Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
jasta102 napisał:
problem w tym Komuszki, ze Wy nie rozumiecie słowa "rodzina"
tak jak to głosi Słowo Boże
żadna nawet nie napisze, że trzeba w niedzielę iść do kościoła, samej bądź z dziećmi
Wy już w zasadzie nie używacie słowa rodzina tylko "związek"
chociaż właściwie to należałoby już używać słowa"spółka z oo" pomiędzy mężczyzną i kobietą, w której obowiązują udziały, podziały, funkcje i zadania, a nawet plany i strategie z możliwością rozwiązania spółki w dowolnym momencie na żądanie jednej ze stron
Wasze córeczki już będą takie kontrakty podpisywać, tylko nie w Urzędzie Stanu Cywilnego, ale w Krajowym Rejestrze Sądowym Spółek

Smutne ale prawdziwe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Magdalena Adamczyk
(ANDZIAOSLO)
Początkujący
żadna nawet nie napisze, że trzeba w niedzielę iść do kościoła, samej bądź z dziećmi

Ksiadz jasta rabnal nam niedzielne kazanie Poczytaj ty moje wpisy to zobaczysz w nich slowo RODZINA i to dosyc czesto!!!!! Spojrz nawet na moj wpis nad twoim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
ANDZIAOSLO napisał:
Jest tez i jej wina ale nie szykanujcie jej za to,ze sie w koncu kobiecina obudzila z letargu i ze zaczyna do niej docierac ze sobie zycie spartolila poswiecajac najlepsze lata dla domu i rodziny bo to qrka nie fair
Fakt, inna sprawa. Ja jej nie szykanuje, tylko ostro reaguje na zyciowa nieudolnosc. Jej potrzeba wstrzasu, aby zaczela myslec o sobie. Ona moze jest w wieku okolo 40, wiec da rade. Pracujac 27 lat w NO dostanie emeryture, co prawda niewysoka, ale dostanie dodatki do tej emerytury
No i moze pozna jakiegos faceta, ktory ma pasje, hobby a komputer tylko w ostatecznosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Magdalena Adamczyk
(ANDZIAOSLO)
Początkujący
Fakt, inna sprawa. Ja jej nie szykanuje, tylko ostro reaguje na zyciowa nieudolnosc. Jej potrzeba wstrzasu, aby zaczela myslec o sobie

Nie kazdy jest tak udolny moja droga jak tyByc moze wlasnie dostala owego wstrzasu i dlatego podjela taka decyzje i w koncu zaczela myslec o sobie,lepiej pozno niz qrka wcale-nie sadzisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
15 lat pracy za granicą można to i owo zrobić ,kupić co by owocowało dzieci wykształcić znaleśc sens swego bytowania ,wiecie co jeden koleś tu pisał że dziecko co ma 7 miecięcy widział 1x
i że kobieta mu mówi że wiecznie ma mało oddaje jej prawie wszystko a jej nadal mało co takiemu zostanie jak nie komputer i zero sensu życia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Magdalena Adamczyk
(ANDZIAOSLO)
Początkujący
Lizzi kazda sytuacja jest inna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(tolat)
Wiking
Ależ w co niektórych jest jadu jak nie wiem co. Widzę,że co niektóre panie mierzą swoją miarą. Skąd wiecie,że kobieta nie chciała pracować w Polsce ? Może mieszkała gdzieś na zadupiu, a może to mąż wolał żeby zajmowała się domem i dziećmi ? Może wychodził z założenia,że to On jest od utrzymywania rodziny? Skąd wiecie,że picowała mieszkanko ? A może żyli w jakiejś norze i dlatego mąż zdecydował się na wyjazd żeby rodzina mogła godnie żyć ? Może kobieta łatała cieknący dach,wymieniała okna ? Myślicie,że wszystkie latają po sklepach i wydają ciężko zarobione pieniądze? Fakt,rozłąka była zbyt długa i to Ich rozdzieliło. Mam koleżankę,której mąż wyjechał zarobić na mieszkanie do Szwecji. Owszem - zarobił, ale tak Mu się spodobało życie bez obowiązków rodzinnych,że postanowił nie wracać do Polski. Ona też 8 lat żyła na odległość. Tęskniła...cóż z tego,że miała pieniądze ? On dzwonił szczęśliwy,opowiadał o cudownym życiu,a Ona borykała się z chorobami dzieci, zwykłymi codziennymi obowiązkami bez żadnego wsparcia. W końcu postanowiła,że albo razem albo wcale. Zabrała dzieci i pojechała do Niego. I jakież było Jej rozczarowanie, podobnie jak u calinki42. Mąż wiecznie przed kompem,albo z kumplami na wódeczce, dla rodziny nie miał ,albo nie chciał mieć czasu. Wiecznie awantury,że przyjechała i Go ubezwłasnowolniła !!! Co miała robić ? W Polsce samotna,w Szwecji samotna !!! Myślicie,że tak łatwo znalezć od razu znajomych żeby mieć do kogo gębę otworzyc ? Siedziała sama i czekała na swego męża,którego tak naprawdę nigdy nie miała ! Są ludzie, którzy poradzą sobie z problemami,ale są tacy,którzy się załamią. Calinka pewnie też przyjechała do męża by mieć przy sobie tą bliską Jej osobę. Gdyby było inaczej to pewnie by tu nie przyjechała,bo gdyby była materialistką,to by Jej wystarczyła kasa w Polsce. Moja koleżanka nie była na tyle silna,żeby sobie poradzić - ODESZŁA. Została oszukana przez męża, to nie był już ten,którego pokochała i któremu poświęciła życie. Nie oczerniajcie więc nikogo,skoro nie wiecie co w człowieku drzemie ! Hilton taka wyszczekana, wszystko wiedząca, potępiająca wszystkich dookoła,a też Ją mąż zostawił...nikt nie jest doskonały..ale opluwać ludzi bardzo lubimy. Calinka widocznie jest zdesperowana i dlatego napisała ten post i dostała "TO CO CHCIAŁA" -śmieszni jesteście w swoich wywodach.
Calinka trzymaj się, mam nadzieję,że będziesz miała więcej siły niż moja koleżanka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
jasta102 napisał:
problem w tym Komuszki, ze Wy nie rozumiecie słowa "rodzina"
chociaż właściwie to należałoby już używać słowa"spółka z oo" pomiędzy mężczyzną i kobietą, w której obowiązują udziały, podziały, funkcje i zadania, a nawet plany i strategie z możliwością rozwiązania spółki w dowolnym momencie na żądanie jednej ze stron
Wasze córeczki już będą takie kontrakty podpisywać, tylko nie w Urzędzie Stanu Cywilnego, ale w Krajowym Rejestrze Sądowym Spółek

Smutne ale prawdziwe

@jasta
@optimus
Byc moze nie wiecie jak dzialaja malzenstwa, czy samboreskapy tutaj. Oboje rodzice sa zaangazowani w wychowanie dzieci, ale rownie oboje pracuja i maja wlasne pieniadze. Kobiety nie siedza latami w domu, podcierajac pupy i serwujac obiadi pod nos. Co do rodziny, to jest bardzo rodzinnie, co nie przeszkadaza mamie spotykac sie z kolezankami, a ojcu z kolegami.
Jest duzo rozwodow,rozstan, ale dzieci na tym nie cierpia, widuja tate i mame czesto i nie sa swiadkami klotni. To sie nazywa odpowieidzialnosc wobec dzieci.
Bycie na sile z kims, kogo sie nie kocha , ale "dla dzieci" jest bez sensu.
Sa tez patologiczne rodziny, jak wszedzie, ale to rzadkosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Magdalena Adamczyk
(ANDZIAOSLO)
Początkujący
Tolat brawo za tok myslenia-caly czas probuje im to wbic do glow ale bezskutecznie
Bo tylko DESPERACJA mogla ja popchnac do takiej decyzji bo nie zna jezyka,jest na obczyznie uzalezniona od meza i znikad wsparcia a tu ja tylko jadem opluwano!Wstyd!!!!!

I pewnie tez i dlatego tak chce postapic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

gdzie to się gały miało
jak się składało
przysięgę małżeńską
i że się nie opuści aż śmierć nie rozłączy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok