Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19333 niezalogowanych)
41 Postów

(oola)
Nowicjusz
Gamel Fazi napisał:
czytam czytam i widze ze wy dalej dyskutujecie o tym a jak,co,gdzie komu!!!! A najlepiej zeby ktos napisal ze tata Nicoli to pijak a mama sie puszczala wtedy wszystko byloby ok i mogliby co niektorzy napisac a nie mowilem!!!!!
mam propozycje -po co odbierac dzieci rodzicom,dreczyc ich myslami ze mama z tata juz ich niechca bo nic nie robia by je odzyskac,dreczyc adoptowaniem do nowego otoczenia i kultury,skazywac na sprawy sadowe,na mysli do jakiej rodziny trafia i miliony innych udrek,nie lepiej zastrzelic rodzicow i dziecko odeslac do dziadkow? Dlaczego w prawie ktore tak egzekwuje BV nie ma nic o najblizszej rodzinie ktora mogla by ewentualnie przejac opieke nad takim dzieckiem? dlaczego mnie np dziadka (4 letnia wnuczka ) pozbawia sie takiej mozliwosci!!!!????
Prosze przestancie juz mowic ze nigdy nie podniesliscie glosu na dziecko,ze nigdy w zyciu nie dostaly klapsa(nie pisze o biciu!!!!) ze nigdy im nie zaborniliscie wyjscia z domu do kolegow czy kolezanek itd . jestesmy polakami mamy swoja kulture,przestrzegamy tutejszego prawa i obyczajow wiec do ku.....y nedzy niech pozwola nam wychowywac nam nasze dzieci w naszej kulturze i naszym obyczaju!!!

jest w prawie ,ze powinni umiescic dziecko w najblizszej jego rodzinie,ale jest kruczek prawny o Akcie dobrobytu dziecka i umieszczenie w rodzinie zastepczej/norweskiej/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kiedys ktos sie z rodakow wkurwi i zalatwi sprawe z urzednikami "osobiscie...",znow beda mieli nowych meczennikow,i o czym pisac -jak to zly polak "zepsul" kilku wspanialych norweskich urzednikow socjalnych
bo najbardziejej niebezpieczny i nieobliczalny jest czlowiek ktory nie ma nic do stracenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
oola napisał:
koalski napisał:
oola napisał:
koalski napisał:
oola napisał:
koalski napisał:
kryss napisał:
koalski-wiem do czego zmierzasz,ale jak juz pisalem ja nie oceniam tego akurat przypadku,pisze o patologi jaka jest bv.

przeczytales przypadek wklejony wyzej?

Wiesz co Kryss, jestem z patologicznej rodziny. Do dziś cała rodzina odczuwa skutki zachowania seniora, czyli mojego ojca. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś kiedyś, w odpowiednim czasie....itd. Niestety nikt się nie zainteresował.
Mógłbym długo, z tym że nie o mnie chodzi.

A jeśli chodzi o filmik - też mogę taki zrobić - ci sami bohaterowie, taka sama akcja, z tym że inne wnioski możnaby wyciągnąć. To tylko kwestia reżyserii.

wiec nie badz goloslowny i czekamy na twoj filmik, ok

Pani Heleno, a może by Pani coś od siebie dodała?

...moze byc i Pani Helena czekam na film ...Panie koalski

A ja czekam na obiecane rewelacje:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...._polecam_10,80.html

Mówiąc o filmie mówię o teoretycznych możliwościach reżyserskich i potędze obrazu do manipulowania odbiorcą w sposób taki, żeby wywołać pożądany efekt.

oj, az nie apetycznie,kiedy rodzice nie improwizuja placzu,bezsilnosci ,nie wystepuja w roli aktorow, widac golym okiem, iz filmowane bylo wszystko na zywo, w danym czasie i z calosci zrobiony dokument....wiesz co ,az przykro....

A ja muszę przyznać, że nie pierwszy raz nie mogę się z Panią dogadać, Pani Heleno.
Czym kończę tę znów jałową dyskusję.

Pozdrawiam:
Koalski vel Kovalska.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
lizzi napisał:
Gamel Fazi napisał:
czytam czytam i widze ze wy dalej dyskutujecie o tym a jak,co,gdzie komu!!!! A najlepiej zeby ktos napisal ze tata Nicoli to pijak a mama sie puszczala wtedy wszystko byloby ok i mogliby co niektorzy napisac a nie mowilem!!!!!
mam propozycje -po co odbierac dzieci rodzicom,dreczyc ich myslami ze mama z tata juz ich niechca bo nic nie robia by je odzyskac,dreczyc adoptowaniem do nowego otoczenia i kultury,skazywac na sprawy sadowe,na mysli do jakiej rodziny trafia i miliony innych udrek,nie lepiej zastrzelic rodzicow i dziecko odeslac do dziadkow? Dlaczego w prawie ktore tak egzekwuje BV nie ma nic o najblizszej rodzinie ktora mogla by ewentualnie przejac opieke nad takim dzieckiem? dlaczego mnie np dziadka (4 letnia wnuczka ) pozbawia sie takiej mozliwosci!!!!????
Prosze przestancie juz mowic ze nigdy nie podniesliscie glosu na dziecko,ze nigdy w zyciu nie dostaly klapsa(nie pisze o biciu!!!!) ze nigdy im nie zaborniliscie wyjscia z domu do kolegow czy kolezanek itd . jestesmy polakami mamy swoja kulture,przestrzegamy tutejszego prawa i obyczajow wiec do ku.....y nedzy niech pozwola nam wychowywac nam nasze dzieci w naszej kulturze i naszym obyczaju!!!

Święte słowa dorzucę jeszcze cytując chyba Anię ze sławnego artykułu :Norwedzy są tacy piękni mają blond włosy i niebieskie oczy"
może pobiegnijmy do łazienki i utleńmy włoski wszyscy będziemy tacy piękni.

no tak, Hitler tez tak uwazal, wkoncu chcial stworzyc rase panow ( nordycka ) :/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
oola napisał:
Dokument filmu zakonczyl sie radoscia rodziny i dziecka,ze sa znowu razem. Razem,ale w mediach pisano, iz Norweska instyt. wystapila do Sadu w polsce o zwrot dziecka,gdzie rodzice i dziecko dalej sa zagrozeni. Nie ma wiec jeszcze konca w tej sprawie.

Jezeli rzeczywiscie bv zwrocilo sie do sadu w PL, to dlatego ze wedlug ich myskenia dziecko zostalo porwane.
Moze nie trzebabylo tego do mediow przekazywac, tylko niech pan Rutkowski zrobilby robote i juz.
Ja nie slyszalam nigdy, zeby np. zlodziej drogocennego dziela sztuki wypowiadal sie publicznie - sorry ale to mnie rozsmieszylo troche.
Nawet w reportazu Rutkowski mowil, ze mata z dzieckiem ma sie rozplynac, no i co, rozplynela sie? Nie, udzielala wywiadow w polskiej prasie i pozwolila na pokazanie tego reportazu w polskiej tv.
Ta cala sprawa juz poszla w swiat i wychodzi na to ze nie bedzie wesolo.

A ja mysle ze to celowe dzialanie ze strony tej rodziny!!! Wlasnie dlatego zeby sprawa poszla w swiat zeby >Norge przegralo. Czy ktos pomyslal na co sie skazali rodzice Nicoli decydujac sie na taki czyn? przeciez przekraczajac jaka kolwiek granice moga zostac poddani kontroli i aresztowani bo podejrzewam ze sa poszukiwani listami w calej europie juz! tu niechodzi tylko o skatt czi inne sprawy zwiazane z Norwegia to chodzi o cale ich zycie a przedewszystkim Nicoli!!!! czy ona ma do 18 roku zycia ciagle sie bac ze moze na ulicy teraz kolejny detektyw tym razem z Norwegi ja porwie ???? Kurwa!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
lizzi-a ja tez chce byc pienym norweskim blondynem tylko nie mam juz co utlenic to co ja mam teraz.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kryss napisał:
koalski ja tez nie

a dlaczego nie odbiera sie dzieci muslimow

A znasz statystyki? To się pochwal...
Mnie nic o tym nie wiadomo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
oola napisał:
[quote]Gamel Fazi napisał:

jest w prawie ,ze powinni umiescic dziecko w najblizszej jego rodzinie,ale jest kruczek prawny o Akcie dobrobytu dziecka i umieszczenie w rodzinie zastepczej/norweskiej/[/q
Jakos mi to umknelo! Wlasnie o to chodzi tutaj o te kruczki! dziecko mozebyc strona w sprawie jezeli............ rodzice moga miec wglad w dokumenty jezeli..............itd itd teraz juz nie pamietam wszystkiego(pisalem duzo wczesniej nie jestem az tak mocno zaiteresowany mam dorosle dzieci) bo lektora jest obszerna.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
koalski, nie mam na celu robienie komukolwiek i czegokolwiek z mozgu,
sam poczytaj obejrzyj wypowiedzi ludzi madrzejszych odemnie i od ciebie,i wyciagnij wnioski wlasne i nie przez pryzmat wlasnego zycia,ale w miare obiektywnie.
jak to bedziesz widzial to juz twoja sprawa

fazi -lektora i ten temat jest o wiele obszerniejszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Hilton napisał:
oola napisał:
Dokument filmu zakonczyl sie radoscia rodziny i dziecka,ze sa znowu razem. Razem,ale w mediach pisano, iz Norweska instyt. wystapila do Sadu w polsce o zwrot dziecka,gdzie rodzice i dziecko dalej sa zagrozeni. Nie ma wiec jeszcze konca w tej sprawie.

Jezeli rzeczywiscie bv zwrocilo sie do sadu w PL, to dlatego ze wedlug ich myskenia dziecko zostalo porwane.
Moze nie trzebabylo tego do mediow przekazywac, tylko niech pan Rutkowski zrobilby robote i juz.
Ja nie slyszalam nigdy, zeby np. zlodziej drogocennego dziela sztuki wypowiadal sie publicznie - sorry ale to mnie rozsmieszylo troche.
Nawet w reportazu Rutkowski mowil, ze mata z dzieckiem ma sie rozplynac, no i co, rozplynela sie? Nie, udzielala wywiadow w polskiej prasie i pozwolila na pokazanie tego reportazu w polskiej tv.
Ta cala sprawa juz poszla w swiat i wychodzi na to ze nie bedzie wesolo.

Hilton a nie sadzisz że to po to... by właśnie dlatego teraz kobiecie pomógł polski rząd a druga sprawa gdyby ona była winna to nie udzielałaby się...
i nie rozdmuchiwała całej sprawy by nawet świat cały usłyszał o tej sprawie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok