owijac w bawelne" skoro mozna "prosto z mostu"

znam wiele osob, ktorych "ewentualne konsekwencje" nie dosiegly.....

normalnie chwalic "zagranice" !!! Sami 100% uczciwi Polacy , ehh co ta "zagranica" robi z ludzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
BiZi, nie "zagranica". Niektorzy są uczciwi z urodzenia, a inni, mieszkający tu latami juz przesiąkli tym. Norwegowi by do głowy nie przyszło, ze mozna pokłamac w urzedzie czy gdziekolwiek. Wiec po co owijac w bawełne? Skoro pracujemy w Norge, podlegamy norweskim zasadom, to akceptujmy wszystko z dobrodziejstwami i niedobrodziejstwami (dla niektórych).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
BiZi napisał:
retier1 napisał:
BiZi napisał:

Nie wiem co tutaj trzeba tlumaczyc,
skoro kobieta zadaje tego typu pytanie to raczej wie jak co sie nazywa i jakie sa tego ewentualne konsekwencje,
wiec "poco owijac w bawelne" skoro mozna "prosto z mostu"

znam wiele osob, ktorych "ewentualne konsekwencje" nie dosiegly.....

normalnie chwalic "zagranice" !!! Sami 100% uczciwi Polacy , ehh co ta "zagranica" robi z ludzi

Podejrzewam kolego, iż żaden system w którym byś żył i pracował nie był by za dobry dla ciebie , jeśli nie dało by się go doić na maksa
I dla takich jak Ty , ludzie próbujący żyć i pracować normalnie to zwykli frajerzy!
Ciekawe, ilu Ty rodaków kroisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
H i l t o n napisał:
BiZi, nie "zagranica". Niektorzy są uczciwi z urodzenia, a inni, mieszkający tu latami juz przesiąkli tym. Norwegowi by do głowy nie przyszło, ze mozna pokłamac w urzedzie czy gdziekolwiek. Wiec po co owijac w bawełne? Skoro pracujemy w Norge, podlegamy norweskim zasadom, to akceptujmy wszystko z dobrodziejstwami i niedobrodziejstwami (dla niektórych).

wszystko ok, wszystko pieknie...ale nie zapominaj skad pochodzisz i kim jestes.... A uczciwy czlowiek jest w momencie kiedy sie urodzi, a pozniej to juz kombinuje,a nawet jako niemowle wymusza "cycka" placzem...., a takie male pierwsze niewinne klamstewko hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Z tym, ze dziecko uczy sie to 3 roku życia, wszystko czego rodzice je nauczą w tym czasie zaprocentuje w przyszłosci. Niemowle nie wymusza, tylko sygnalizuje płaczem głód, zimno, mokra pieluche, ból.
Reszta to życie, nie trzeba byc kombinatorem, zeby zyc. Jesli ty lubisz kombinowac, to twoja sprawa. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok