Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19340 niezalogowanych)
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Jasna -> jak widać rodzice jej nie gwałcili, nie molestowali jej i jej nie bili. Sprawa jest oczywista - jeżeli coś było na rzeczy to powinien uczestniczyć w tym polski konsul lub ambasador (ale BV nie dość że nie powiadomiło strony polskiej, to do tego polskiemu konsulowi - po interwencji rodziców w konsulacie, odmówiono wyjaśnień).

Zacytuje wcześniejszy mój post:
"3. Nawet jeżeli rodzice zrobili coś głupiego, co w świetle prawa norweskiego jest powodem do odebrania dziecka - to nie znaczy że należy napiętnować tych rodziców. Na pewno nie krzywdzili dziewczynki - inaczej ona by nie wróciła z nimi (a co więcej sama pomagała w ucieczce). Jak widać rodzina się kochała (nadal się kocha) i nawet jeżeli miała jakieś problemy to rolą państwa jest pomóc rodzinie a nie rozbijać ją. Nie wiem jakim podłym zwierzęciem (bo ludzie się tak nie zachowują) trzeba być, żeby w skórze cholernego urzędasa tak krzywdzić rodziny..."

EDIT: do tego szukasz niuansów takich jak telefon głośnomówiący. Odpowiedź jest prosta i oczywista: jeżeli ktoś 3ci nastawia swoja głowę to próbuje dokumentować całą sytuację. Gdyby coś się nie powiodło to jest oczywistym, ze człowiek przezorny zbiera materiały dowodowe. I zawsze tak postępował nie tylko detektyw Rutkowski, ale przy podobnych akcjach podobne materiały zbierają różnego typu agencje działające w celu odbicia dzieci przy porwaniach podczas swoich akcji. Dlatego ja byłem zaskoczony, że nie filmowano akcji właściwej(chociaż to jeżeli istniało duże ryzyko, że kamera może spalić akcję - to mógł tak postąpić)

Jeżeli telefon był najrozsądniejszą metodą pozwalająca uzyskać kontakt z dzieckiem (w celu odbicia dziecka dla jego dobra) - to co jest w tym złego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ankadoro vel.ankaw itd. z toba nie ma o czym dyskutowac,predzej szympans cos zrozumie,a jak chcesz to sobie szukaj

jasna -PRZECYTAJ JESZCZE RAZ WATEK OD POCZATU ZE ZROZUMIENIEM,zanim znow sie skompromitujesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
kryss napisał:
ankadoro vel.ankaw itd. z toba nie ma o czym dyskutowac,predzej szympans cos zrozumie,a jak chcesz to sobie szukaj

jasna -PRZECYTAJ JESZCZE RAZ WATEK OD POCZATU ZE ZROZUMIENIEM,zanim znow sie skompromitujesz

szczerze nawet gdybym chciala to nie dam rady ; za duzo tam twoich wypocin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Heh ta znowu błysnęła.......
Ty jasna masz naprawde najebane pod sufitem i to po brzegi! Głupota ci sie juz zaczeła wylewac.....
Kiedy dziewczynka szeptała i mówiła niewyraznie, to chyba normalne,ze nie mogli zrozumiec.......
Poza tym tel komórkowy przy zblizeniu do innych urzadzen elektronicznych potrafi sie sprzegac, poza tym norweska sie komórkowa nie jest super jakosci, zwłaszcza,ze kraj połozny jest w górach i z zasiegiem bywa róznie!!!!!!!! Poza tym mowiła,ze jest senna,bo jest bardzo pózno....
Twoje dziecko oglada z tobą kino nocne do chuja?
Ale co ty mozesz wiedziec,kiedy nawet tu nie mieszkasz,czyt.Norwegia?
Siedzisz w tych swoich 30m na Zadupiu hanysowa i mądrzysz sie bezpodstawnie!!!
Jak tu juz przyjedzisz, to dokładnie wycieraj gila swojemu dziecku,namaluj mu usmiech na twarzy,bo Bv czuwa : ), a rutkowski ci nie pomoze,bo nie zasługujesz na to!
Załuje,ze cie przeprosiłem kilka dni wczesniej i obiecuje,ze to sie wiecej nie powtórzy!
Ty do kurwy nedzy jestes matką??????????????
Co za kretyn zdecydował sie byc z kims takim i miec z tobą dzieci???!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
mac_cc napisał:
Jasna -> jak widać rodzice jej nie gwałcili, nie molestowali jej i jej nie bili.

Po czym ty wnosisz ze jest oczywista?? Skąd ta wiedza?

Zreszta zaczynam wierzyc ze umiejetnosc myslenia u co poniektórych zawodzi.
Nie napisalam ze ja gwalcili ani ze bili..
NAPISALAM ZE NIE WIEM!! Tak jak i wy zresztą.

Gdyby wsio bylo ok, to jej matka by zapewne skorzystała z okazji ujawnienia szczegółów przez BV, ale nie zrobila tego i teraz mamy tylko jedna wersje, jedna strone medalu. Mi to daje do myslenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
marianek73 napisał:
Heh ta znowu błysnęła.......
Ty jasna masz naprawde najebane pod sufitem i to po brzegi! Głupota ci sie juz zaczeła wylewac.....
Kiedy dziewczynka szeptała i mówiła niewyraznie, to chyba normalne,ze nie mogli zrozumiec.......
Poza tym tel komórkowy przy zblizeniu do innych urzadzen elektronicznych potrafi sie sprzegac, poza tym norweska sie komórkowa nie jest super jakosci, zwłaszcza,ze kraj połozny jest w górach i z zasiegiem bywa róznie!!!!!!!! Poza tym mowiła,ze jest senna,bo jest bardzo pózno....
Twoje dziecko oglada z tobą kino nocne do chuja?
Ale co ty mozesz wiedziec,kiedy nawet tu nie mieszkasz,czyt.Norwegia?
Siedzisz w tych swoich 30m na Zadupiu hanysowa i mądrzysz sie bezpodstawnie!!!
Jak tu juz przyjedzisz, to dokładnie wycieraj gila swojemu dziecku,namaluj mu usmiech na twarzy,bo Bv czuwa : ), a rutkowski ci nie pomoze,bo nie zasługujesz na to!
Załuje,ze cie przeprosiłem kilka dni wczesniej i obiecuje,ze to sie wiecej nie powtórzy!
Ty do kurwy nedzy jestes matką??????????????
Co za kretyn zdecydował sie byc z kims takim i miec z tobą dzieci???!!!!!!!!!!

1.Jakosc glosnikow w tel jest delikatnie mowiac kiepska i o niebo lepiej slychac jak rozmawia sie normalnie.
2. 40m
3. moja cora jest dzieckiem pogodnym, usmiechnietym i nie choruje
4. gdyby zaistaniala taka sytuacja to bym dziecko porwala sama zapewne po 2 dniach rozlaki.
5. nie martw sie, zdaje sobie sprawe jak niezrownowazony jestes, dlatego nie wzielam sobie Twoich przeprosin do serca
6. tak, jestem
7. magister inzynier, 191cm, wysportowany, z poczuciem humoru i wpojonymi wartosciami rodzinnymi ( w sensie ze nie bylby w stanie zostawic rodzine i pracowac sam za granica)

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
No, to teraz czas na chuje, kretynki i debili.
W końcu będzie normalnie, czyli jak zwykle
Dobranoc Pańs.tfuuu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Jasna napisał:
mac_cc napisał:
Jasna -> jak widać rodzice jej nie gwałcili, nie molestowali jej i jej nie bili.

Po czym ty wnosisz ze jest oczywista?? Skąd ta wiedza?

Zreszta zaczynam wierzyc ze umiejetnosc myslenia u co poniektórych zawodzi.
Nie napisalam ze ja gwalcili ani ze bili..
NAPISALAM ZE NIE WIEM!! Tak jak i wy zresztą.

Gdyby wsio bylo ok, to jej matka by zapewne skorzystała z okazji ujawnienia szczegółów przez BV, ale nie zrobila tego i teraz mamy tylko jedna wersje, jedna strone medalu. Mi to daje do myslenia.

www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...s_10,120.html#134275

Pierwszy akapit - piszesz o krzywdzeniu dzieci w ten sposób.
Potem przechodzisz do sprawy Nikoli i piszesz że nie wierzyłabyś mediom w tej kwestii że rodzice Nikoli są tacy świeci.

I bynajmniej tutaj nic nie sugerujesz?

----
Przeczytaj cały post ogólna moja teza jest taka ze dziewczynka nie została skrzywdzona - co sugeruje jej postępowanie (oraz to jak ona teraz się zachowuje). A jeżeli rodzice coś nie dopełnili, albo strzelili jakąś gafę (trudno powtórzę się - bo widać ze posty nie są doczytywane) to świńskim obowiązkiem BV jest pomóc tej rodzinie a nie ją rozbijać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
tak pisalam tak.. ale w odniesieniu do tego ze ludzie sa rozni.. ze nie wiemy jak jest , ze takie rzeczy sie zdazaja!!
Jesli ktos jest rodzicem nie jest od razu SWIETYM
sa Rodzice i rodzice.

o to mi chodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
No dobra - wiadomo że rodzice różni są. I w mojej opinii instytucja państwowa powinna interweniować gdy nie ma wątpliwości, że dziecko jest krzywdzone (nie ma tu na myśli ze matka krzyknęła na dziecko - bo ono było nieposłuszne).

To jest temat o Nikoli:
- na podstawie czego sądzisz, że interwencja BV była prawidłowa. -> tzn. że należało odebrać tej rodzinie tą dziewczynkę (1) i oddać ją do adopcji Norwegom (nie szukając rodziny w Polsce) -> (2 chociaż na to drugie pytanie nie musisz odpowiadać, bo nie wyraziłaś takiej opinii - to raczej do tych co wcześniej tak twierdzili)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok