Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Gabriel napisał:
2013 napisał:... nie zgadles pacanie...
Czyżbym Mało jasno napisał , byś nie dotykał klawiatury , jak Żonka w Kuchni ... !!! .
---
To nie kielnia ... POWTARZAM jeszcze raz ... .

sadzac z ilosci wyyslanych wypowiedzi tylko potrafisz stukac w klawiature .to ci najlepiej wychodzi ,nic poza tym,takze ostal ci jedynie Wawel ze smokiem i jego odchody,nie mylic z dochodami...
Zgłoś wpis
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Gabriel napisał:
2013 napisał:...obecnie bmw x6...
Czyżby w końcu , Żonka wyszła z tej Kuchni , żeś się tak rozpisał ...
Nie czaruj , Ona i tak wie , że piszesz jedynie , proste zdania pojedyncze .
---
Ha cha ha ... BeMeWe ...
ŁORZESZ ty ... !!!
---
Nareszcie dresiarzu z Pegerowskiego blokowiska , odkryłeś swoją "twarz" ...
Tylko pewnie , symbole się tobie poprzestawiały ... .
---
Jeszcze tylko pokaż zdjątko , jak się opierasz o to "CACKO"

nie zrobie ci tej przyjemnosci,w dresach sie nie gustuje,z pgr-u nie pochodze i napisalem bmw x6...
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Pomijajac temat to: pol-SUV X6 jest "Bes sesu" jakby powiedzial "jasiu_smietana" na onecie. Ani to w terenie nie pojedzie dobrze ani na autostradzie jak limuzyna. I wyglada tak jakos tandetnie nie to co czarna duza limuzyna jak u Premierow czy Prezydentow. A i prosze nie obrazac BMW dlatego bo proletariusze jezdza 20 letnimi egzemplarzami 3jek a "SUVy" sa brzydkie moim subjektywnym zdaniem. W koncu 7mka z najnowszego modelu z najmocniejszym silnikiem (760i lub Alpina B7) robi wrazenie i proletariuszy na taka niestac ani na zakup ani na spalanie

A co do tematu to trzeba bylo zanim praca sie skonczyla przedostatniego dnia zglosic sykemelding a pozniej juz do wyboru od depresjon po kronisk alkoholisme i mogles rok na 100 % pensji zyc (bo watpie iz ponad 6G ci placili rocznie). Niech sie norski ucza ze ich system socjalistyczny jest "katastrofa". Im wiecej ludzi by tak robilo tym szybciej by ta forma okradania kapitalistow oraz wykwalifikowanych specjalistow zostala skasowana.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:... zanim praca sie skonczyla przedostatniego dnia zglosic sykemelding a pozniej juz do wyboru od depresjon po kronisk alkoholisme i mogles rok na 100 % pensji zyc ...
WIESZ
>Impek<
Tak jak ciebie czytam ... to mam zawsze Mieszane Uczucia ...!!! .
---
Raz przyłożyć Ciebie do Rany ...
Innym razem ... KROIĆ W PLASTERKI bez znieczulenia i podwójnie solić ...!!! .
---
Niemniej dzięki iż wreszcie , przerwałeś tą pyskóweczkę dwóch Budowlańców ...
---
Teraz , masz nikły obraz tego , co się nieraz dzieje w realu na budowie ...
Jak się zejdzie , dwóch zadziornych i nieustępliwych "kogutów" ...

---
Ha cha ha ...
---
Co zaś do Mojego Statusu ...
Ja jeszcze ani się nie zwolniłem , ani też nie zostałem zwolniony !.
A i mam jakąś , drobną dorywczą Hałturę Tu na Miejscu w Mojej Wsi ...
Nie do końca jest aż tak ŹLE ... He he eee ...
---
Ot poczytałem sobie paragrafy przypięte do tego Stałego Pobytu , jaki mam od paru dni i Naprawdę obawiam się statusu stricte bezrobotnego .
---
Owszem , szukam zawzięcie Nowej Firmy , jednak na spokojnie .
---
Ponadto nie wyobrażam sobie Tu w Norge siedzieć bez pracy , skoro w Polsce , mam zapewniony drobny etat w Średnim Dozorze Budowlanym .
---
Już bym pojechał , jednak na samą myśl , że znowu miałbym urwanie głowy z PRZYGŁUPAMI typu >@2013< to aż skóra cierpnie na piętach ... !
---
Tu jest Bosko , nawet jako ten fizyczny proletariusz .
Pewnie w Końcu , wezmę się za Siebie OSTRO i zacznę pisać i mówić w tem Bokmal -u .
---
Jednak to może od Desember , teraz szukam Nowej Firmy ...
No i może kogoś kto zacznie się powoli uczyć tego Norska ...
Cha ha Cha ...
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Co sie dzieje na budowie pomiedzy "nosicielami desek" czyli "ufaglærte bygningsarbeidere" to mozna sie latwo domyslic Oczywiscie zazwyczaj niedotyczy to wysoko wykwalifikowanych specjalistow od np. zamontowania wind typu "heismontør".

Co do czytania tego co pisze to powiniennes pomyslec nad caloksztaltem bardziej logicznie aby zrozumiec. Iz gdy np. norweskie panstwo probuje kandydowac do "ekonomicznej nagrody Darwina" to nalezy im w ta rane "nasypac soli" a chwilowo pasozyta przylozyc balsam. Tak aby w przyszlosci panstwo moglo zalozyc sobie na ta rane plaster (jednoczesnie konczac bezczelne okradanie kapitalistow oraz pracujacych wykwalifikowanych specjalistow) a proletariusze z nastawieniem pasozytniczym nagle dostali "wor soli" nasypany we wszystkie rany. Niektore sprawy wymagaja spojrzenia w perspektywie czasu i przyszlych zmian. Nie tylko dzis tu i teraz.....
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:...Niektore sprawy wymagaja spojrzenia w perspektywie czasu i przyszlych zmian. Nie tylko dzis tu i teraz.....
Że tak napisze Kolokwialnie ...
Fanzolisz Mocium ...
Co Mnie Robaczka tej Ziemi Interesi co będzie Po Mnie ... za Ileś tam lat POTEM , gdy moje prochy rozwieją się na wietrze w Nicość ...
---
Totalna bzdura i następne wciskanie Kitu , Proletariackiej Ciemnocie , która jest podatna na takie Gusła ...!
---
Czy Ówcześni decydeńci Europy i Ziemi myśleli O Nas gdy wywoływali Wojny Światowe ...?
---
NIE i jeszcze raz NIE ...!!!
---
Mieli to wszystko w Dupie , jak Pisał TUWIM .
Liczyły się tylko ich Dobra i pełna Kasa ...
---
I teraz też jest tak samo , tylko współcześnie ...
---
A Ja mam się zamartwiać o pojutrze ...
---
NO weź na wstrzymanie z takowyma tekstami Impek ...
Z tym tekstem to może do Norgów ...?
Oni są łasi na takie gadki ...
Zgłoś wpis
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dobrze ze tak do tego podchodzisz szkoda tylko ze nieuzyskales w pore sykepenger przez rok. Ale moze inni beda mieli takie samo podejscie i na czas tak zrobia. To za iles lat potem moze byc szybciej niz ktokolwiek sie spodziewa
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
WZNAWIAM
zasadniczy temat ...
---
SZUKAM ...
Firmy Budowlanej w Której , Już Ktoś z WAS Pracuje i jego zdaniem , Firma jest w porządku pod względem zleceń całorocznych .
---
A jednocześnie ma wolny etat ... nawet na czasowe zastępstwo ...
Niemniej jestem skłonny zostać i na bardzo długo ...
---
Jest Ktoś Taki na Tym Forum !? .
---

---
HEJ ODEZWIJCIE SIĘ ...
To naprawdę nie boli a Ja znowu w Realu nie Jestem taki Diabeł jak Mnie na Forum Kreują .
---
Tylko naprawdę proszę Konstruktywnie i rzeczowo ...
---
Myślę iż wystarczy już tych słownych potyczek .
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Gabriel napisał:WZNAWIAM
zasadniczy temat ...
---
SZUKAM ...
Firmy Budowlanej w Której , Już Ktoś z WAS Pracuje i jego zdaniem , Firma jest w porządku pod względem zleceń całorocznych .
PRACA w zawodzie ...CIEŚLA ... ZBROJARZ ... ew. stolarz budowlany .
---
A jednocześnie ma wolny etat ... nawet na czasowe zastępstwo ...
Niemniej jestem skłonny zostać i na bardzo długo ...
---
HEJ ODEZWIJCIE SIĘ ...

Zgłoś wpis
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Nie chce tu wytykac palcem, ale co robiles te cale 52 tygodnie (czyli rok) jak byles na permiteringu.
Masz przeciez papiery inzyniera (a moze i mgr.) - nostrifikowales je?
Wbrew pozorom nie zajmuje to duzo czasu, ja mialam potwierdzenie wyksztalcenia dokladnie w 2 tygodnie od wyslania ich do odpowiedniej instytucji, choc fakt, ze zebranie wszystkich potrzebnych dokumentow i ich przetlumaczenie zjalo mi prawie pol roku.

No i co z norweskim?

Bo nie oszukujmy sie, jak sobie sam pracy nie znajdziesz, to nikt ci nie znajdzie - czyli forum odpada, zostaje nav.no i finn.no.

Niestety osobiscie kontaktow na budowach nie mam, wiec w tym pomoc nie moge. Moge jedynie sprawdzic podanie i CV, zeby bylo poprawne pod wzgledem jezykowym.

A tak poza tym to budownictwo ostatnio siadlo. Nowy rzad obiecuje rozbudowe drog, ale zanim faktycznie zacznie sie budowa kazdej nowej drogi, to minie te 2-3 lata, a pewnie i dluzej. Najpierw trzeba przeznaczyc pieniadze, pozniej ustalic trase , zaprojektowac i dopiero mozna budowac.

W kazdym razie zycze powodzenia w szukaniu pracy i mam nadzieje, ze masz back up plan.
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok