Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19340 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
panie koalski,nie zamieszczam tu wiecej bo nie o ilosc tu chodzi,jesli ktos chce przyjrzec sie temu blizej,wszystko moze znalezc samemu.

co do drugiej strony to i owszem jest,tyle ze nie taka jaka sugerujesz
8 000 dzieci rocznie traci rodzicow i 8 000 rodzn traci dzieci,uwazasz to za normalne w tak malym spoleczenstwie?
nigdzie nie moge znalezc/narazie/ danych na temat tego ile z tych tragedii konczy sie samobojstwami.
barnevernet w tym kraju to przemysl ,setki panstwowych urzednikow socjalnych,psychologow,zwyklych gryzipiorkow,i cholera wie jeszcze kogo,ktorym trzeba zaplacic pensje ale tez trzeba dac im zajecie a ich zajeciem jest..... no wlasnie.
gdy pracy bedzie malo to wielu z nich straci cieple posadki,wiec dbaja o to zeby pracy miec dosc,a kto za to placi,norweski rzad,ktoremu widac jest to na reke ,bo gdyby nie bylo to cos by zrobil z tym zwyrodnieniem.
wiec sprawa idzie od samej gory,a w imie czego?bo napewno nie dobra dziecka,
w imie politycznych celow-
upodlenia rodziny ,zniszczenia i zatarcia wiezi rodzinnych,wychowania ludzi bez wartosci,dla ktorych jedyna wartosc to kasa bo innej nie beda znali.
znamy juz taki system dla ktorego rodzina byla wrogiem.....

oczywiscie z tych przypadkow wiele bylo uzasadnionych,pedofilia ,znecanie sie fizyczne i psychiczne itd.
ale czy jesli chodzi do klasy 22 oje dzieci a znich tylko 9cioro ma pierwszych rodzicow to o co tu chodzi../to akurat napisalem wg.szynkara,jesli cos przekrecilem ,niech mnie poprawi/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Marniusz - nie przeglądałem tych linków, ale przecież to nie jest tajemnicą poliszynela, że instytucja BV pomagając w słusznych sprawach, często krzywdzi uczciwych ludzi.

Norwedzy uznali że jeżeli będą rygorystycznie podchodzić to spraw dzieci to uda im się uratować więcej katowanych i krzywdzonych dzieci. Tyle że nikt nie chce słyszeć, ze przy okazji mogą ucierpieć przez ich działania te których rodzice nie krzywdzili. Bo podejrzewali...

Wyobraź sobie taką sytuację. Masz 30 tysięczne miasteczko i wiesz, że tam zostało skrzywdzonych 100 dzieci.
Instytucja A uznała, że chce być trafna w swoich działaniach. I sprawa kończy się na tym, że w konsekwencji zostaje wytypowanych 70 rodzin, gdzie instytucja twierdzi że tam są krzywdzone dzieci (gdzie potem się okazuje że pomylili się co do 1dnego dziecka, 31 dzieci nie udało się uratować, a ocalonych zostało 69).
Instytucja B uznała, że chce wszystkie dzieci uratować bez względu na cenę. I wytypowała 300 rodzin. Gdzie potem się okazało że myliła się co do 201 dzieci, 99 zostało ocalonych, a 1dno ucierpiało.
No dobra - oba schematy bulwersują, ale ten schemat B będzie bulwersował jeszcze bardziej jeżeli instytucja B będzie tak postępować z dzieckiem po odebraniu rodzinie tak jak teraz czyni to Norwegia!!!

------------------

PS. Norwegia ma w tradycji przedmiotowe postępowanie wobec dzieci. Tego nauczyła ich historia i dalej tak czynią: wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,To-jedna...rz.html?ticaid=1c8da
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Policja działając prewencyjnie też czasem krzywdzi niewinnych, człowiek jest tylko człowiekiem, często omylnym.
Tego nie da się wyeliminować.

Chodzi mi o to że gdyby w Norweskiej prasie pojawił się tekst iż pijany Polak od kilku lat znęcał się nad dzieckiem i nikt nie zareagował to kryss pewnie jako pierwszy wieszał by psy na urzędnikach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Spoko rozumiem Ciebie.

Tyle że to jest temat o Nikoli i oceniłem Twoje słowa po przez pryzmat tej sprawy.
Tutaj rodzina została ewidentnie skrzywdzona przez BV i to w bardzo bulwersujący sposób.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Rozłąka zawsze wywołuje cierpienie ale pytam czy rzeczywiście BV postąpiło niesłusznie?
Kto to wie.
Wszystko rozbija się o relacje tylko jednej strony, łzawy dokument nie przedstawiający żadnych konkretów czy dowodów.
Rodzice dostają dokumentacje z postępowań BV, decyzję o zabraniu dziecka również musieli dostać na papierze (po fakcie oczywiście aby nie utrudniali) z podanym powodem.
Wątpię żeby uzasadnieniem był smutek.
Przynajmniej jest o czym gdybać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Nie musisz wierzyć, ale dziecko nie było krzywdzone. W tej sprawę smutek był tylko jednym z wielu aspektów, który najbardziej został nagłośniony przez media.

Zwróć uwagę na dziewczynkę - jej zachowanie wiele rozjaśnia...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Krótko po przyjeździe tutaj poznałem polską rodzinę patologiczną. Facet zawsze po libacji znęcał się nad konkubiną i jej 5-cio letnią córką. Miałem przy okazji kontakt z BV.
Kiedy matka dziewczynki trafiła do szpitala po uderzeniu twarzą o ścianę (nie przypadkowym) właśnie oni zaopiekowali się małą.
Trzy dni z nią rozmawiali, zeznała że nic złego się nie dzieje, bardzo kocha ojczyma i chce wrócić jak najszybciej do domu. Była to pierwsza interwencja BV więc wypuszczono ją do domu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Są różne rodziny i masz kolejny przykład że BV potrafi się zachować w dwojaki sposób. Taki przypadek który ty opisałeś nie jest pierwszy, podobnie jak w przypadku Nikoli (Nikola nie jest pierwszym dzieckiem w ten sposób zabranym przez BV - w końcu Norwegia (podobnie jak Szwecja) byłą już karana za takie postępowanie przed Trybunałem Praw Człowieka w Strasburgu.

Zauważ w tej sprawie media nie podały, ani jednej informacji o patologii rodziców (taka sprawa popularna a media odpuściły by sobie aspekty kontrowersyjne?). BV złamało Konwencje Wiedeńską, podjęło czynności prawne bez poinformowania polskiego konsulatu lub ambasady. BV potem nawet odmówiło stronie polskiej wyjaśnień dlaczego Nikola została odebrana.
I gdzie są te poszlaki przemawiające na niekorzyść tej rodziny?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
mariusz -nie wklejaj mi tu linkow z polski,jak jest to ja tez dobrze wiem,jesli chcesz powaznie pogadac w tym temacie to przynajmniej zapoznaj sie z tym wszystkim co tu zostalo napisane i wklejone,i wtedy wysun argumenty i pogadamy szerzej,

a na teraz to odpowiedz mi dlaczego jest tak ze dzieci odebrane z powodu zwyklego pomowienia,po wyjasnieniu calej sprawy,i gdy wszystko okazuje sie nieprawda/ wczesniej wklejony link sprawa blizniakow ze stavanger/,nie wracaja juz do biologicznych rodzicow?tlumaczy sie to oczywiscie dobrem dziecka,albo tym ze oni czyli panstwo norweskie ma dla tego dziecka lepszych rodzicow i lepsze warunki "rozwoju"/czyt.prania mozgu/
narazie tyle a jak przejrzysz to wszystko od poczatku,to sie odezwij
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok