Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton -wynajmowana chyba raczej mniejsza od zajowanej przez wlasciciela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
michal19801 napisał:...a jak dodasz jeszcze szczypte inteligencji to już miód
ale tobie to nie grozi dziadku

TY ! , pseudo ...Marycha... , zmień zdjęcie bo się OŚMIESZASZ...

Komuś , jak brak argumentów w dyskusji...to wchodzi na wiek... adwersarza ...
Tu na emigracji , działa to akurat odwrotnie ...
IM WIĘCEJ LAT , TYM WIĘCEJ REALNEGO DOŚWIADCZENIA ...
To nie uczelnia ... by wykuć ...zaliczyć... i zapomnieć ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisał:
hilton -wynajmowana chyba raczej mniejsza od zajowanej przez wlasciciela

To chyba , czy raczej?
Wtedy kazdy kto ma 200 metrowy dom wynajmowalby 20 - metrowa klitke w piwnicy i nie placil podatku.
Zadzwon do urzedu i sie dowiedz, albo idz osobiscie. Ja jestem pewna tego, ze powierzchnia wynajmowana komus musi byc wieksza od tej, ktora zajmujemy sami. Nie jest to proste w rozwiazaniu, ale mozliwe. W innym wypadku trzeba zapalcic podatek.

Ale ty Kryss na bank wiesz lepeiej , tzn. chyba raczej wiesz lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Sorki Hilton, ale z tego co ja wiem, to wynajmowana powierzchnia nie moze byc wieksza od tej co ty zamieszkujesz i wtedy nie placisz podatku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no to mamy problem
bo jedna wie, a druga gówno wie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
jasta102 napisał:
no to mamy problem
bo jedna wie, a druga gówno wie

jasta tylko mi nie mow, ze ja jestem ta druga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
poczekam co Hilton wymyśli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
wlasnie sie dowiadywalem w urzedzie ale jak uczy doswiadczenie urzednik nie zawsze wie co mowi,dlatego napisalem "raczej",ale ty powinnas byc dobrze zortientowana,przeciez komus wynajmujesz.....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Są trzy prawdy: cała prawda, też prawda i gówno prawda. I tego sie trzymajcie. Zawsze to lepsze, niz wiedziec "z tego co wiem", "raczej chyba" itd.
Nie wzruszaja mnie "podchwytliwe" pytania dotyczace tego czy wynajmuje. Ja tobie kryss nie powiem czym sie ineteresuje, jakie mam kontakty i znajomosci itp. dlatego ze to by bylo bez sensu. Takie bezsensowne udowadnianie czegos na sile, tak jak robi to tutaj wiekszosc. Racja jest w tym, ze urzednik czesto nie wie o czym mowi, dotyczy to wiekszosci dziedzin zycia.
Zeby cos wiedziec na dany temat, to trzeba poznac przepisy i nauczyc sie je odpowiednio wykorzystywac.
A najwazniejsze jest doswiadczenie .
Takie dwie wskazowki 1.wykorzystwanie przepisow, ulg ( co dla kredytobiorcy z Pl oraz pendlera, a takze ciulacza do skarpety jest czarna magia, bo przeciez jedynie sluszne jest to co powiedzial kolega). 2. Doswiadczenie ( w czyms wiecej niz wypelnianie rubryk selvangivelse )

Na dobranoc jeszcze dopowiem, ze Norwegowie bardzo malo wiedza na temat przepisow we wlasnym kraju. Wiecej w tym temacie orietuja sie norwescy Turkowie, norwescy Hindusi, norwescy Pakistanczycy itp.

Milej nocy, pozdrawiam i zegnam rozmowcow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
" z tego co wiem" chodzilo mi o to, ze znam osobe ktora wlasnie tak robi i nie placi podatku

dobranoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok