Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
inwestowanie w akcje pewnie?
na gie艂dzie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Post贸w
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisa艂:
inwestowanie w akcje pewnie?
na gie艂dzie

Inwestowac mozna w rozne rzeczy, w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne, nieruchomosci, weksle, prawa wlasnosci i we wszystko co ma wartosc.
Jezeli znasz sie na tym to mozesz to robic sam, a jesli nie, to musisz miec kogos kto sie na tym zna i sie od tej osoby uczyc.
Wszystko jest do zrobienia, trzeba tylko pomyslec i chciec.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Post贸w
Anna Chmielarska
(aniapasja)
Wiking
Witam.
Od czterech lat pracuj臋 w hotelu.G艂贸wnie sprz膮tam w pokojach,ale cz臋sto te偶 mam recepcj臋,zmywak. Mam zamiar negocjowa膰 z szefami podwy偶k臋,ale najpierw chc臋 si臋 zorientowa膰 ile w podobnej pracy zarabiaj膮 inni. Jak膮 macie stawk臋 godzinow膮 brutto jako pokoj贸wki/sprz膮taczki/na zmywaku? Nie ma dla mnie znaczenia,czy pracujecie legalnie czy nie oraz w jakiej miejscowo艣ci.
Bardzo prosz臋 o informacje,bo nie chc臋 wyskoczy膰 z jak膮艣 absurdaln膮 stawk膮.
Z g贸ry dzi臋kuj臋.

mysle ze powinnas juz dawno isc po podwyzke .....124 to bardzo mala stawka za taka prace...moja rada jest taka ze powinnas kazdego roku dostac podwyzke ...lub sie o nia upomniec... pozdrawiam i powodzenia ...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Post贸w
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton spolka to tez dzialalnosc gospodarcza tyle ze prowadzona na nieco innych zasadach i przewaznie przez kilku wspolwlascicieli ale niekoniecznie,ale koszty rozlicza sie taksamo jak przy dzialalnosci jednoosobowej.
masz racje ze pewne prywatne wydatki da sie wrzucic w koszty firmy ale nie wszystko,a przy okazji jakiejkolwiek kontroli trzeba kazdy zakup uzasadnic ,a urzednik w razie watpliwosci moze je zakwestionowac i dowalic ci tak ze odechce ci sie zakupow na dlugo,trzeba byc kutym na 4 lapy zeby tak robic,np kupisz laptopa-pokaz do czego go uzywasz .....a tam pasjans i sims.....,kupisz telefon a tam nocne pogawetki z kolezanka w bilingu,albo niedzielne rozmowy z mama......,
przerobilem takie kontrole w pl i wiem jak to wszystko wyglada od srodka,spocilem sie niezle ale na niczym mnie nie zlapali.
niewiem do konca jak to tu wyglada,ale z tego co znajomi tu prowadza to podobnie.
masz racje ze nieco sie da ugryzc,ale bez przesady,torebki i perfum tak nie kupisz.
a opcja druga dez daje pewne profity i co dla mnie najwazniesze swiety spokoj i przespane noce,ale zycze powodzenia.
ps.nieruchomosci zawsze byly pewna i dobra inwestycja,a w tym kraju 10%wzrostu cen rocznie,plus ewentualnie podniesienie standardu,przez kilka lat mozna niezle na tym wyjsc,przy okazji oszczedzic na podatu. ale to juz jak kto woli.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Post贸w
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisa艂:
hilton spolka to tez dzialalnosc gospodarcza tyle ze prowadzona na nieco innych zasadach i przewaznie przez kilku wspolwlascicieli ale niekoniecznie,ale koszty rozlicza sie taksamo jak przy dzialalnosci jednoosobowej.
masz racje ze pewne prywatne wydatki da sie wrzucic w koszty firmy ale nie wszystko,a przy okazji jakiejkolwiek kontroli trzeba kazdy zakup uzasadnic ,a urzednik w razie watpliwosci moze je zakwestionowac i dowalic ci tak ze odechce ci sie zakupow na dlugo,trzeba byc kutym na 4 lapy zeby tak robic,np kupisz laptopa-pokaz do czego go uzywasz .....a tam pasjans i sims.....,kupisz telefon a tam nocne pogawetki z kolezanka w bilingu,albo niedzielne rozmowy z mama......,
przerobilem takie kontrole w pl i wiem jak to wszystko wyglada od srodka,spocilem sie niezle ale na niczym mnie nie zlapali.
niewiem do konca jak to tu wyglada,ale z tego co znajomi tu prowadza to podobnie.
masz racje ze nieco sie da ugryzc,ale bez przesady,torebki i perfum tak nie kupisz.
a opcja druga dez daje pewne profity i co dla mnie najwazniesze swiety spokoj i przespane noce,ale zycze powodzenia.
ps.nieruchomosci zawsze byly pewna i dobra inwestycja,a w tym kraju 10%wzrostu cen rocznie,plus ewentualnie podniesienie standardu,przez kilka lat mozna niezle na tym wyjsc,przy okazji oszczedzic na podatu. ale to juz jak kto woli.

Tak, masz racje trzeba
Chyba nie sadzisz, ze dla osoby prowadzaca biznes i dbajacej o swoje inetersy najwiekszym marzeniem jest kupno perfum i torebki dla siebie " na firme" Hahahaha. Pasjans i simsy hmmm poczucie humoru masz
Krys, ja pisze o powaznych rzeczach a nie o laptopie i dzwonieniu ze skype, czy telefonach do mamy. Przykro mi, ale masz znikome pojecie jak to dziala a myslenie twoje jest na innym torze, zupelnie innym niz moje. Tu na forum nie miejsce na takie pogawedki. Jezeli chcesz zajmowac sie inwestycjami i spolkami, to musisz sie do tego przygotowac, bo to jest cos zupelnie innego niz jedoosobowa firma budowlana, choc i taka mozesz miec, a pieniadze robic w inny sposob, w taki aby one na ciebie pracowaly, a nie ty na nie.
Pozdrawiam i powodzenia.
p.s wiem ze spolki tez moga zajmowac sie dzialaln. gosp. , nie zaznaczylam tego bo pisalam skrotem myslowym, pewnych rzeczy nie trzeba pisac jezeli ktos wie o co chodzi.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Post贸w
Kalba Kalba
(Kr贸lowa_Korba)
Wyjadacz
Nie kazdy kto kupuje dom na kredyt jest idiota... My wolimy placic rate kredytu niz tyle samo za wynajem.A odsetki? od marca cena naszego mieszkania podskoczyla o 150 tysiecy wiec nie wiem czy to taki idiotyzm. temat zaczal sie o pytanie o zarobki na godzine, a konczy sie na gieldach itp... No prooosze...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
Kalba napisa艂:
od marca cena naszego mieszkania podskoczyla o 150 tysiecy wiec
No prooosze...

no to chyba wyjdzie wam wi臋cej ni偶 300 koron na godzin臋
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Post贸w
zdzicho dobry
(powiatowy my艣liciel)
Maniak
Ludzie !!! jakie korony -- ja zarabiam w jenach japo艅skich i polecam tak samo jak kredyty we frankach szwajcarskich

odrzu膰cie korony i bierzcie wyp艂aty w jenach !!! polecam ka偶demu chytremu Polakowi

Polak z ka偶dej dziedziny pr贸buje co艣 wykrzesa膰 , czyli jak to si臋 m贸wi za 1$ chce kupi膰 p贸艂 艣wiata i jeszcze kombinuje 偶eby mu zosta艂o

jak si臋 robi po to 偶eby robi膰 to zawsze trzeba kombinowa膰

ale jak si臋 robi 偶eby zarobi膰 to sytuacja staje si臋 troch臋 inna

no i powiedzmy sobie szczerze 偶e wi臋ksza po艂owa robi w Norwegii tylko dla tego 偶e robi , bo gdyby chodzi艂o o jak膮艣 podwy偶k臋 to ta wi臋ksza po艂owa ju偶 dawno wr贸ci艂aby do kraju
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Post贸w
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton -moze mowimy o roznych rzeczach,albo inaczej je rozumiemy,mam juz troche zycia za soba ,i widzialem jak ludzie sie dorabiaja i jak bankrutuja,
wg.mojego skromnego zdania inwestycja w dom mieszkanie w norwegii to najpewniejsza i bardzo dobra inwestycja,mnie raty i wszelkie oplaty wychodza realnie 2tys moze 2/5tys wiecej niz wynajem.
porownujac koszt mieszkania w wynajetym a we wlasnym latwo wyliczyc,
ps.torebka i perfumy to byl tylko taki przyklad ./dla wyjasnienia/
co do inwestowania w akcje obligacje itd to ma to do siebie ze moza duzo zarobic duzo stracic albo nic nie zarobic.a mnie interesuja tylko inwestycje ktore daja 99% szansy na zysk,tj mieszkanie w norwegii ziemia w pl.i to sa zainwestowane pieniadze ktore na mnie pracuja,a najlepsze ze nie moje tylko banku.
spie spokojnie a ze trzeba poczekac...sie poczeka.
wrocmy do rozmowy za 5 lat
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Post贸w

(jasta102)
Maniak
kryss napisa艂:

wg.mojego skromnego zdania inwestycja w dom mieszkanie w norwegii to najpewniejsza i bardzo dobra inwestycja,a mnie interesuja tylko inwestycje ktore daja 99% szansy na zysk,tj mieszkanie w norwegii ziemia w pl.i to sa zainwestowane pieniadze ktore na mnie pracuja
spie spokojnie a ze trzeba poczekac...sie poczeka.
wrocmy do rozmowy za 5 lat

a mi si臋 wydaje mendrek, 偶e ma艂o 艣wiata widzia艂e艣
tak sobie przypominam, jak to 10 lat temu inne mendrki to samo m贸wili o mieszkaniach i domach w New York
a tu masz ci babo placek i nie rosn膮, a nawet spad艂y te ceny
my艣lisz, 偶e te ceny w Norge to b臋d膮 tak w niesko艅czono艣膰 ros艂y?
to ci si臋 nie wydaje czasem, 偶e w tej chwili te byle budy po norweskich wsiach, kt贸re id膮 po 4 miliony NOK, to nie s膮 mocno przeszacowane?
czekaj no tylko, a偶 si臋 kryzys na 艣wiecie sko艅czy za jakie艣 4-5 lat, a obudzisz si臋 z r臋k膮 w nocniku, jak przestan膮 si臋 tu pcha膰, a zaczn膮 ucieka膰 z tego niemi艂ego klimatu
P.S
Norge ma swoje bogactwo zdeponowane w akcjach funduszu olejowego o warto艣ci pi臋ciu tysi臋cy miliard贸w NOK. dzisiaj gie艂dy na 艣wiecie straci艂y grubo ponad 5%.
w dniu 18 sierpnia Norge straci艂a ponad 250 miliard贸w NOK
w dniu 18 sierpnia statystyczny norek straci艂 ponad 56 tysi臋cy koron
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok