Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19011 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Czytalam juz dawno temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

przeczytales przypadek wklejony wyzej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton-dobrze ze w twoim przypadku tak sie skonczylo,napewno nie wszystkim odbieraja dzieci,ale w wielu przypadkach odbieraja bezpodstawnie ,bez wyraznych powodow,a wlasciwie mysle ze powodem jest kasa i polityka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kryss napisał:
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

przeczytales przypadek wklejony wyzej?

Wiesz co Kryss, jestem z patologicznej rodziny. Do dziś cała rodzina odczuwa skutki zachowania seniora, czyli mojego ojca. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś kiedyś, w odpowiednim czasie....itd. Niestety nikt się nie zainteresował.
Mógłbym długo, z tym że nie o mnie chodzi.

A jeśli chodzi o filmik - też mogę taki zrobić - ci sami bohaterowie, taka sama akcja, z tym że inne wnioski możnaby wyciągnąć. To tylko kwestia reżyserii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
nie, nie znam, a szkoda......
Wypowiadałem sie tylko jako ojciec dziecka(mojego dziecka),mojej kluseczki kochanej,mojego szczescia jedynego
ps: Mam taka rade dla zakochanych btw > jesli nie jestecie pewni miłosci do partnera, jesli nie macie przekonania co to miłosc i czy jestescie zakochani na 100%, to proponuje począc baby,a wtedy poznacie co to miłosc,jak to jest kiedy sie kogos kocha na zabój!
Ja bym za moja córcie wyrznął pół tego kraju,a drugie poł zabijał powoli, bardzo powoli......: )
PS II: I nie mam pojecia jak to bedzie, kiedy moja córka zaprosi do domu chłopaka(ewent.przyszłego zięcia).....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisał:
hilton-dobrze ze w twoim przypadku tak sie skonczylo,napewno nie wszystkim odbieraja dzieci,ale w wielu przypadkach odbieraja bezpodstawnie ,bez wyraznych powodow,a wlasciwie mysle ze powodem jest kasa i polityka

A ja mysle, ze powodem jest miedzy innymi niewiedza rodzicow dotyczaca norweskich instytucji oraz przywozenie z Polski nawykow, ktore tutaj sa nie do pomyslenia. Oraz nieznajomosc jezyka, i to chyba jest naistotniejsze.
Czlowiek, ktory rozumie co sie do niego mowi, rozumie z czym ma do czynienia, a dodatkowo jest opanowany, usmiechniety ( bardzo wazne w Norwegii)i ma jakies okreslone cele jest odbierany pozytywnie.
Ja jestem twarda babka, radze sobie dobrze, jestem mila osoba nastawiona pozytywnie do wiekszosci spraw i moze dlatego nikt nie usilowal mi wmowic ze bije bezbronne dziecko oraz innych absurdow, bo doszli do wniosku, ze ze mna im sie nie uda. I cale szczescie.
Bardzo wspolczuje Nikoli i jej rodzicom, bo wyobrazam sobie co przeszli. Ale dlaczego ich to spotkalo, to nie wiemy, medal ma dwie strony, a my znamy tylko jedna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zarzniesz go marianku

koalski-oczywiscie ze tez masz racje,ale wyobraz sobie ze razem z toba zabieraja z dwoch nastepnych rodzin ,zupelnie normalnych dwoje dzieci ktorym nie dzieje sie nic zlego,i wcale tego nie chca.
mozna to zaakceptowac?
owszem takie instytucje sa potrzebne,ale dzieci to nie zabawki,i sady a nie oni powinny 10 razy zastanowic sie czy oby napewno odebrac dziecko,a nie instytucja pozbawiona kontroli,
sa tez luudzie rodziny,ktore nigdy nie powinny miec dzieci.

tyle ze bv wieksza wage przywiazuje do pozyskania kasy od panstwa niz faktycznego dobra dzieci
mysle ze nie bez znaczenia jest tez tutaj cicha polityka tego panstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hilton -uwazasz ze to ze ktos nie zna badz zna slabo jezyk usprawiedliwia odebranie mu dziecka?
czyni go gorszym rodzicem?<badz czlowiekiem niezdolnym do wychowania dziecka,
tymbardziej ze przy slabej znajomosci jezyka badz jego nie znajomosci,spotkanie z tego typu urzednikami to wielki stres,ale o tym to powinni wiedziec przeciez sa "doskonalymi psychologami"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
Hilton napisał:
kryss napisał:

A ja mysle, ze powodem jest miedzy innymi niewiedza rodzicow dotyczaca norweskich instytucji oraz przywozenie z Polski nawykow, ktore tutaj sa nie do pomyslenia. Oraz nieznajomosc jezyka, i to chyba jest naistotniejsze.
Czlowiek, ktory rozumie co sie do niego mowi, rozumie z czym ma do czynienia, a dodatkowo jest opanowany, usmiechniety ( bardzo wazne w Norwegii)i ma jakies okreslone cele jest odbierany pozytywnie.
Ja jestem twarda babka, radze sobie dobrze, jestem mila osoba nastawiona pozytywnie do wiekszosci spraw i moze dlatego nikt nie usilowal mi wmowic ze bije bezbronne dziecko oraz innych absurdow, bo doszli do wniosku, ze ze mna im sie nie uda. I cale szczescie.
Bardzo wspolczuje Nikoli i jej rodzicom, bo wyobrazam sobie co przeszli. Ale dlaczego ich to spotkalo, to nie wiemy, medal ma dwie strony, a my znamy tylko jedna.

czytam Cie i sie usmiecham,bo mysli mam przy ktorym, poscie bedziesz soba....juz sie po woli rozkrecasz....Uwierz,nie zawsze mozna sie usmiechac,bo sa dni kiedy sie nie da i nawet nie wypada,co obce jest w tym kraju tubylcow...oni zawsze szczesliwi yyy nie zauwazylas...eee napewno
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
kryss napisał:
hilton -uwazasz ze to ze ktos nie zna badz zna slabo jezyk usprawiedliwia odebranie mu dziecka?
czyni go gorszym rodzicem?<badz czlowiekiem niezdolnym do wychowania dziecka,
tymbardziej ze przy slabej znajomosci jezyka badz jego nie znajomosci,spotkanie z tego typu urzednikami to wielki stres,ale o tym to powinni wiedziec przeciez sa "doskonalymi psychologami"

Wedlug mnie nie czyni gorszym rodzicem nieznajomosc jezyka, ale nieznajomosc zasad panujacych w kraju do ktorego ci rodzice sie porzeprowadzili z dziecmi.
Jeszcze taka ciekawoste ci powiem. Jak moj syn w zeszlym roku chodzil do podstawowki, to na zakonczenie mieli impreze i na tej imprezie poplamil koszule keczupem. Nauczycielka powiedziala mu ze przyszedl brudny do szkoly i na drugi dzien zadzwonila do BV.
Tylko ze ja zadzwonilam tam pierwsza i powiedzialm jaka sytuacja miala miejsce i czego sobie zycze a czego nie. I zapytalam czy plama z keczupu to przestepstwo, a takze czy mam dostarczyc jako dowod zdjecia norweskich dzieci - obsmarkanych, poplamionych jedzeniem, sokami, z brudnymi paznokciami i dodalam ze teraz wyjde z domu i jestem w stanie zrobic okolo 50 takich zdjec dziecom na miescie. Skonczylo sie tak, ze nauczycielka stwierdzila ze widocznie sie jej pomylilo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok