Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Monika Matkowska Bartosz Ciepliński Radi Radi Łucja Krupa (12374 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jakie pojecie o norweskich realiach(tu oplatach) moze miec gabriel ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
dorobił się .....ma łoże i metraż wie ile płaci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
niestety nie zna opłat wodnokanalizacyjnych
śnieg ma za darmo
do wypicia i przykrycia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Taki Ktos napisał:Podziwiaj widoki, ale pamietaj,ze pieknymi widokami sie nie najesz, ani nie napijesz.....
pij pij pij bracie pij, na stare lata torba i kij.....

Tak jest , piję i podziwiam , ponieważ dzisiaj jest Sobota ...
---
A ty pracuj , zasuwaj >tadzio < Świątek Piątek i Niedzielę .... ! Nie pal , nie pij , a zdrowy i młody UMRZESZ ...!!!
--
A JA , chociaż sobie poużywam na Tym Padole , zwanym dalej Ziemia .
---
Na starość i tak dostanę jałmużnę z twoich PODATKÓW ... MIEJ TAKĄ WREDNĄ ŚWIADOMOŚĆ ...!!!
---
ACH ... i ... OCH ...

I ty pouczasz innych, karcisz i weszasz psy na pracującuch na czarno ?
A sam co robisz, w czym jestes lepszy od ciapatych zyjacych z Nav, czy pobierajacych zasiłek i pracujących na czarno?
W czym ciołku i pieprzony leniu jestes lepszy?
Mam nadzieje, ze twoja watrąba nie wytrzyma do emerytury i nie dane ci bedzie wydac nawet jednej nok z moich podatków......
a uzbierało sie tego troche przez tyle lat, bo srednio płace 14-15tys/mies
Ty pewnie ze 2tys, które pózniej skatt ci oddaje z litosci, zebys nie zakłocał porzadku na wsi, grając na akordeonie z przyjezdnymi romami
stwawiam 1000 nok, ze twoje roczne dochody brutto nie przekaraczają 150tys nok (?)

Heh ty mój hero : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Ty pewnie ze 2tys, które pózniej skatt ci oddaje z litosci, zebys nie zakłocał porzadku na wsi, grając na akordeonie z przyjezdnymi romami

Heh ty mój hero : )[/quote]

..... to jest swietne...

dochody gabrysia jednak przekraczaja ...napisał gdzies,ze jego stawka bazowa dzienna dagpenger wynosi cos 530 koron wiec plasuje sie dochodem w granicach 200/210 tyś..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
tadek bulkowski
(tadzio)
Nowicjusz
zarobki nic tu nie daja

mozesz robic po 8 godzin dziennie i ledwo ci starczy na jedzenie

ale jak sie robi 10 - 15 godzin to nawet mozna cos odlozyc

koledzy na forum zarabiaja w koronach norweskich , ja pracuje za sek -- ale i z tego da sie wyzyc jak ktos jest roboczy

kazdy potrafi jeczec a robic niema komu , pozniej sie nie ma co dziwic ze jedzenie sie wozi z Polski

moze nie mieszkam z kolegami w jakis apartamencie ale mamy , toalete, kuchnie full wypas , tv, i wszystko co jest porzebne do egzystencji

ognisko na budowie sie rozpali to mozna cos cieplego zakasic , jakas kawusie w czajniku zrobic czy zupke chinska

i sie robi i sie ma kasiure

a ci co krzycza i zazdroszcza nam na forum to same dziady i tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jesteś debil od urodzenia czy przyszło ci to z wiekiem ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
No nie moge...chyba zaraz sie cos poleje u mnie

przeczytalam caly watek tutaj i wlasnym oczom nie wierze... 4tys nok na mc 2+1 to ja wydawalam prawie 5lat temu i to w dodatku z ogromnymi zapasami z PL.... szopka pelna produktow domowych typu przyprawy, chemia, art higieniczne, do tego 2 zamrazalki z miesidlami i wyrobami swojskimi...
oczywiscie nie bylo tak non stop bo miesiac za miesiacem lecial, zapasy sie konczyly, zakupy wieksze w sklepach wiec i wydatki tez poszly w gore...

teraz to praktycznie wiekszosc zakupow robie tutaj i nas jest 2+2... wydaje mi sie ze w kwocie 10tys nok powinnismy sie zamknac... chociaz ostatnie 3 dni moich zakupow konczyly sie na kwocie w spozywczym, kazdy dzien po 700-800nok... no coz, to juz 2,5tys nok za 3 dzionki...

nie patrze na ceny i kupuje to na co mam ochote... nie jestem osoba typu dusi grosza... moje dzieci potrzebuja duzo owocow i warzyw wiec codziennie cos im kupuje, szczegolnie zeby mialy cos fajnego do matpakke do przedszkola a nie tylko chleb... roznosci jogurtowe i deserkowe mamy w lodowce zawsze pelna polke

a gdzie tu dodac chemie, ubranka..szczegolnie te potrzebne do przedszkola... nie ma co marudzic, pracujemy tutaj, mieszkamy to i kase w ich sklepach wydajemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tadzio napisał:
zarobki nic tu nie daja

mozesz robic po 8 godzin dziennie i ledwo ci starczy na jedzenie

ale jak sie robi 10 - 15 godzin to nawet mozna cos odlozyc

koledzy na forum zarabiaja w koronach norweskich , ja pracuje za sek -- ale i z tego da sie wyzyc jak ktos jest roboczy

kazdy potrafi jeczec a robic niema komu , pozniej sie nie ma co dziwic ze jedzenie sie wozi z Polski

moze nie mieszkam z kolegami w jakis apartamencie ale mamy , toalete, kuchnie full wypas , tv, i wszystko co jest porzebne do egzystencji

ognisko na budowie sie rozpali to mozna cos cieplego zakasic , jakas kawusie w czajniku zrobic czy zupke chinska

i sie robi i sie ma kasiure

a ci co krzycza i zazdroszcza nam na forum to same dziady i tyle

Tadzio... ale zes sie uparl jak to ty pieknie zarabiasz a innym ublizasz... ja pracuje 18dni w ciagu miesiaca i zapewniam ciebie, ze wystarcza mi na zapalcenie czynszu(a malego nie mam) plus z tego co napisalam w wydatkach na polowe wyzywienia z tej kwoty... i nie mowie ze zarabiam krocie, bo mogloby byc wiecej, gdybym miala pelne godziny pracy czyli 7, a nie jak czasami bywa ze 5 lub 6... i wiecej dni.... no ale nie zawsze mozna miec to co sie chce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a o przyszłości też trochę myślisz czasami
czy unikasz bólu głowy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok