Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
300 nok tyle to nie wiem czy ma elektryk z wszystkimi certyfikatami chyba, że pracyje u siebie w firmie. 124 nok/h moim zdaniem troszkę low sądzę, że trochę może ugrasz tak do 140 nok a płacą Ci 50% itp. para znajomych sprząta domki i mają tak około 200 nok/h. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Mi tez sie wydaje ze nawet po 4 latach pracy sprzataczka (i nie tylko) nie zarobi 300 NOK. Jesli przy rozmowi kwalifikacyjnej jakas pani tak by wycenila swoja prace, chyba szefostwo by z krzesla spadlo. Znam osoby pracujace duzo dluzej ze mna (robimy sniadanka), na recepcji, nawet pani z ksiegowosci pracuje u nas juz 6 lat i tyle nie zarabia. Badzmy realistami. Oczywiscie, mozna odrzucic prace, jesli ktos nam tyle nie da, ale wtedy watpie czy gdziekolwiek znajdziemy inna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
mamy kilka znajomych pracujacych w hotelu,
sprzataczki kelnerki,stawki wszyscy maja mniejwiecej rowno 145-150 bezwzgledu na narodowosc,norwezki tak samo,ale o 50 czy 100 mowy niema,kreca jak moga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nawet byś nie pisał że robisz tu 4 lata bo śmiechem mnie dobijesz człowieku , przestań proszę opowiadać takie dowcipy , o tych kolegach co sprzątają jakieś tam domki czy psie budy też dobre

zapomniałeś dopowiedzieć wszystkim że koledzy nie mają zapewne żadnych umów , ich praca zależy od tego ile tych domków wysprzątają itd. --- no i zapewne tkwi w tym nie płacenie podatków co wiąże się z ,,czystym legalem,,

nie powiem ci co zrobić -- będę tym razem h//uj//em na forum czy jak ci tam lepiej

poczytam jak się dalej akcja potoczy hahahahahah

dodam tylko że wg. mnie lepiej nie pytaj o podwyżkę i j//e//baj za to co masz bo coś mi się wydaje że dostaniesz odpowiedź ,,nic z tego ,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
skoro po 4 latach zastanawiasz sie czy 124/h jest duzo czy malo i jakie stawki sa w Twojej okolicy, tam gdzie mieszkasz i pracujesz to skad ja mam to wiedziec?? tak ze 160 w Oslo bym powiedzial...

edit: //
najpierw byly pytania i prosby: szukam jakiejkolwiek pracy.
a teraz pojawiaja sie nowe - spoleczenstwo sie starzeje: ile chciec kasy za te bylejaka robote...

LUDZIE - OGARNIJCIE SIE W KONCU!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
JLK21 czy w Oslo czy w Kautokeino --to stawki są jednakowe --- przynajmniej te minimalne

a jak szefa czy firmę stać na więcej (płacić) to to się tylko chwali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
@powiatowy

Chwali sie tez tych co znaja wartosc swojej pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ładnie powiedziane JKL21 -- ode mnie plusik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a tak na prawdę to ja mam 1000 jenów japońskich na godzinę , bo mam tak w umowie z firmą -- taki miałem kaprys i po prostu płacą mi w jenach

nigdy nie słyszałem o tym żeby zarabiać w nok ??? --- dziwni ci wasi pracodawcy ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hilton ja nie pisalam o studiach itp... tylko o certyfikacie ze sprzatania... u mnie babeczka z pracy go ma...a o wiele lepiej nie robi tego ode mnie tylko ze dzieki temu ,ze posiada ten swistek ma wiecej ode mnie na godz. Ja sama jestem pokojowka i wiem jaka ta praca jest, np dzisiaj mialam 7godz na zrobienie 22pokoi. Dodam tyle ze sie wyrobilam i to z zapasem godzinowym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok