Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał Gadomski Jacek MArcinkowski Agnieszka Zamecka Milena Mis Marlena Szostek Innect Olek123 Karolina B Qubik28 (5365 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Kowalczy, miałeś po prostu dożo szczęścia. Z doświadczeń moich i męża mogę powiedzieć, że cały czas, 4,5 roku dokładnie, mamy pod górkę. Teraz mąż stracił pracę i znów jesteśmy w kropce. Jestem zdania, że nie ma co kolorować, trzeba wywalić najbrutalniejszą prawdę, bo lepiej przeżyć potem miłe rozczarowanie niż odnieść totalną porażkę, na którą nie było się gotowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
kowalczyk napisał:
Witam. Wcale nie jest tak źle jak piszą niektórzy rodacy. Albo chcą Cię zniechęcić albo coś im się nie udało... Ja tu jestem kilka miesięcy i nie narzekam. Nie znam norweskiego ale jakoś sobie radzę i to nawet nieźle. Z wynajęciem mieszkania nie ma problemu (szukanie zajęło mi tydzień), ze znalezieniem pracy też nie jest źle. Jeśli masz głowę na karku i potrafisz sobie radzić w różnych sytuacjach to spoko, dasz sobie radę. Najgorzej jest jak ludzie siedzą i narzekają. Jeśli jesteś uczciwym i inteligentnym człowiekiem to nie będziesz miał problemów. Powodzenia!

Tak jest optymizm najwazniejszy. Widac z tego ze kowalczyk jest najkompetentniejsza osoba do udzielenia rady do tytulowego watku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
kowalczyk napisał:
Witam. Wcale nie jest tak źle jak piszą niektórzy rodacy. Albo chcą Cię zniechęcić albo coś im się nie udało... Ja tu jestem kilka miesięcy i nie narzekam. Nie znam norweskiego ale jakoś sobie radzę i to nawet nieźle. Z wynajęciem mieszkania nie ma problemu (szukanie zajęło mi tydzień), ze znalezieniem pracy też nie jest źle. Jeśli masz głowę na karku i potrafisz sobie radzić w różnych sytuacjach to spoko, dasz sobie radę. Najgorzej jest jak ludzie siedzą i narzekają. Jeśli jesteś uczciwym i inteligentnym człowiekiem to nie będziesz miał problemów. Powodzenia!

Zawsze mnie zastanawia , dlaczego CI o tych walorach które nam tutaj wykładasz nie potrafią sobie dać rady w kraju tylko dopiero w świecie Możesz nas oświecić w tej materi Być może , wcale niepotrzebnie tutaj się męczę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Katarzyna Kowalczyk
(kowalczyk)
Wiking
A skąd pomysł, że nie radzilam sobie w kraju? Wręcz przeciwnie, żyło mi się bardzo dobrze, miałam dobrą pracą i pozycję. W moim przypadku, to nie kwestie finansowe sprawiły, że jestem tutaj. Kiedyś sama myślałam, że z kraju wyjeżdżają tylko tacy, którzy nie potrafią sobie dać rady. Ale dzisiaj myślę zupełnie inaczej. To nie kwestie finansowe wpływaja na nasze decyzje. Przynajmniej tak było wmoim przypadku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Katarzyna Kowalczyk
(kowalczyk)
Wiking
Optymizm to połowa sukcesu, druga połowę trzeba umieć sobie zorganizować. Wiecej wiary w siebie, i w ludzi życzę!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
kowalczyk napisał:
Optymizm to połowa sukcesu, druga połowę trzeba umieć sobie zorganizować. Wiecej wiary w siebie, i w ludzi życzę!

Zdanie bardzo uniwersalne. Jezeli czytalas(les) watek od poczatku to wiesz ze autor dostal pare rad,troche sie dowiedzial,i w pewnym stopniu mogl sie dowiedziec jaki my mieszkajacy pare lat tutaj mamy obraz sielanki w Norge.
A teraz proponuje przeczytac watek na ogolnym i poradzic czlowiekowi ktory walczy o utrzymanie sie tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
kowalczyk napisał:

Ja się zgadzam, tylko że to ma być jego optymizm, a nie nasz/mój. Ja ze swojej strony mam obowiązek przedstawić mu ciemną stronę życia w Norwegii, bo po pierwsze taka jest, a po drugie sama jej doświadczyłam. Co on z tym zrobi, ile energii i optymizmu uda mu się wykrzesać zależne jest od jego zapału i determinacji. Czasem ludzie są tak słabi, że niedobre wieści totalnie odbierają im ochotę na cokolwiek, a taki ktoś na wyjazd w ciemno nie powinien się decydować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
barbara67 napisał:
Warto wiedziec przed wyjazdem do No. :

www.poloniauk.com/turystyka/40-turystyka...-ciemno-do-oslo.html

Basia jestes nie oceniona!!!! My to wlasnie mowilismy przez pare dni a ty jednym linkiem zalatwilas sprawe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
krolestwo za konia napisał:
barbara67 napisał:
Warto wiedziec przed wyjazdem do No. :

www.poloniauk.com/turystyka/40-turystyka...-ciemno-do-oslo.html

Basia jestes nie oceniona!!!! My to wlasnie mowilismy przez pare dni a ty jednym linkiem zalatwilas sprawe

taaa. ona jest wspaniala potrafi jednym linkiem doprowadzic NAWET do orgazmu , i to niekiedy nawet wielokrotnego.
pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok