Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19000 niezalogowanych)
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
koalski napisał:
kryss napisał:
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

przeczytales przypadek wklejony wyzej?

Wiesz co Kryss, jestem z patologicznej rodziny. Do dziś cała rodzina odczuwa skutki zachowania seniora, czyli mojego ojca. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś kiedyś, w odpowiednim czasie....itd. Niestety nikt się nie zainteresował.
Mógłbym długo, z tym że nie o mnie chodzi.

A jeśli chodzi o filmik - też mogę taki zrobić - ci sami bohaterowie, taka sama akcja, z tym że inne wnioski możnaby wyciągnąć. To tylko kwestia reżyserii.

wiec nie badz goloslowny i czekamy na twoj filmik, ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
kryss napisał:
poczytajcie i obejrzyjcie sobie to,coprawda to zza miedzy ale sedno sprawy to samo,jesli to nie otworzy niekytorym oczu ,to juz nic im nie pomoze.

Co znaczy pojęcie rodziny w szwedzkim rozumieniu? Prezentowany tu film odpowiada na to pytanie. Odpowiedź jest niestety przerażająca. Film bardzo obrazowo pokazuje, czym kończą się socjalistyczne eksperymenty przeprowadzane na rodzinie. Smutne jest to, że nasi rodzimi faszyści, zapatrzeni pewnie w cudowny system szwedzki, wiele z tamtejszych rozwiązań usiłują przenosić na nasz grunt. Konfiskata dzieci przez państwo od ich najmłodszych lat, prawodawstwo ingerujące w życie rodzinne, dezawuowanie roli ojca i matki w rodzinie, podważanie autorytetu rodziców w oczach dziecka… Film warto obejrzeć, by w porę przekonać się, co robią dewianci i zboczeńcy po dojściu do władzy. Szwecja to najlepszy przykład ich faszystowskich eksperymentów na ludzkim organizmie. Doktor Mengele zaciera ręce

video.google.pl/e w piekle…

Ty Kryss chyba nie mozesz nadal przezyc przegranej Twojego PiS-u. Czytalam Twoje wczesniejsze wypowiedzi i wnioskuje, ze dla Ciebie wszystko, co nie jest oparte o katolicyzm, to "wredny" socjalizm.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
Hilton napisał:
kryss napisał:
hilton -uwazasz ze to ze ktos nie zna badz zna slabo jezyk usprawiedliwia odebranie mu dziecka?
czyni go gorszym rodzicem?<badz czlowiekiem niezdolnym do wychowania dziecka,
tymbardziej ze przy slabej znajomosci jezyka badz jego nie znajomosci,spotkanie z tego typu urzednikami to wielki stres,ale o tym to powinni wiedziec przeciez sa "doskonalymi psychologami"

Wedlug mnie nie czyni gorszym rodzicem nieznajomosc jezyka, ale nieznajomosc zasad panujacych w kraju do ktorego ci rodzice sie porzeprowadzili z dziecmi.
Jeszcze taka ciekawoste ci powiem. Jak moj syn w zeszlym roku chodzil do podstawowki, to na zakonczenie mieli impreze i na tej imprezie poplamil koszule keczupem. Nauczycielka powiedziala mu ze przyszedl brudny do szkoly i na drugi dzien zadzwonila do BV.
Tylko ze ja zadzwonilam tam pierwsza i powiedzialm jaka sytuacja miala miejsce i czego sobie zycze a czego nie. I zapytalam czy plama z keczupu to przestepstwo, a takze czy mam dostarczyc jako dowod zdjecia norweskich dzieci - obsmarkanych, poplamionych jedzeniem, sokami, z brudnymi paznokciami i dodalam ze teraz wyjde z domu i jestem w stanie zrobic okolo 50 takich zdjec dziecom na miescie. Skonczylo sie tak, ze nauczycielka stwierdzila ze widocznie sie jej pomylilo.

...nie rozumie,tzn. ze Cie maja za nic,czy o co tu chodzi,Ty jestes matka a nauczycielka z pierdolami dzwoni do BV, no prosze Cie,...a pozniej kto ma uwierzyc rodzinie ze naprawde chodzilo o ketchup...Jak sie czujesz ,ze nie jestes na pierwszym miejscu do powiadomien o wlasnym dziecku,to jak koza z nosa dziecku wyjdzie to co tel. do BV tak,bo tak ciezko wziasc podac dziecku chusteczke co....aaa chyba ze od tego jest BV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kryss napisał:
zarzniesz go marianku

koalski-oczywiscie ze tez masz racje,ale wyobraz sobie ze razem z toba zabieraja z dwoch nastepnych rodzin ,zupelnie normalnych dwoje dzieci ktorym nie dzieje sie nic zlego,i wcale tego nie chca.
mozna to zaakceptowac?

owszem takie instytucje sa potrzebne,ale dzieci to nie zabawki,i sady a nie oni powinny 10 razy zastanowic sie czy oby napewno odebrac dziecko,a nie instytucja pozbawiona kontroli,
sa tez luudzie rodziny,ktore nigdy nie powinny miec dzieci.

tyle ze bv wieksza wage przywiazuje do pozyskania kasy od panstwa niz faktycznego dobra dzieci
mysle ze nie bez znaczenia jest tez tutaj cicha polityka tego panstwa.

Nie chce tu handlować duszami, ale kto wie co jest lepsze... znerwicowane dzieciaki swoich patologicznych rodziców i dzieciaki tych dzieciaków /na zasadzie domina/, czy "niechcące" przypadki o których wspominasz.
Wierzę, że jeśli chodzi o to drugie jest COS do zastanowienia.

A najwięcej do zrobienia ma każdy z nas z osobna, bez zrzucania odpowiedzialności na to, tamto i owamto /no ale to taka moja osobista refleksja /
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
oola napisał:
koalski napisał:
kryss napisał:
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

Wiesz co Kryss, jestem z patologicznej rodziny. Do dziś cała rodzina odczuwa skutki zachowania seniora, czyli mojego ojca. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś kiedyś, w odpowiednim czasie....itd. Niestety nikt się nie zainteresował.

A jeśli chodzi o filmik - też mogę taki zrobić - ci sami bohaterowie, taka sama akcja, z tym że inne wnioski możnaby wyciągnąć. To tylko kwestia reżyserii.

Pani Heleno, a może by Pani coś od siebie dodała?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ankadoro-wel.ankaw czy kim tam jestes,niewiem co zresz gdzie sie stolujesz ale zmien diete bo ta bardzo ci szkodzi,
pierdolniety wirtualny stworze dla twojej informacji glosowalem na palikota,w kosciele nie bylem nawet na komuni wlasnej corki wlasnie ze wzgledu na przekonania,pierdolnij sie i to zdrowo,albo wpadnij do mnie to ci w tym pomoge

i jak sie do tego maja twoje wnioski zryty berecie,sama czy sam niewiesz kim jestes a innych chcesz oceniac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Dokładnie a gdzie jest norweska tolerancja,szacunek dla np.Polaka, Amerykanina dla 2 pewnie by sie znalazł gdzieś ładnie przeczytałam, że norwedzy dążą do znorwegizowania Polskich dzieci na siłę uczycie się norweskiego bo norwedzy tego chcą wymagają zastanówcie się albo liczy się człowiek jego praca jego umiejętności i to z kąd pochodzi albo to czego chce norweg .To się tak ładnie nazywa wyścig szczurów by jak najlepiej spodobać się norwegowi,
i nie namawiam do tego by się nie uczyć norweskiego jak najbardziej ale wiem że można porozumiewać się w języku angielskim.
Czyżby i dorośli Polacy,dążyli do ZNORWEGIZOWANIA.
Jak pozwalacie to Wam na głowę wchodzą.
Rozumie również ,że jesteśmy gośćmi w innym kraju ale GOŚĆMI nie Norwegami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
koalski napisał:
oola napisał:
koalski napisał:
kryss napisał:

Pani Heleno, a może by Pani coś od siebie dodała?

...moze byc i Pani Helena czekam na film ...Panie koalski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
koalski to nie sa niechcace przypadki tylko swiadome dzialanie.

a ty chcialbys byc tym niechcaco odebranym dzieckiem z normalnej rodziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Pani Helena to matka Nikoli... szanowna oolu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok