Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
cysiek33 napisał:
Krystian85 napisał:
agataja napisał:
Hmm, 300 k rocznie ? No to faktycznie nie ma szalu.
--------------
Znawczyni Norwegii nie zwróciła cennej uwagi dlaczego Norwegowie żyją na kredyt? No,no...? że odsetki od kredytu odpisywalne są od podatku (PIT)
A bo - wyobraźcie sobie - i tylko masochista finansowy by z tego nie korzystał. A drugą przyczyną to to,że kredyty w N przyznawane są - w konfrontacji z warunkami w PL - na krzywy ryj.
300 k NOK per annum to źle??? 350 k NOK to banalny dochód banalnego Polaka. Takiemu się mówi jak Żyd do syna: Ty nie oszczedzaj- Ty zarabiaj.

od podatku powiadasz ?

cale odsetki od podatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1627 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
TakToOn napisał:
kilka zyciowych przemyslen,czy ma ktos podobne odczucia?

Zarobki i zycie:

zarabiam około 300k rocznie,model rodziny 2+2. zona zajmuje sie dzieci i domem, ja pracuje i ledwo nam starcza.
moja stawka godzina jest na poziomie stawki dziennej w Polsce, pomimio tego tak jak w PL wychodzilem na czysto,tutaj tez szału nie ma.
Nie zyjemy ponad stan,jemy normalnie, nie pijemy ani palimy,a mimio wszystko pieniadze jakos uciekaja.
Rozmawialem z kilkoma znajomymi Norwegami z pracy, i wszyscy zyja na kredyt. kredyt na dom,samochod,dom letniskowy,kilka kart kredytowych,tu mini kredyt na jakas pierdoly ,tam wiekszy na wieksze pierdoly itp.
Ja osobisice uwazam tego typu tryp zycia za zly.

Codzienny strach:
Oddaje dzieci do przedszkola ze strachem ze mi je "ukradna" bo komus sie nie spodoba ze dziecko nie przyszlo do przedszkola z bananem na twarzy (tylko sliwa pod okiem,zart )

Przyszlosc:
Mieszkamy na wsi 10 km do miasteczka. miesiac temu,pojechalem pierwszy raz do Oslo. Cos okropnego ! narkomani,cyganie i wszystkie plemiona Afrykanskie oraz z bliskiego wschodu. Czy oni nie widza ze za jakies 10 lat taka polityka zniszczy ich kraj doszczetnie ?

koniec
Polski Janusz

Zrób sobie identyczne zestawienie życia w Pl i poczujesz się lepiej.
Poza tym poczekaj trochę, dzieci pójdą do budy, żona do pracy i kasa którą zarobi będzie na przyjemności
No i co z tytułem wątku? Przecież jak chcesz możesz wracać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
masochista finansowy ,moze raczej sadysta bedzie placil 100 000 do banku zamist 50 000 podatku

wez no wytlumacz te odliczenia od podatku

i dlaczego Norwegia pieniedzmi z budrzetu wspiera prywatne banki
a ci jesli odsetki sa wieksze od podatku ,dostajesz wtedy til gode

madrujesz sie jak gabriel w skatt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
TakToOn napisał:

zarabiam około 300k rocznie,model rodziny 2+2. zona zajmuje sie dzieci i domem, ja pracuje i ledwo nam starcza.

Polski Janusz

Wyslij zone do pracy. Zawsze jest szansa, ze jest zdolniejsza od ciebie i wiecej zarobi.
Ty zajmij sie domem i przestan narzekac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
DorHan napisał:
TakToOn napisał:

Polski Janusz

Wyslij zone do pracy. Zawsze jest szansa, ze jest zdolniejsza od ciebie i wiecej zarobi.

jakbys przeczytala watek to bys takich farmazonow nie pisala

czyba ze przeczytalas ale nie zrozumialas ,na jedno wychodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
cysiek33 napisał:
DorHan napisał:
TakToOn napisał:

Polski Janusz

jakbys przeczytala watek to bys takich farmazonow nie pisala

czyba ze przeczytalas ale nie zrozumialas ,na jedno wychodzi

Czasami ogarnia mnie tesknota, aby mozg ( po twojemu muzg ) mozna bylo przeszczepiac osobnikom cierpiacym na twoja wyjatkowa chorobe.
Zrozumienie przeslaniajakiejkolwiek wypowiedzi jest niestety niemozliwe dla ciebie, cycek.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
DorHan napisał:

Czasami ogarnia mnie tesknota, aby mozg ( po twojemu muzg ) mozna bylo przeszczepiac osobnikom cierpiacym na twoja wyjatkowa chorobe.
Zrozumienie przeslaniajakiejkolwiek wypowiedzi jest niestety niemozliwe dla ciebie, cycek.

Chcesz go zabic Dorotko ?
Gdyby cycowi mozg przeszczepili, to zrozumialby dzieki temu, jakim debilem byl do tej pory i prawdopodobnie natychmaist by sie powiesil
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
sznyta21
(sznyta21)
Wiking
To czemu nie wracasz!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Wracać kiedy zydowie do władzy dochodzą
mowa o żonie prezydenta i Jaroslawie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Lindemans napisał:
DorHan napisał:

Chcesz go zabic Dorotko ?
Gdyby cycowi mozg przeszczepili, to zrozumialby dzieki temu, jakim debilem byl do tej pory i prawdopodobnie natychmaist by sie powiesil

widze ze kroku nie zalujesz ale jeszcze krok i bedziesz zalowala kroku
wiec od cyska 3 huje w bok dotarlo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok