Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4 Posty
Czarek Panek
(Cezar43267)
Wiking
A to nie będzie najlepsza wiadomość dla powracających pressmix.eu/2015/05/06/katastrofalny-pod...ydenta-o-nim-milcza/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Ja głosuje za obaleniem obecnych władz, wiem ze PiS nie jest idealny. Ale jest jedyną realna siłą mogącą obalić PO. Ci to przebili wszystkich co do tej pory widziałem jeśli chodzi o olewanie zwykłego obywatela. Nawet lokalną biurokrację tak rozwineli, że ide np. do Urzędu Miasta załatwić cos co kiedyś zeszlo mi sie tydzień, dzis trace od 3 tygodni, do miesiąca. To kosztujemnie czas, a czas to pieniadz. Mniej mnie obchodzi co w sejmie, bo tam to zawsze każdy kradl, jak sam o siebie nie zadbasz, to zdechniesz z glodu.
Jasta, ty......
TWOJE OBRAZANIE ZWYKLYCH POLAKOW, NAWET TYCHWALCZACYCH O PRAWA PRACY NIE MA KONCA.
LECZ SIE PSYCHOLU.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Duda wprowadzi podatek obrotowy od sieci handlowych
skonczy sie unikanie podatkow i wyprowadzanie kapitalu z Polski

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jacek B
(Nomad75)
Wiking
Ja nie wyjechałem z powodów ekonomicznych. Mógłbym w ogóle rozważać powrót gdyby:
1. Stosunki międzyludzkie w Polsce zaczęłyby być nacechowane szacunkiem i zrozumieniem, unikano by konfliktów i szukano kompromisów. Dotyczy to zwykłych stosunków międzyludzkich, klasy politycznej oraz także kultury pracy w różnego rodzaju organizacjach i korporacjach, gdzie obecnie kultura pracy bywa jakby żywcem przeniesiona z okresu XIX wiecznego wyzysku, stosunki na linii szef - pracownik bywają często nie do przyjęcia
2. Kościół katolicki przestałby pełnić tak istotną rolę w życiu społecznym i politycznym, dzieci nie byłyby indoktrynowane w szkołach i przedszkolach, związki partnerskie czy in vitro nie byłyby w ogóle kontrowersyjnymi tematami.
Jednym słowem Polska upodobniłaby się do normalnych, zachodnich krajów. Czyli... jak na razie to czyste science fiction, ja raczej tego nie doczekam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
Nomad75 napisał:
Ja nie wyjechałem z powodów ekonomicznych. Mógłbym w ogóle rozważać powrót gdyby:
1. Stosunki międzyludzkie w Polsce zaczęłyby być nacechowane szacunkiem i zrozumieniem, unikano by konfliktów i szukano kompromisów. Dotyczy to zwykłych stosunków międzyludzkich, klasy politycznej oraz także kultury pracy w różnego rodzaju organizacjach i korporacjach, gdzie obecnie kultura pracy bywa jakby żywcem przeniesiona z okresu XIX wiecznego wyzysku, stosunki na linii szef - pracownik bywają często nie do przyjęcia
2. Kościół katolicki przestałby pełnić tak istotną rolę w życiu społecznym i politycznym, dzieci nie byłyby indoktrynowane w szkołach i przedszkolach, związki partnerskie czy in vitro nie byłyby w ogóle kontrowersyjnymi tematami.
Jednym słowem Polska upodobniłaby się do normalnych, zachodnich krajów. Czyli... jak na razie to czyste science fiction, ja raczej tego nie doczekam.

Dorzuć jeszcze by zakrecili wodę na zaporze w Solinie i Włocławku...Masz wymagania jak Tommy lee Jones w Sciganym.

Dajta juz rzadzic temu pisowi. Sami sie wykoncza na czele z biskupami.
Jak juz tam będzie bogato, kościoły złotem malowane, pomniki smoleńskie, skwery Lecha i jego kobiety, dużo roboty, umowy na stałe, zerowe podatki to może oszołomy pokroju cyska czy jebina stąd wyjadą. A ja im ufunduje krzyż w st Olav kirke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
napisał:
Duda wprowadzi podatek obrotowy od sieci handlowych
skonczy sie unikanie podatkow i wyprowadzanie kapitalu z Polski

Mieliśmy być drugą Japonią, potem drugą Irlandią, ostatnio jesteśmy kuszeni wizją drugiej Norwegii. Wszystko za sprawą złóż gazu łupkowego, które może mamy. A może i nie.
Norweską perspektywę najszerzej przedstawił Jarosław Kaczyński w trakcie prezydenckiej kampanii. Sukces gazowy, obok obrony służby zdrowia przed prywatyzacją, to były dwa ważne wyborcze przesłania. Symbolicznym ukoronowaniem kampanii stała się wizyta w Krakowie, gdzie kandydat odwiedził grób brata oraz spotkał się z gazownikami. Podzielił się tam przemyśleniami na temat gazu łupkowego, zwłaszcza tego, co zrobić, by nie wpadł on w rosyjskie ręce. Według prezesa PiS, jest to jedno z większych zagrożeń polskiego programu wydobycia gazu. Przywiązanie do gazu łupkowego potwierdził odwiedzając w ubiegłym tygodniu Łebień, gdzie prowadzone są wiercenia poszukiwawcze.

Wielokrotnie cytowane zdanie Kaczyńskiego o szansach na drugą Norwegię nie było jego oryginalnym pomysłem. Nieco wcześniej sformułował je minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
wracaj do chlewika .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
zaskar bygg
(zaskarbygg)
Wiking
JAK BYM MIAL 3 MIL KORON TO WRACAM DO PL od razu bo to moj kraj a tego mam juz dosc moja rodzina i dzieci tez dodam ze w polsce nie mam nic z materialnych rzeczy
chodz znamy jezyk i jestesmy tu ustawieni
ten kraj jest lewy
siedzimy tu tylko dla tego ze jeszce troche nam brakuje to tych 3
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
Nomad75 napisał:

Pan Bog obdarowal Cie dzieckiem,(nie bede wnikal jaka metoda) ale nie obdarowal Cie rozumem.
Czasem tak jest -cos za cos.
W pierwszym punkcie piszesz ,ze ciezko zyje sie w Polsce ze wzgledu na niewlasciwe stosunki
miedzyludzkie i brak kultury,a z drugiego punktu dowiadujemy sie ,ze to Kosciol Katolicki jest za to odpowiedzialny.
Cos mi sie tutaj nie zgadza.Bylem naprawde w wielu kosciolach i srodowiskach koscielnych,
ale nigdzie nie slyszalem aby ktos namawial tam do konfliktow,do braku szacunku czy do nienawisci do innych.Podaj mi moze adresy tych kosciolow ,w ktorych slyszales nawolywania do agresji ,konfliktow,nienawisci i zachowania niezgodnego z kultura.Chetnie tam pojade i poslucham tych odwaznych kazan.Chyba,ze chodzi Ci o to,ze KK nie popiera zwiazkow
homoseksualnych i tu widzisz brak szacunku.No niestety ,tak juz jest w Kosciele ,ze kazdy grzech jest nazywany po imieniu.

Rzeczywiscie chcesz aby Polska upodobnila sie do normalnych zachodnich krajow?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kościół katolicki w Polsce uczciwie wypełnia słowa Jezusa
Jezus wysyłając z misją swych apostołów nakazuje im odwiedzać tylko Żydów: "Nie idźcie do pogan — mówi — i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego! Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela." (Mt 10, 5-6).
"A oto kobieta kananejska, wyszedłszy z tamtych okolic, wołała: „Ulituj się nade mną, Panie, Synu Dawida ! Moja córka jest ciężko dręczona przez złego ducha". Lecz On nie odezwał się do niej ani słowem. Na to podeszli Jego uczniowie i prosili Go: „Odpraw ją, bo krzyczy za nami !" Lecz On odpowiedział: „Jestem posłany tylko do owiec, które poginęły z domu Izraela". A ona przyszła, upadła przed nim i prosiła: „Panie, dopomóż mi !". On jednak odparł: „Niedobrze jest zabrać chleb dzieciom a rzucić psom" (Mt 15, 22-28).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok