Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

86 Post贸w
Pocz膮tkuj膮cy
jasta102 napisa艂:
Hilton napisa艂:

Podsumowanie - nieruchomosc lepeij jest kupoic za gotowke, lub na kredyt ale tak aby raty spalacac z innego przychodu niz nasza pensja.

no tak
zn贸w postaram si臋 przet艂umaczy膰 na polski
nale偶y kupi膰 tak膮 nieruchomo艣膰, w kt贸rej znajdzie si臋 miejsce na zakwaterowanie tam ze czterech Polack贸w, od ka偶dego po 4 tysi膮ce NOK za miesi膮c
zrozumieli, czy t艂umaczy膰 dalej?

- plus 500/1000kr za auto na parkingu/ w gara偶u
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Post贸w
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Kalba napisa艂:
Za 20 lat mozemy porozmawiac, gdy my juz splacimy mieszkanie, a Ty nadal bedziesz zbierala pieniadze, aby "kupic mieszkanie za gotowke", tracac przy tym pieniadze, ktore wydalas na wynajem. I dla mnie to nie cale zycie, bo bede miala 44 lata. Dla Ciebie moze to sie wydawac smieszne, dla mnie kupno mieszkania (nawet na kredyt) to dobra decyzja, zwlaszcza gdy mam zamiar zostac w tym kraju. Wiem, ze nie udaloby nam sie uzbierac tyle pieniedzy, zeby kupic mieszkanie za gotowke.

Widze, ze pomimo wielu moich postwo w tym temacie wiekszosc nadal nie rozumie o czym mowie.
Do twojej wiadomosci Kalba, ja nie zbieram na mieszkanie, skad ci to przyszlo do glowy???? I jeszcze raz zaznaczam, nie powiedzialm ze kredyt jest smieszny, powiedzialm ze sa inne sposoby aby pomnazac pieniadze, sprawa z mieszkaniem wyszl mimochodem.
Moja droga, za 20 lat to nie wiadomo co bedzie i nie wiadomo czy nadal bedziesz miala to co masz dzis, czy moze nic.
Na tym forum jednak prym wioda tematy typu co na kolke, jak zalatwic pozwolenie, czy zapalca za chorobowe z Polski hehehe, na powazne tematy to w zasadzie nie ma z kim podyskutowac, bo wiekszosc nie umie dyskutowac, tylko sie chelpic co maja ile zapalcili i ze ten drugi to pewnie nie ma nic. Albo dowartosciowac sie dogadaniem komus ze pracuje na zmywaku/scierce/ wywozie smieci
Milego wieczoru
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
Hilton napisa艂:
.. I jeszcze raz zaznaczam, nie powiedzialm ze kredyt jest smieszny, powiedzialm ze sa inne sposoby aby pomnazac pieniadze,
no w艂a艣nie i podaj臋 jeden z takowych sposob贸w, i to za darmo
bierzemy jeden dom na kredyt. umieszczamy w nim 3-4 Polack贸w i pilnujemy aby kredyt by艂 sp艂acany na czas.
po dw贸ch latach bierzemy kredyty na drugi, trzeci, czwarty, pi膮ty..... dom, wszystko zale偶y na ile nam zdrowie pozwala, oczywi艣cie pod zastaw tego pierwszego domu i umieszczamy w nich po 4-5 Polack贸w i pilnujemy aby sp艂acali nasze po偶yczki na czas
po 20 latach mamy domy na w艂asno艣膰 i mo偶emy le偶e膰 na pla偶y w Honolulu i leczy膰 sko艂atane nerwy tequil膮 i jak膮艣 muczacz膮
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Post贸w

(miodop艂ynny)
Sta艂y Bywalec
Hilton napisa艂:
Kalba napisa艂:

Widze, ze pomimo wielu moich postwo w tym temacie wiekszosc nadal nie rozumie o czym mowie.

No jak to nie rozumie? Z tego zawoalowanego wywodu odno艣nie stawek za prac臋 w hotelu za艂apa艂em to, 偶e dom to najlepiej kupowa膰 za got贸wk臋.
Eureka, a ja naiwny do tej pory przekonany by艂em, 偶e najlepiej to otrzyma膰 go w spadku....
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
miodop艂ynny napisa艂:

No jak to nie rozumie? Z tego zawoalowanego wywodu odno艣nie stawek za prac臋 w hotelu za艂apa艂em to, 偶e dom to najlepiej kupowa膰 za got贸wk臋.
Eureka, a ja naiwny do tej pory przekonany by艂em, 偶e najlepiej to otrzyma膰 go w spadku....

lepiej p贸藕no ni偶 wcale
r贸wnie偶 nale偶臋 do tej grupy, kt贸ra twierdzi, 偶e lepiej za got贸wk臋
tylko najpierw trzeba zdoby膰 got贸wk臋
mo偶e dalej my艣lisz, 偶e bank to dobrodzieje, kt贸rych jedynym zaj臋ciem jest dopomo偶enie tobie w potrzebie, a nie wydojenie ciebie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
miodop艂ynny napisa艂:
Hilton napisa艂:
Kalba napisa艂:

Ja o spadku nie mam co marzy膰, ale sprzeda艂em panty i nie wiem jak to zainwestowa膰, co radzicie?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
Zuzu napisa艂:

Ja o spadku nie mam co marzy膰, ale sprzeda艂em panty i nie wiem jak to zainwestowa膰, co radzicie?

mo偶e by tak helikopter?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Post贸w
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisa艂:
Hilton napisa艂:
.. I jeszcze raz zaznaczam, nie powiedzialm ze kredyt jest smieszny, powiedzialm ze sa inne sposoby aby pomnazac pieniadze,
no w艂a艣nie i podaj臋 jeden z takowych sposob贸w, i to za darmo
bierzemy jeden dom na kredyt. umieszczamy w nim 3-4 Polack贸w i pilnujemy aby kredyt by艂 sp艂acany na czas.
po dw贸ch latach bierzemy kredyty na drugi, trzeci, czwarty, pi膮ty..... dom, wszystko zale偶y na ile nam zdrowie pozwala, oczywi艣cie pod zastaw tego pierwszego domu i umieszczamy w nich po 4-5 Polack贸w i pilnujemy aby sp艂acali nasze po偶yczki na czas
po 20 latach mamy domy na w艂asno艣膰 i mo偶emy le偶e膰 na pla偶y w Honolulu i leczy膰 sko艂atane nerwy tequil膮 i jak膮艣 muczacz膮

Jakby sie wzielo 4 Polackow, to trzebaby z nimi podpisac 4 oddzielne umowy o wynajem z konkretna liczba metrow kwadratowwych i tak dalej, i tak dalej. Dlatego rozsadniej jest wynajac dom w calosci, lub czesc domu w ktorym sie mieszka, lub zaadoptowac na mieszkania. Tak jak Norwegowie wynajmuja basementy lub polowy domow.
Od wynajmu trzeba zapalcic podatek, ale jesli powierzchnia wynajmowana jest odpowiednio wieksza od tej ktora zajmujemy my ( wlasciciele ) to podatku sie nie placi.
Mozna zrobic jeszcze rozne inne rzeczy.
Dobranoc
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
Hilton napisa艂:

Jakby sie wzielo 4 Polackow, to trzebaby z nimi podpisac 4 oddzielne umowy o wynajem z konkretna liczba metrow kwadratowwych i tak dalej, i tak dalej. Dlatego rozsadniej jest wynajac dom w calosci, lub czesc domu w ktorym sie mieszka, lub zaadoptowac na mieszkania. Tak jak Norwegowie wynajmuja basementy lub polowy domow.
Od wynajmu trzeba zapalcic podatek, ale jesli powierzchnia wynajmowana jest odpowiednio wieksza od tej ktora zajmujemy my ( wlasciciele ) to podatku sie nie placi.
Dobranoc

mo偶na
ale to by艂a tylko pr贸bka gratis
szczeg贸艂owe info niestety kosztuj膮 i to bardzo du偶o
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Post贸w

(michal19801)
Wiking
jasta102 napisa艂:
Hilton napisa艂:

Dobranoc

mo偶na
ale to by艂a tylko pr贸bka gratis
szczeg贸艂owe info niestety kosztuj膮 i to bardzo du偶o

Informacje kosztuj膮 chyba tylko takich po zawod贸wce jak ty jasta102 ,
ja w przeciwie艅stwie nauczy艂em si臋 czyta膰 i pisa膰 te偶 nie藕le potrafie a to wystarczy 偶eby zdoby膰 prawie ka偶d膮 informacj臋 a jak dodasz jeszcze szczypte inteligencji to ju偶 mi贸d
ale tobie to nie grozi dziadku
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok