Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
62 Posty

(duska)
Początkujący
Makaryna napisał:

Jezeli mieszkaja razem i ojciec nie poswieca dzieciom czasu ( tak twierdzi Calinka) i po rozwodzie rowniez nie bedzie chcial tego robic ( jak np. w Twoim przypadku), to po co komu taki ojciec ?
Jaka role spelnia on w stosuku do dzieci ?! Zadna ! Moze jedynie materialna .... ale watpie czy w procesie wychowywania ( w sensie psychicznym) jest to dla dzieci najwazniejsze. Tego ojca de facto nie ma. Dzieci tylko wyrastaja z przeswiadczeniem, ze ojciec to taki lokator, ktory przychodzi na obiad i nocuje w tym samym mieszkaniu.
Nalezy rowniez przypuszczac, ze w domu sa klotnie i wzajemne pretensje rodzicow do siebie. Nie nalezy sie oszukiwac, ze dzieci nic o tym nie wiedza. One to wszystko odczuwaja, denerwuja sie, ze matka placze, ze po nocach sa krzyki, wyzwiska, byc moze szarpanina. To nie jest najlepsza atmosfera dla dzieci, byc moze sa one zmuszania do brania strony, ktoregos z rodzicow, nie sa pewne swojego miejsca....
Jezeli beda po rozwodzie, to przynajmniej dzieci beda wiedzialy, ze dom to spokoj i bezpieczenstwo.
A tak na marginesie, to takie typowe dla polskich facetow: jak bierze rozwod z zona, to i z wlasnymi dziecmi.... I taka jest ich milosc ojcowska !!! Nie wiem dlaczego wiele dziewczyn "poswieca sie" dla dzieci, zeby mialy kontakt z ojcem, ktory ich nie chce. Jakby ich chcial to i po rozwodzie bylby dla nich prawdziwym ojcem.... To takie zmuszanie do ojcostwa, bo nie ma wyjscia jak siedza na kupie. Smutne to, ale w wielu przypadkach prawdziwe.[/quote]

O czym ty piszesz? !
Nie wiem czy czytalas post calinki, ale dzieci dokladnie wiedza czego chca- NIE CHCA WRACAC DO PL
One chyba juz wybraly. Obarczanie za wszystko tylko i wylacznie faceta jest najlatwiejsz, ale fajnie bralo sie jego kase jak zapieprzal zagranica? Pomyslalas wczesniej jakim kosztem to sie dzieje?
To ze ty mialas jakies tam swoje przejscia, to nie mysl , ze wszyscy tak maja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
matołectwo dalej nie rozumie, że bez względu na światopogląd
czyli, że życie dała Bozia, czy ewolucja
to mieli oni jakiś cel w tym, aby stworzyć zróżnicowanie płci
skoro zróżnicowali to i dali inne zadania do wypełniania
a wam się niewiasty we łbach posrało i idziecie pod wiatr boski ewentualnie ewolucyjny
że to niby trzeba równo pracować i równo się dziećmi opiekować i jeszcze na zmianę gary myć
gówno prawda i nic tu wasze niewieście główki nie pojmą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Makaryna napisał:

Nalezy rowniez przypuszczac, ze w domu sa klotnie i wzajemne pretensje rodzicow do siebie. Nie nalezy sie oszukiwac, ze dzieci nic o tym nie wiedza. . To takie zmuszanie do ojcostwa, bo nie ma wyjscia jak siedza na kupie. Smutne to, ale w wielu przypadkach prawdziwe.

Makaryna, dlaczego nalezy przypuszczac?
Malzenstwa niekoniecznie rozpadaja sie w atmosferze klotni, wyzwisk, bijatyk.
Zmuszanie do ojcostwa??
Przeciez to ona chce odejsc.
Makaryna, jestes nieobiektywna
Z tego,co napisala Calinka wynika jasno, ze jest nieszczesliwa, ale przy okazji leniwa - bo co ona robila tu przez 3 lata, ze nie poszla na kurs jezykowy i pracy nie znalazla????
Ona sama sobie wybrala los sluzacej, bo jej bylo wygodnie, a teraz szuka wspolczucia, bo maz wybral komputer.
Niepojete jest dlamnie tez to, co pisze norek100... nie wiem kobieto o co ci chodzi??? Uwazasz, ze opanowanie norweskiego, posiadanie pracy po 3 latach ( w moim przypadku po 4) jest "kozaczeniem". Dziewczyno, to jest normalna kolej rzeczy i nie jest to podstawa to twierdzenia " co to nie ja, kim ja to nie jestem". Ja, kiedy przyjechalam do NOrwegii, to wiedzialm dokladnie "jak trafic palcem do dupy", a po rozstaniu z mezem musialam ogarnac wszystko sama i tez dalam rade. Ale ja niegdy nie pozwolilabym zrobic z siebie kury domowej a potem pisac na forum jakto ja jestem strasznie traktowana przez meza, bez uczucia itp.
"kopnij go w dupe"- wspaniala porada takie podziekowanie za to ze przez 15 lat ja utrzymywal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
duska napisał:
Makaryna napisał:

O czym ty piszesz? !
Nie wiem czy czytalas post calinki, ale dzieci dokladnie wiedza czego chca- NIE CHCA WRACAC DO PL
One chyba juz wybraly. Obarczanie za wszystko tylko i wylacznie faceta jest najlatwiejsz, ale fajnie bralo sie jego kase jak zapieprzal zagranica? Pomyslalas wczesniej jakim kosztem to sie dzieje?

Chwileczke, my nie dyskutujemy o tym: czy dzieci chca do Polski czy nie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Owszem, ale jesli maja ukonczone 12 lat, to maja prawo zadecydowac z kim i gdzie chca mieszkac, a Norwegia pomoze im nie wracac do pL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(duska)
Początkujący
Makaryna napisał:
duska napisał:
Makaryna napisał:

O czym ty piszesz? !

Dalej nie rozumiesz? Na poprzedniej stronie pisalas, ze dzieci prawdopodobnie sa zmuszane do podjecia wyboru. Zapomnialas cosama napisalas?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Hilton napisał:
Makaryna napisał:

Nalezy rowniez przypuszczac, ze w domu sa klotnie i wzajemne pretensje rodzicow do siebie. Nie nalezy sie oszukiwac, ze dzieci nic o tym nie wiedza. . To takie zmuszanie do ojcostwa, bo nie ma wyjscia jak siedza na kupie. Smutne to, ale w wielu przypadkach prawdziwe.

Makaryna, dlaczego nalezy przypuszczac?
Malzenstwa niekoniecznie rozpadaja sie w atmosferze klotni, wyzwisk, bijatyk.
Zmuszanie do ojcostwa??
Przeciez to ona chce odejsc.
Makaryna, jestes nieobiektywna
Z tego,co napisala Calinka wynika jasno, ze jest nieszczesliwa, ale przy okazji leniwa - bo co ona robila tu przez 3 lata, ze nie poszla na kurs jezykowy i pracy nie znalazla????
Ona sama sobie wybrala los sluzacej, bo jej bylo wygodnie, a teraz szuka wspolczucia, bo maz wybral komputer.
Niepojete jest dlamnie tez to, co pisze norek100... nie wiem kobieto o co ci chodzi??? Uwazasz, ze opanowanie norweskiego, posiadanie pracy po 3 latach ( w moim przypadku po 4) jest "kozaczeniem". Dziewczyno, to jest normalna kolej rzeczy i nie jest to podstawa to twierdzenia " co to nie ja, kim ja to nie jestem". Ja, kiedy przyjechalam do NOrwegii, to wiedzialm dokladnie "jak trafic palcem do dupy", a po rozstaniu z mezem musialam ogarnac wszystko sama i tez dalam rade. Ale ja niegdy nie pozwolilabym zrobic z siebie kury domowej a potem pisac na forum jakto ja jestem strasznie traktowana przez meza, bez uczucia itp.
"kopnij go w dupe"- wspaniala porada takie podziekowanie za to ze przez 15 lat ja utrzymywal.

No fakt, nie wiemy czy sie kloca, itp.... !
Tylko, ze trudno mi jest sobie wyobrazic "matke polke", ktora siedzi w domu i pewnie sie "poswieca" zeby nie "napomknela" o tym fakcie swojemu malzonkowi
A skoro dzieci juz oswiadczyly, ze do Polski nie chca, to sprawa ewentualnego rozejscia sie drog jest rowniez i im znana.
Byc moze sie myle, byc moze to malzenstwo spokojnie dyskutuje nad tym wieczorami, kiedy matka polozy dzieci spac....? Ale sama przyznasz, ze to bylby wyjatek !
W wiekszosci przypadkow proces rozkladu malzenstwa jest znany przynajmniej (!)wszystkim trzem stonom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
duska napisał:
Makaryna napisał:
duska napisał:
Makaryna napisał:

O czym ty piszesz? !

Dalej nie rozumiesz? Na poprzedniej stronie pisalas, ze dzieci prawdopodobnie sa zmuszane do podjecia wyboru. Zapomnialas cosama napisalas?

Tak napisalam w sensie podjecia wyboru po czyjej sa stronie: matki, czy ojca

"...byc moze sa one zmuszania do brania strony, ktoregos z rodzicow.."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Makarna, skoroCalinka bezgranicznie kocha meza, to niech chociaz sprobuje razem z mezem cos naprawic.Jezeli uczucie z jego strony sie wypalilo, to trudno, nic juz z tego nie bedzie.
Ale jej pytanie jak sobie da rade jako samotna matka, jest troche na wyrost i nico zdumiewajace... bo oto nagle uswiadomila sobie ze musi brac skads kase a zycie... I TO JEST JEJ NAJWIEKSZY PROBLEM, a nie maz przed komputerem, czy sprzatnie mieszkania
Ktos jej zabronil uczyc sie i szukac pracy? Jakby mowila po norwesku, a po 3 latach to mozna "zapiericzac" jak karabin maszynowy, to moglaby na przyklad pracowac gdzies w sklepie, w deli de luca, w zaleznosci jakie ma wyksztalcenie, bo moze nie ma, ale w NO to nie problem. Tylko ze ona nie lubi pracowac za pieniadze na konto, tylko za pieniadze meza, ktore "i tak jej sie naleza" za siedzenie w domu.
Ona ma dwoje duzych dzieci, moga jje pomoc, np. dbac o porzadek w swoim pokoju. Rano dzieci ida do szkoly a ona zostaje sama, to co ona ma do roboty? Ogarnac mieszkanie? Codziennie tego robic nie musi, zakupow tez codziennie nie musi robic, mogla chodzic rano na norweski. Inne kobiety wracaja z pracy i tez gotuja, sprzataja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Magdalena Adamczyk
(ANDZIAOSLO)
Początkujący
a wam się niewiasty we łbach posrało i idziecie pod wiatr boski ewentualnie ewolucyjny
że to niby trzeba równo pracować i równo się dziećmi opiekować i jeszcze na zmianę gary myć
gówno prawda i nic tu wasze niewieście główki nie pojmą

Jasta alez ty chlopie masz posrane w tym garze
Z dala jedzie od ciebie MESKIM SZOWINIZMEM a smrod ten jest gorszy od smrodliwego smrodu szlamu
To ze jestesmy kobietami to MUSIMY wam rodzic dzieci,Musimy wam prac,sprzatac i gotowac,Musimy wam usluznie sluzyc???Ty chyba jestes popierdzielony skoro w XXI wieku masz takie zacofane poglady
Skoro nie trzeba wg.ciebie rowno pracowac to czemu kobieta jest tu szykanowana z powodu tego,ze wybrala dbanie o dom i dzieci?I z tego powodu jest szykanowana i wyzywana od nierobow itp????Czy wy nie zdajecie sobie sprawy z tego,ze opieka nad domem i dziecmi to cholerna i niewdzieczna praca 24 h na dobe bez urlopu i wypoczynku????
Qrwa moja mama cale zycie nas wychowywala,zajmowala sie domem,chodzilysmy czysciutkie,lsniace i pachnace i to bylo normalne ze tata wzamian pracowal i utrzymywal nasza rodzine i dom.Mama oprocz tego dorabiala chalupniczo i tak nas wychowala i ani razu nie narzekala i odkad siegam pamiecia zawsze na jej slicznej aczkolwiek zmeczonej kochanej twarzy goscil usmiech
Kazdy ma prawo wyboru i nie pierdzielcie mi tu farmazonow ze to beee bo kobieta poswiecila sie dla domu
Teraz przyjechala do meza by na nowo stworzyc zwiazek u boku meza lecz okazalo sie ze czas ich zmienil i ich przyzwyczajenia stoja na przeszkodzie do tego by razem byc szczesliwymi a moze i nawet milosc wygasla i z tego powodu kobieta bedaca jeszcze w sile wieku ma skapciec przy mezu ktory sam skapcial????A moze ona ma w sobie jeszcze na tyle wewnetrznej sily by zaczac wszystko od nowa,zaczac zyc po swojemu a byc moze nawet na nowo sie zakochac?Macie prawo jej tego zabraniac i krytykowac to?Chyba raczej nie!!!!Dzieci juz prawie odchowane,same decyduja o sobie i one tez maja prawo zadecydowac co bedzie dla nich najlepsze!Wasze chore wypowiedzi sa tak egoistyczne ze az mi sie chce zygac jak je czytam Najlepiej na sile wciskac kobiecie by odgrywala dobra zone zostajac przy cwoku,ktory jedyne wolne chwile z rodzina spedza na kanapie pierdzac w nia i grajac w durne gry ktore zabieraja i jej i dzieciom szanse na wspolne rodzinne spedzanie czasu!Kropka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok