Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19343 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
dla mie wyglada to tak
- bv jest instytucja panstwowa,przez to panstwo powolana i bardzo dobrze finansowana, wiec skoro to panstwo w zaden sposob nie ingeruje w bezprawne i bezpodstawne poczynania tej wspanialej instytucji ktorej celem rzkomo jest ochrona praw dziecka,dodatkowo narazajac sie na wielomilinowe odszkodowania i miedzynarodowa kompromitacje.
to taka jest widac cicha ale swiadoma polityka tego kraju i jego rzadu,w celu zniszczenia wszelkich wartosci rodzinnych,autorytetu rodzicow i wychowanie obywateli na takich jacy beda odpowiedni dla tego rzadu, tj. niedouczonych polanalfabetow,nie potrafiacych samodzielnie myslec slepo wykonujacych wole tego socjal rzadu w zamian za w miare dostatnie i wygodne zycie.
a ze kraj ten i ludnosc jest zdegenerowana wielowiekowym mnozeniem wsobnym /choroby psychiczne i genetyczne/ pozyskuje swieza krew z innych krajow.
a rzekome dobro dziecka jest tutaj tylko kolorowym papierkiem przykrywajacym wielkie smierdzace gowno.

zanim zjada mnie obroncy tego socjalraju ,jesli samodzielne myslenie nie jest im obce,i maja choc odrobine wiecej rozumu od szympansa ,to niech obejrza wszystko co wkleilem od poczatku tego watku chwile sie zastanowia,skomentuja to co zobacza a pozniej jesli dalej nic nie zrozumieja niech sobie jada po mnie,widac nie do nich to wszystko.

jasna ,przywiez tu swoje dziecko, a moze ktoregos dnia adoptuje je para geyow,napewno beda wspanialymi rodzicami.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
mac_cc napisał:
No dobra - wiadomo że rodzice różni są. I w mojej opinii instytucja państwowa powinna interweniować gdy nie ma wątpliwości, że dziecko jest krzywdzone (nie ma tu na myśli ze matka krzyknęła na dziecko - bo ono było nieposłuszne).

To jest temat o Nikoli:
- na podstawie czego sądzisz, że interwencja BV była prawidłowa. -> tzn. że należało odebrać tej rodzinie tą dziewczynkę (1) i oddać ją do adopcji Norwegom (nie szukając rodziny w Polsce) -> (2 chociaż na to drugie pytanie nie musisz odpowiadać, bo nie wyraziłaś takiej opinii - to raczej do tych co wcześniej tak twierdzili)

Nie wtierdze ze byla prawidlowa.. Twierdze ze nie mamy ZADNYCH informacji. Nie mozemy pisac ze "skurkowance zabrali dziecko" ani ze "o jak dobrze zrobili" ( czego sama NIGDY nie powiedzialam).
JA po prostu stoje w powiedzmy "opozycji" do tych wszystkich ktorzy krzycza ze sie stala niesprawiedliwosc straszna!! Nie ogarniam dlaczego nie majac zadnych informacji, dowodow.. czesc tu ludzi jest gotowa isc na wojne za zupelnie obcych ludzi o ktorych nic nie wiedza. !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasna a gdzie solidarnosc narodowa,a zapomnialem Beuthen to juz nie polska
zartowlem -troche oczywiscie

aaaa bo bym zapomnial,jesli czytanie czyichs wpocin sprawia ci problem ,to juz jestes prawie jak norwezka,tyle ze przez to robisz z siebie pozniej idiotke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Jakoś nie potrafie sie dopatrzeć celu twego uporu Jasna?
Przecież to jest jasne i proste jak drut. Bez wzgledu na popełnio błędy i winy przez rodziców,dziecko powinno zostać umieszczone w jakimś ośrodku pomocy do momentu wyjaśnienia sprawy przez sąd....według ogólnie przyjętych standardów międzynarodowych.
A wy pastwicie sie nad tym jak stado sępów nad padliną,próbując udowodnić swoje racje.
Chyba że gracie role w teatrze groteski........tylko kto i ile wam płaci za to
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
Jasna napisał:

Nie wtierdze ze byla prawidlowa.. Twierdze ze nie mamy ZADNYCH informacji. Nie mozemy pisac ze "skurkowance zabrali dziecko" ani ze "o jak dobrze zrobili" ( czego sama NIGDY nie powiedzialam).
JA po prostu stoje w powiedzmy "opozycji" do tych wszystkich ktorzy krzycza ze sie stala niesprawiedliwosc straszna!! Nie ogarniam dlaczego nie majac zadnych informacji, dowodow.. czesc tu ludzi jest gotowa isc na wojne za zupelnie obcych ludzi o ktorych nic nie wiedza. !!

Ja po prostu twierdzę, że jest dużo więcej przesłanek do tego by orzec, iż decyzja o odebraniu była niesprawiedliwa. - tym bardziej mając na względzie to co później miało się stać z dziewczynką.

Jakie przesłanki?
- dziewczynka jest teraz szczęśliwa z rodzicami.
- dziewczynka współpracowała - a co więcej nalegała aby odbicie wydarzyło się jak najszybciej.
- BV odmówiło wyjaśnień i współpracy ze stroną polską (po odebraniu dziecka rodzicom, a przed odbiciem)
- strona norweska przed te kilka miesięcy nie przedstawiła dowodów przeciw rodzicom.
- TO NIE PIERWSZA TAKA SPRAWA - NORWEGIA JUŻ PRZEGRYWAŁA PRZED TRYBUNAŁEM PRAW CZŁOWIEKA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
retier1 napisał:
Jakoś nie potrafie sie dopatrzeć celu twego uporu Jasna?

Juz ci mowie:

Jestem ruda ( od dziecka )
znak zodiaku : Baran ( z czego jestem dumna , marianek nie komentuj )

to chyba tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
kryss napisał:

jasna ,przywiez tu swoje dziecko, a moze ktoregos dnia adoptuje je para geyow,napewno beda wspanialymi rodzicami.....

Z dwojga zlego chyba wolalabym zeby moje dziecko (gdy nastala taka koniecznosc) wychowywalo sie u gary inteligentnych gejow niz u fanatyka religijnego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
mac - to bez sensu,szkoda sie meczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
mac_cc napisał:
Jasna napisał:

Ja po prostu twierdzę, że jest dużo więcej przesłanek do tego by orzec, iż decyzja o odebraniu była niesprawiedliwa. - tym bardziej mając na względzie to co później miało się stać z dziewczynką.

Jakie przesłanki?
- dziewczynka jest teraz szczęśliwa z rodzicami.
- dziewczynka współpracowała - a co więcej nalegała aby odbicie wydarzyło się jak najszybciej.
- BV odmówiło wyjaśnień i współpracy ze stroną polską (po odebraniu dziecka rodzicom, a przed odbiciem)
- strona norweska przed te kilka miesięcy nie przedstawiła dowodów przeciw rodzicom.
- TO NIE PIERWSZA TAKA SPRAWA - NORWEGIA JUŻ PRZEGRYWAŁA PRZED TRYBUNAŁEM PRAW CZŁOWIEKA

to troche tak jakby twierdzic ze wszystkie pittbule sa mordercami i zagryzaja ludzi

rozumiem jednak o co ci chodzi i takie racje moge uznac
To sie wlasnie nazywa konstruktywna dyskusja i dążenie do zrozumienia drugiego czlowieka, a nie darcie pyska i szukanie pretekstu by obrazac i popisywać się wątpliwą elokwencją - jak to czynią tu niektórzy...
... czołem marianku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ankadoro-masz racje moze twoje dziecko nauczyli by pisac lepiej od mamusi.

co do religijnego fanatyzmu to widze ze tobie czytanie tez sprawia problem,ale przywyklem juz do twojej glupoty i braku zrozumienia tego co napisane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok