Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
witch1979 napisał:
magdalena_d84 napisał:
witch skoro sie pytasz kogos o stawke to dlaczego nie podasz swojej najpierw?

skoro sprzatasz w pokojach, masz recepcje i zmywak to obracasz na 3 zmiany, niezle. Podziwiam za sile

Nie pracuję na 3 zmiany Mam około 40 godzin w tygodniu,czyli pełny etat. Nie zawsze hotel jest pełny,tak więc czasem mam kilka godzin pokoje rano a potem np. 3 godzinki wieczorem zmywak. Jeśli pracuję na recepcji,to z reguły po południu albo mam night watcha od 21 do 3-4 rano i następny dzień wolny.

sorki zle zinterpretowałam pytanie co do tych zmian, mialam wlasnie na mysli, ze masz tak jakby 3 fachy w 1 hotelu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
hunter2525 napisał:
300 nok tyle to nie wiem czy ma elektryk z wszystkimi certyfikatami chyba, że pracyje u siebie w firmie. 124 nok/h moim zdaniem troszkę low sądzę, że trochę może ugrasz tak do 140 nok a płacą Ci 50% itp. para znajomych sprząta domki i mają tak około 200 nok/h. Pozdrawiam.

I tu masz hunter racje. Zamiast byc pracownikiem firmy, lepeij byc szefem i taki elektryk ktory sam sobie jest szefem na godzine ma okolo 1000 koron, a za 300 to mu sie nie chce wstawac.

Do Magdaleny - bez zlosliwosci itp. ale nie interesuje mnie kto pracuje na jakim stanowisku. Zamiast byc pokojowka to zostan szefowa pokojowek lub wlascicielka hotelu i wtedy to ty bedziesz tym dajacym podwyzki.

Ludzie po prostu ze strachu godza sie na takie male stawki. Nie maja pojecia i rozeznania ile mozna faktycznie zarabiac, tylko pracuja na etacie i biora kredyty, a ich najwieksza inwestycja jest dom na kredyt., splacany przez cale zycie. Wspolczuje. Mnie nie obchodzi ile kto ma, mnie interesuje moj osobisty dochod. A jak autorka sie postara to te 3 stowki na godzine dostanie, niekoniecznie jako pokojowka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton daj przepis na te 300 na h,odpale ci 3 wyplaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hilton chcialabym ...moze kiedys
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisał:
hilton daj przepis na te 300 na h,odpale ci 3 wyplaty

Dziekuje kryss, ale nie potrzebuje twoich trzech wyplat. Moge ci garatis wyjasnic jak miec wiecej niz trzy stowy
Przyklad pierwszy- ty ( lub ktos inny ). Najpierw zarabiasz, potem placisz podatek, to co zostaje wydajesz na raty, odsetki, czynsz itp. i dopiero to co ci zostaje na koncu wydajesz - kupujesz jedzenie, telewizor, jedziesz na wakacje..
A sa tacy,przyklad drugi, ktorzy zarabiaja, potem jada na wakacje, kupuja sobie rozne rzeczy, inwestuja, placa rate kredytu i dopiero od tego co im zostaje placa podatek - duuuzo mniejszy niz ty

Moj przepis jest prosty, zostan tym czlowiekiem z przykladu drugiego
P.s 300 koron to nie jest zadna wygorowana kwota za godzine pracy w Norwegii. Nie siedze juz teraz w stawkach, ale to co pracodawca placi , np. 150 koron to jest minimum, moze zaplacic wiecej, ale wtedy jemu zostanie mniej, to logiczne. Wezmy te pokojowki... pracodawca pokojowki ma z godziny jej pracy trzy razy tyle ile jej placi, tak to wyglada. Najwazniejsze to zrozumiec to, a potem zrobic wszystko, aby zarabiac nie wysilajac sie.
Wszystko przed nami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hilton, przyklad szefowej pokojowek to mi imponuje na twoim przykladzie... szczegolnie weekendy, a jak ja jeszcze pracuje co niedziele po 7godz... a niekiedy to 9. heh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Hilton, przyklad szefowej pokojowek to mi imponuje na twoim przykladzie... szczegolnie weekendy, a jak ja jeszcze pracuje co niedziele po 7godz... a niekiedy to 9. heh

No, to teraz pomysl co zrobic, aby byc szefowa Najlepiej to Magdaleno zalozmy spolke, spolki maja wielkie ulgi i w zasadzie nic tym spolkom nie mozna zrobic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton jesli chodzi o dzialalnosc gospodarcza to jakie takie pojecie mam/12lat w pl.,ale zmeczylo mnie to/tylko mam pytanie w zwiazku z tym co napisalas,
czy aby norweski system podatkowy jest az tak liberalny ze od dochodu moge sobie odpisac wakacje na seszelach i zakup nowego lcd za 50 tys....,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
stacho bianco
(Gen_italia)
Wiking
Hilton napisał:
hunter2525 napisał:
300 nok tyle to nie wiem czy ma elektryk z wszystkimi certyfikatami chyba, że pracyje u siebie w firmie. 124 nok/h moim zdaniem troszkę low sądzę, że trochę może ugrasz tak do 140 nok a płacą Ci 50% itp. para znajomych sprząta domki i mają tak około 200 nok/h. Pozdrawiam.

I tu masz hunter racje. Zamiast byc pracownikiem firmy, lepeij byc szefem i taki elektryk ktory sam sobie jest szefem na godzine ma okolo 1000 koron, a za 300 to mu sie nie chce wstawac.

Do Magdaleny - bez zlosliwosci itp. ale nie interesuje mnie kto pracuje na jakim stanowisku. Zamiast byc pokojowka to zostan szefowa pokojowek lub wlascicielka hotelu i wtedy to ty bedziesz tym dajacym podwyzki.

Ludzie po prostu ze strachu godza sie na takie male stawki. Nie maja pojecia i rozeznania ile mozna faktycznie zarabiac, tylko pracuja na etacie i biora kredyty, a ich najwieksza inwestycja jest dom na kredyt., splacany przez cale zycie. Wspolczuje. Mnie nie obchodzi ile kto ma, mnie interesuje moj osobisty dochod. A jak autorka sie postara to te 3 stowki na godzine dostanie, niekoniecznie jako pokojowka.

twoja najwieksza inwestycja jest chyba pisanie banialuk na forum??
jakie 1000 koron na godzine dla eletryka a za 300 to nie wstanie nawet... smiech mnie ogarnia jak widze takie wypociny

pyta sie ktos ile powinien zawolac na godzine jak ma juz troche stazu, a nie zna sie na stawkach, to ty piszesz o jakis nierealnych 300 koronach i tym ze mozna zostac szefem albo wlascicielem, pomazyc to sobie mozesz.......
pewnie ty o takiej inwestycji jak dom na kredyt to pomazyc tylko mozesz i takie pierdoly z zadrosci piszesz.......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisał:
hilton jesli chodzi o dzialalnosc gospodarcza to jakie takie pojecie mam/12lat w pl.,ale zmeczylo mnie to/tylko mam pytanie w zwiazku z tym co napisalas,
czy aby norweski system podatkowy jest az tak liberalny ze od dochodu moge sobie odpisac wakacje na seszelach i zakup nowego lcd za 50 tys....,

Nie mowie o dzialalnosci gospodarczej, tylko o spolce, o inwestowaniu. Wakacje mozesz odpisac, tylko te wakacje nazywaja sie "zebranie zarzadu". Jezeli udowodnisz ze lcd za 50 tys ( lcd tyle nie kosztuje, nie przesadzaj) jest ci potrzebny do przeprowadzenia szkolena w twojej spolce i do prezentacji materialow promocyjnych to rowniez mozesz.

@gen italia - nie jestem idiota aby kupowac dom na kredyt i doplacac do tego, nie bede ci tego tlumaczyc, bo widze ze twoje myslenie jest bardzo ograniczone.
A jezeli chodzi o elektryka, ktory sam sobie jest szefem to trzeba mu zapalacic za dojazd, za punkt, za np. wkrecenie zarowki, a jak nie masz swojej to i za zarowke i to wiecej niz w IKEA, jesli robiona jest elektryka w calym domu/mieszkaniu to wyjdze mu wiecej niz 1000 koron na godzine. Wiem to z doswiadczenia.
Ja sie z toba klocic nie mam zamiaru, skoro wiesz lepiej, to gratuluje umyslu i szczescia w zyciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok