Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19014 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jeden z kolejnych drastycznych przypadków "miłości" rodziców w naszym chorym kraju

wiadomosci.onet.pl/kraj/szokujace-zachow...93880,wiadomosc.html

I nie jeden(a) z nas aż się gotuje ze złości na nieudolność czy powolność naszych instytucji z powodu ich opieszałości i zasłaniania się brakiem dowodów,chociaż opinia lekarska mówi jednoznacznie o przyczynach. Osobiście takich rodziców wysłał bym do komory,a i zapewne wielu z was.
Aż się prosi o taką instytucje w naszym kraju.
Czytam tak sobie to co tutaj piszecie i jakoś nie widzę żeby ktoś chciał postawić kropke nad i !!
Czyżby z obawy że się jednak jesteśmy Polaczkami z krwi i kości,a nie chcemy żeby aż tak bardzo było to widoczne....... z wiadomych powodów?
A jeśli ktoś próbuje to jest sprowadzany do parteru.
Fakt,metody działania norweskiego urzędu do spraw dzieci nie jest przejrzysty i wymaga według nas i nie tylko ,wielu zmian. Tylko czy dobro dziecka,które stawiamy sobie za najważniejszy cel naszego życia.... w każdym cywilizowanym społeczeństwie , powinno czekać do aż tak dramatycznych momentów ?
Drugie pytanie jakie mi się nasuwa lektury tematu. Czy powinniśmy się licytować między dobrem dziecka a rodziców,które jest ważniejsze? Jeśli dobro dziecka ma być najważniejsze, a tego wszyscy chcemy......to chyba nie?
Ciekawe czy bochaterowie tego tematu wyciągną słuszne wnioski z lekcji życia,czy też będzie......aby do następnego razu? Może znów się uda ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
straszne.. nikogo ten dzidziuś nie obszedł.. jak w ogóle można było go oddać matce??? Co za barany podejmują takie decyzje..
Jedna pani mówi, że nie mogą z automatu zabrać dziecka 5miesiecznego.. DLACZEGO? Własnie takie maluszki powinno się chronić dokladniej.. Matki nie zawsze są dobrem dziecka!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Czy rzad Norwegi zrekompensuje Nikoli w jakikolwiek sposob to co ona przeszla gdy przegra sprawy sadowe na wszystkich szczeblach????
Jakie konsekwencje ewentualne kary wobec pracownikow BV zostana nalozone za zle zbadanie sprawy???
Czy rzad Norwegi dalej tak bedzie dbal o wychowanie Nikoli pomimo przebywania na terenie RP po zakonczeniu calego procesu?

I ja kurwa bede tu stronniczy i bede zawsze trzymal strone Nikoli !!!!! Nikt nie ucieka dobrowolnie z raju!!!!9 letnie dziecko ma wiecej rozumu niz my wszyscy tutaj razem wzieci z tego co widze!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
fazi-nie tylko o ten przypadek chodzi
powstaly dwa skrajne obrazy w tym temacie
z jednej strony nadgorliwosc i czesto pochopne postepowanie,niejednoznaczne przepisy,
z drugiej niekompetencja,lenistwo i nierobstwo urzednikow , policji i sadow.
niestety w obu przypadkach ofiara jest bezbronne dziecko.
dlaczego rodzice bywaja oprawcami dla wlasnych dzieci ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
Czy rzad Norwegi zrekompensuje Nikoli w jakikolwiek sposob to co ona przeszla gdy przegra sprawy sadowe na wszystkich szczeblach????
Jakie konsekwencje ewentualne kary wobec pracownikow BV zostana nalozone za zle zbadanie sprawy???
Czy rzad Norwegi dalej tak bedzie dbal o wychowanie Nikoli pomimo przebywania na terenie RP po zakonczeniu calego procesu?

I ja kurwa bede tu stronniczy i bede zawsze trzymal strone Nikoli !!!!! Nikt nie ucieka dobrowolnie z raju!!!!9 letnie dziecko ma wiecej rozumu niz my wszyscy tutaj razem wzieci z tego co widze!!!

Tylko że Nikola nie uciekła Fazi........więc nie bądź śmieszny,za dużo już masz lat
A to że BV nie jest zależne od rządu to wszyscy widzimy.
Z tego co ja widze,to instytucja ta działa w imię zasady.......lepiej zapobiegać ewentualnym cierpieniom(jakimkolwiek)przez które mogą doznać dzieci i ich skutkom w przyszłości,niż ponosić jakieś tam koszta kiedyś. Jest to co prawda ekonomiczne podejście,niestety ....inaczej się nie da,jeśli mamy łączyć interes państwa i jednostki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
retier1 napisał:
[quote]Gamel Fazi napisał:

Tylko że Nikola nie uciekła Fazi........więc nie bądź śmieszny,za dużo już masz lat

A kto uciekl? Rutkowski wszedl do jej sypialni i zabral?Rodzice? Prawda jest taka ze gdyby niechciala czula sie szczesliwa to nikt by jej nie wyrwal z Norwegi nawet wszczynajac koflikt miedzynarodowy!!!! Kurwa jak 9 letnie dziecko musi byc zdesperowane zeby z drugiego pietra wychodzic przez okno? I ty mi mowisz ze jestem smieszny ze ona nie uciekla?

Zadalem proste pytanie -jakie konsekwencje ponosza pracownicy BV za krzywdzace decyzje!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Od kiedy to dziecko dziewiecioletnie .......wie co jest dobre a co złe,lub używa logiki w swoim postępowaniu..........fazi,czy aby dobrze dzisiaj myslisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
retier1 napisał:
Od kiedy to dziecko dziewiecioletnie .......wie co jest dobre a co złe,lub używa logiki w swoim postępowaniu..........fazi,czy aby dobrze dzisiaj myslisz?

Wlasnie dlatego dziecko posluguje sie instynktem. Wiez z rodzicami byla na tyle silna ze pozwolila jej przezwyciezyc strach,instynk samozachowawczy i to dla mnie jest dowod na to ze BV popelnilo wielki blad! druga sprawa, ilu z nas posuneloby sie do tego by wezwac Rutkowskiego na pomoc ryzykujac wszystko w tym wlasna wolnosc dla ratowania dziecka!? I to nastepny dowod dla mnie iz BV skrzywdzilo ta rodzine. Juz nie licza sie dla mnie bledy wychowawcze matki czy ojca a uczucie i rodzina ktora teraz jest pelna i szczesliwa. Napewno szczesliwa z tego powodu ze nikt ktory kieruje sie niby ta logika mowi im co maja robic!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jeśli przeczytasz dokładnie to co napisałem dotychczas to na pewno nie znajdziesz nigdzie niczego co by wskazywało na to że uważam iż BV jest det best.
W podobnych sytuacjach emocje nie sa wskazane,a ty tak jakbyś kierował się nimi....... i o to większość nas polaków ma pretensje do tego systemu(że podchodzi zbyt mało emocjonalnie do sprawy).....tylko co jest lepsze Fazi? Na prawde.......dziwie ci się że nie oddzielasz plew od ziarna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
No i bardzo dobrze ze maja pretensje!!!! przedewszystkim niema dwoch podobnych sytuacji!!! W relacjach rodzice dziecko przedewszystkim powinno sie liczyc uczucie,emocje,wiezi a nie chlodne kalkulowanie.
Ta rodzina dostawala pomoc przez ponad dwa lata i moze powinna dostawac przez nastepne 10 do pelnoletnosci Nikoli ale nic Bv nie uprawnialo do takiego dzialania!!!!
Wlasnie nikt w prost nie mowi tylko wkleja linki na poparcie swoich przemyslen. Wielu pokazuje jacy to my Polacy jestesmy-pijemy,bijemy,krzyczymy i bog wie co jeszcze!!! Na miejscu adwokata BV odrazu bym to wykorzystal-zobaczcie sami Polacy siebie tak okreslaja,zobaczcie ile jest przykladow na to by pomoc biednym Polakom!
Sam wkleiles link dotyczacy morderczyni a jak to sie ma do sprawy Nikoli i podobnych rodzin?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok