Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19333 niezalogowanych)
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
oola napisał:
koalski napisał:
oola napisał:
koalski napisał:
kryss napisał:
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

przeczytales przypadek wklejony wyzej?

Wiesz co Kryss, jestem z patologicznej rodziny. Do dziś cała rodzina odczuwa skutki zachowania seniora, czyli mojego ojca. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś kiedyś, w odpowiednim czasie....itd. Niestety nikt się nie zainteresował.
Mógłbym długo, z tym że nie o mnie chodzi.

A jeśli chodzi o filmik - też mogę taki zrobić - ci sami bohaterowie, taka sama akcja, z tym że inne wnioski możnaby wyciągnąć. To tylko kwestia reżyserii.

wiec nie badz goloslowny i czekamy na twoj filmik, ok

Pani Heleno, a może by Pani coś od siebie dodała?

...moze byc i Pani Helena czekam na film ...Panie koalski

A ja czekam na obiecane rewelacje:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...._polecam_10,80.html

Mówiąc o filmie mówię o teoretycznych możliwościach reżyserskich i potędze obrazu do manipulowania odbiorcą w sposób taki, żeby wywołać pożądany efekt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
Dokument filmu zakonczyl sie radoscia rodziny i dziecka,ze sa znowu razem. Razem,ale w mediach pisano, iz Norweska instyt. wystapila do Sadu w polsce o zwrot dziecka,gdzie rodzice i dziecko dalej sa zagrozeni. Nie ma wiec jeszcze konca w tej sprawie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kryss napisał:
koalski to nie sa niechcace przypadki tylko swiadome dzialanie.

a ty chcialbys byc tym niechcaco odebranym dzieckiem z normalnej rodziny

Jeśli chodzi o moje chcenie: nie chciałbym być ani jednym ani drugim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
czytam czytam i widze ze wy dalej dyskutujecie o tym a jak,co,gdzie komu!!!! A najlepiej zeby ktos napisal ze tata Nicoli to pijak a mama sie puszczala wtedy wszystko byloby ok i mogliby co niektorzy napisac a nie mowilem!!!!!
mam propozycje -po co odbierac dzieci rodzicom,dreczyc ich myslami ze mama z tata juz ich niechca bo nic nie robia by je odzyskac,dreczyc adoptowaniem do nowego otoczenia i kultury,skazywac na sprawy sadowe,na mysli do jakiej rodziny trafia i miliony innych udrek,nie lepiej zastrzelic rodzicow i dziecko odeslac do dziadkow? Dlaczego w prawie ktore tak egzekwuje BV nie ma nic o najblizszej rodzinie ktora mogla by ewentualnie przejac opieke nad takim dzieckiem? dlaczego mnie np dziadka (4 letnia wnuczka ) pozbawia sie takiej mozliwosci!!!!????
Prosze przestancie juz mowic ze nigdy nie podniesliscie glosu na dziecko,ze nigdy w zyciu nie dostaly klapsa(nie pisze o biciu!!!!) ze nigdy im nie zaborniliscie wyjscia z domu do kolegow czy kolezanek itd . jestesmy polakami mamy swoja kulture,przestrzegamy tutejszego prawa i obyczajow wiec do ku.....y nedzy niech pozwola nam wychowywac nam nasze dzieci w naszej kulturze i naszym obyczaju!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
koalski ja tez nie

a dlaczego nie odbiera sie dzieci muslimow

a na jakiej k..... podstawie oni do polskiego sadu o zwrot dziecka wystapili,jaskiniowcy pieprzeni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
koalski napisał:
oola napisał:
koalski napisał:
oola napisał:
koalski napisał:
kryss napisał:
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

przeczytales przypadek wklejony wyzej?

Wiesz co Kryss, jestem z patologicznej rodziny. Do dziś cała rodzina odczuwa skutki zachowania seniora, czyli mojego ojca. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś kiedyś, w odpowiednim czasie....itd. Niestety nikt się nie zainteresował.
Mógłbym długo, z tym że nie o mnie chodzi.

A jeśli chodzi o filmik - też mogę taki zrobić - ci sami bohaterowie, taka sama akcja, z tym że inne wnioski możnaby wyciągnąć. To tylko kwestia reżyserii.

wiec nie badz goloslowny i czekamy na twoj filmik, ok

Pani Heleno, a może by Pani coś od siebie dodała?

...moze byc i Pani Helena czekam na film ...Panie koalski

A ja czekam na obiecane rewelacje:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...._polecam_10,80.html

Mówiąc o filmie mówię o teoretycznych możliwościach reżyserskich i potędze obrazu do manipulowania odbiorcą w sposób taki, żeby wywołać pożądany efekt.

oj, az nie apetycznie,kiedy rodzice nie improwizuja placzu,bezsilnosci ,nie wystepuja w roli aktorow, widac golym okiem, iz filmowane bylo wszystko na zywo, w danym czasie i z calosci zrobiony dokument....wiesz co ,az przykro....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
oola napisał:
Dokument filmu zakonczyl sie radoscia rodziny i dziecka,ze sa znowu razem. Razem,ale w mediach pisano, iz Norweska instyt. wystapila do Sadu w polsce o zwrot dziecka,gdzie rodzice i dziecko dalej sa zagrozeni. Nie ma wiec jeszcze konca w tej sprawie.

Jezeli rzeczywiscie bv zwrocilo sie do sadu w PL, to dlatego ze wedlug ich myskenia dziecko zostalo porwane.
Moze nie trzebabylo tego do mediow przekazywac, tylko niech pan Rutkowski zrobilby robote i juz.
Ja nie slyszalam nigdy, zeby np. zlodziej drogocennego dziela sztuki wypowiadal sie publicznie - sorry ale to mnie rozsmieszylo troche.
Nawet w reportazu Rutkowski mowil, ze mata z dzieckiem ma sie rozplynac, no i co, rozplynela sie? Nie, udzielala wywiadow w polskiej prasie i pozwolila na pokazanie tego reportazu w polskiej tv.
Ta cala sprawa juz poszla w swiat i wychodzi na to ze nie bedzie wesolo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Gamel Fazi napisał:
czytam czytam i widze ze wy dalej dyskutujecie o tym a jak,co,gdzie komu!!!! A najlepiej zeby ktos napisal ze tata Nicoli to pijak a mama sie puszczala wtedy wszystko byloby ok i mogliby co niektorzy napisac a nie mowilem!!!!!

Jeśli chodzi o mnie, to nic takiego nie sugeruję, ale z drugiej strony nie chcę, żeby mi ktoś robił wodę z mózgu - w sposób jednoznaczny i jedyny zrzucał całą winę na SYSTEM w jaki żyjemy /czyli Norwegię/.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
kryss napisał:
hilton- zdaje sie sie ze pracujesz w norweskim urzedzie,wiec jestes urzednikiem panstwowym jakby nie bylo.zasiegneli opini w twoim miejscu pracy,pewnie masz dobra,wypytali przelozonych,a wizyta w domu byla tylko formalnoscia.
gdyby bv odbieralo dzieci urzednikow to tak jakby to panstwo strzelalo sobie w stope,bo co bylby pozniej wart taki urzednik...

Mysle ze tu nie miejsce na to aby pisac gdzie sie pracuje. Ale powiem ci ze wtedy a byl to rok 2009 pracowalam w firmie architektonicznej na 15 godzin tygodniowo, dalej - byl wrzesien i moje dzieci byly tu juz nielegalnie, bo pozwolenie skonczylo sie im 15 lipca, a nowe nadal nie przyszlo bo nie mialam podpisu ojca, dopiero w polowie pazdziernika dostalam papiery ze juz nie ma pozwolen i musze sie zglosic po registreringsbevis.
Wiec mieli sie do czego przyczepic. Fakt, moj pracodawca dal mi referencje dzwoniac do BV, ale dzwonil dlatego, ze ja nie poszlam na wyznaczone spotkanie, dlatego, ze nie wiedzialam o tym - akurat sie przeprowadzilam i za pozno zmienilam adres.
Podsumowujac, matka olewa bv, nie stawia sie na spotkanie, maltretuje fizycznie dziecko, zarabia malo kasy... nic tylko zabrac dzieci, a nie zabrali, WIEC O CO CHODZI?

Mysle ze BV w Oslo to zupelnie cos innego niz BV w Larvik czy innej dziurze tutaj.Gdyby w oslo mieli odbierac dzieci zaniedbane ,zle wygladajace czy zachowujace sie (zle wychowane w domysle),smutne,pijane to nie tylko zabrakloby im chetnych rodzin do adopcji ale musieli by budowac getta dla nich,wystarczy w piatek lub w sobote odwiedzic dworzec-mozna robic nawet lapanki jak za okupacji!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
mam propozycje -po co odbierac dzieci rodzicom,dreczyc ich myslami ze mama z tata juz ich niechca bo nic nie robia by je odzyskac,dreczyc adoptowaniem do nowego otoczenia i kultury,skazywac na sprawy sadowe,na mysli do jakiej rodziny trafia i miliony innych udrek,nie lepiej zastrzelic rodzicow i dziecko odeslac do dziadkow? Dlaczego w prawie ktore tak egzekwuje BV nie ma nic o najblizszej rodzinie ktora mogla by ewentualnie przejac opieke nad takim dzieckiem? dlaczego mnie np dziadka (4 letnia wnuczka ) pozbawia sie takiej mozliwosci!!!!????
Prosze przestancie juz mowic ze nigdy nie podniesliscie glosu na dziecko,ze nigdy w zyciu nie dostaly klapsa(nie pisze o biciu!!!!) ze nigdy im nie zaborniliscie wyjscia z domu do kolegow czy kolezanek itd . jestesmy polakami mamy swoja kulture,przestrzegamy tutejszego prawa i obyczajow wiec do ku.....y nedzy niech pozwola nam wychowywac nam nasze dzieci w naszej kulturze i naszym obyczaju!!!

Święte słowa dorzucę jeszcze cytując chyba Anię ze sławnego artykułu :Norwedzy są tacy piękni mają blond włosy i niebieskie oczy"
może pobiegnijmy do łazienki i utleńmy włoski wszyscy będziemy tacy piękni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok