Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(8288 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dorabiałam kiedyś w restauracji w czasie Julebord, normą było, że Norwedzy płci obojga przemycali sporo własnego alkoholu, pili go w toaletach (inżynierzy, prezesi, mężczyźni, kobiety), oczywiście kazano nam ich śledzić i zabierać Litry wylewano do zlewu. Poza tym oczywiście drinki sponsorowane i masa zakupionych prywatnie. Alkohol lał się strumieniami, pili wszyscy poza kobietami w ciąży. Pili takie ilości, że w głowie się nie mieści. W trakcie mojej pracy (krótkiej) przewinęło się tam jakieś 2 tys osób.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Olga O.
(oolgita)
Nowicjusz
A jakie sa knajpy w Norwegii? Cos jak polskie puby? z klimatem ? czy jak kanaryjskie? typu podrzedny bar szybkiej obslugi z krzeselkami do siedzenia na bacznosc, stolik przy stoliku, duzo swiatla, zero klimatu i potworna kanaryjska "muzyka·?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kowalski0)
Wiking
oolgita napisał:
A jakie sa knajpy w Norwegii? Cos jak polskie puby? z klimatem ? czy jak kanaryjskie? typu podrzedny bar szybkiej obslugi z krzeselkami do siedzenia na bacznosc, stolik przy stoliku, duzo swiatla, zero klimatu i potworna kanaryjska "muzyka·?

oolgita, przestalabys juz zadawac te pytania. jest super a i facet odpowiedni sie znajdzie - moze nie ja , bo ide do klasztoru...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Knajpy są zróżnicowane, są i podrzędne knajpki bez klimatu, są klimatyczne, jak "Hard Rock Cafe", czy "Skotsmann", są przytulne, jak "koło kamyczków i poduszek" (nie pamiętam nazwy), są w centrum prowincjonalne dyskoteki, jak "Torshammer", z muzyką prosto z radia "MP3". Nie byłem jeszcze tu w prawdziwej dyskotece, choćby w stylu warszawskiego "Ground Zero", z fajną muzą, nie wiem czy są takie w Oslo . Ogólnie, jest w czym wybierać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kowalski0 napisał:
oolgita napisał:

oolgita, przestalabys juz zadawac te pytania. jest super a i facet odpowiedni sie znajdzie - moze nie ja , bo ide do klasztoru...

A co żona na to?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kowalski0)
Wiking
giovi2 napisał:
kowalski0 napisał:
oolgita napisał:

A co żona na to?

zona rozumie i wybaczy, ale czy Ty???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kowalski0 napisał:
giovi2 napisał:
kowalski0 napisał:
oolgita napisał:

A co żona na to?

Zapomnij....no chyba że ,zaraz coś wymyslę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kowalski0)
Wiking
kowalski0 napisał:
giovi2 napisał:
kowalski0 napisał:
oolgita napisał:

A co żona na to?

Widze, ze Dino znalazl juz partie dla siebie - a taki byl apolityczny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Olga O.
(oolgita)
Nowicjusz
Sorry, ze zadaje tyle pytan ale przed kolejna totalna zmiana chce sie dobrze poinformowac, a gdzie to zrobic jesli nie na forum i wlasnie w tym temacie?
To sa pytania z zycia wziete, ktore na pierwszy rzut oka sa malo istotne, ale jesli posklada sie je do kupy to tworza... cale nasze zycie, nie chce wpasc z deszczu pod rynne.
Moze dla Ciebie Kowalski to niewazne glupoty, jednak dla mnie kolejna zmiana kraju to duzy krok w zyciu.
Jak wyjezdzalam z PL nie mialam nic, ani wlasnego mieszkania, ani samochodu, pracy tez juz nie bo firma sie rozpadla... tylko syna i moja owczesna milosc - meza, nie mialam nic do stracenia i duzo do zyskania, poza tym mialam 10 lat mniej na liczniku ( co nie znaczy, ze jestem stara) . Na GC conieco osiagnelam i zanim to "porzuce" chce wiedziec co mnie czeka.
Faceta na razie nie szukam, po dwoch probach chwilowo mam dosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
kowalski0 napisał:
kowalski0 napisał:
giovi2 napisał:
kowalski0 napisał:
oolgita napisał:

A co żona na to?

Widze, ze Dino znalazl juz partie dla siebie - a taki byl apolityczny

???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok