Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Monika Matkowska Bartosz Ciepliński Radi Radi Łucja Krupa (12374 niezalogowanych)
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
gama28 napisał:
Wczesniej mielismy oplate zryczaltowana i rzeczywiscie byly to jakies grosze, teraz jest tego sporo...

i bedzie jeszce wiecej....

I bdb wam trole

Ja podobbnie jak JLK mam wyjebane na wode i podlewam ogródek nawet zimą....

a wy plaćcie nowobogackie polonorki....

ot taki przywilej bycia włascicielem (prawie) domu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Yatsek napisał:
iglaczek napisał:
Yatsek napisał:
iglaczek napisał:
Yatsek napisał:

woda z kranu za darmo!!!

Hehe...a gdzie daja te wode za darmo To ze Ty pijesz ja za free to jestes nawet chyba tego ni swiadomy ze masz to w czynszu. A za wode i scieki sie tu placi tez-raz do roku!

wiem ze sie placi jakies smieszne kwoty za wode...... ale w oplacie za wynajem ta woda jest juz zawarta i nie placisz za nia dodatkowo.... nieprawdaz????

wiec z zalozenia: jest ona za darmo )) bo wodomierz mam popiety ale na caly domek a nie tak jak licznik elektryczny porozbijany na mieszkania a wiec ilosc kubikow mnie interesuje )))))

to tak celem malego wyjasnienia ))) i tak jak wieszkosc wynajmujacych tez sie tym nawet nie intersuje... jak dla mnie wiec: woda jest za free
po wakacjach mam nadzieje... za wode bede juz placil

To jak prad masz wliczony w czynsz to tez za niego nie placisz ??
Smieszne pieniadze?? :0? W domu w ktorym mieszkam za roczny koszt zuzycia wody mamy ponad 15.000kr...rozdzielone na 2 raty

no a za prad rocznie za caly dom placisz duuuuuzo wiecej... wiec w porowaniu do wody to sa to smieszne pieniadze!!! przeprowadzasz sie do innej komuny i nagle same scieki spadaja z 10 koron na 6 nok za kubika na przyklad......

a poki jestem wynajmujacym to nie wwazne czy kapie sie 6 razy dziennie i wlewam wode do dmuchanego basenu 2 razy dziennie czy tez pije tylko wode z butelki - place dokladnie tyle samo....

jesli prad mialbym w czynszu to swiatlo paliloby sie nawet w lodowce 24 na dobe!!!!! bo mialbym wyjebane na zuzycie.... w cenie jako ryczalt czyli za darmo... w wiaderkach bym sasiadom nawet rozdawal wtedy bo w nosie bym mial ile 230 po kablach do mnie idzie... wyjebane bo nie place za faktyczne zuzycie....

b.k.... maniek.... moze wawa... moze swoje w norge a wawa dopiero z dzieciakami... hmmmm who knows.....

Typowe wioskowe podejście. Nie płace to niech sie leje, niech sie świeci. Jak coś jest gratis to trzeba wykorzystać do bólu, nawet jeśli ńie ma potrzeby.
Przypomniało mi sie zajscie sprzed kilku lat w barze salatkowym w pizza hut. Straszny obciach ladowac w miche, az sie sosy wylewaja, ale trzeba, bo zaplacone.
Podobnie zachowanie mozna zaobserwowac na wczasach, gdzie Polacy maja wykupione All inclusive. Jeszcze nie wie czy mu smakuje, nie wie czy da radę, ale laduje na talerz 10 pięter.

Jacku, ktoś za ten prąd czy wode i tak musiałby zapłacić. Nie ty, więc chulaj dusza?
Shame on you.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
A pewnie ze będę płacić Hehe. Nawet jak to napisałeś za 12-cio (prawnie 12-sto) piętrowy blok. A takim jak ty ściska bo tylko na czyjejś łasce...albo martwić się bo tacy jak ty wynajmują i opinię psuja i dla innych nie ma szans wynająć mieszkania - bo Polak Chociażby za to ze zapłaciłem to moje. Długo się nie da tak.-D.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
marjanku,a ktos tu napisal, ze musi oszczedzac wode
Tu jest dyskusja ocenach, co najwyzej

W Polsce wszyscy sa "wylacznie wlascicelami" domow, zadne tam prawie (buhahah), woda niz nie kosztuje, nikt nie oszczedza.
Ceny metra wody i odprowadzania sciekow, po ostatnich podwyzkach dogania, albo przegania niektore norweskie gminy, prad rowniez drozszy niz w Norwegii, ale tam raj...nikt nie oszczedza, domy poswietlane jak choinki caly rok, grzejniki elektryczne, zmywarki hulaja w kazdej chalupie

Wyglada, ze takie same masz pojecie o polskich realich, jak i norweskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:...Typowe wioskowe podejście.
...Jacku, ktoś za ten prąd czy wode i tak musiałby zapłacić. Nie ty, więc chulaj dusza?
Shame on you.

Taki Ktos napisał:...Ja podobbnie jak JLK mam wyjebane na wode i podlewam ogródek nawet zimą....

a wy plaćcie nowobogackie polonorki....

ot taki przywilej bycia włascicielem (prawie) domu....

Ciekawe jak to skomentujesz , wszak ten tekst w pewnym sensie i Ciebie Hilton Obraża ... ! .
---

A może Ja się Mylę ?
---
ACH i Och .... Zbliżają się Następne w kolejce ... ŚWIĘTA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
iglaczek napisał:
A pewnie ze będę płacić Hehe. Nawet jak to napisałeś za 12-cio (prawnie 12-sto) piętrowy blok. A takim jak ty ściska bo tylko na czyjejś łasce...albo martwić się bo tacy jak ty wynajmują i opinię psuja i dla innych nie ma szans wynająć mieszkania - bo Polak Chociażby za to ze zapłaciłem to moje. Długo się nie da tak.-D.

chcesz numer do własciciela domu, od którego wynajmuje dom juz ponad 6 lat ?
sama zapytasz jak jest i przestaniesz w koncu pierdolic.....
Nie wszyscy sa tłumokami zpolski moja pani, nie wszyscy....

a ty fiolet psa se kurwa pijaku kup, skoro kolegów szukasz...
od pczatku mojego istnienia tutaj, nie popierałem zakupu domu na zbójnickich warunkach w tak bardzo niepewnych czasach!
I w dalszym ciągu tak uwazam, a zycie pokaze kto miał racje.....
W polsce juz mieszkania spadły na pysk, w innych krajach tez i to samo bedzie tutaj > załozysz sie burku?
Moim skromnym zdaniem dobrze zrobił ten, który kupił duzy dom, który ma min 2 extra sypialnie do wynajecia!
Ten kto kupił sobie lokum dokłada do interesu> chocby koszt wody ca 15tys/rok+remonty,etc....

Tyle,ze ty nie powinienes sie w tej kwestii wypowiadac "gosciu hotelowy" !

aaaaa ty @linde nie porównuj polskich realiów do tutejszych, bo nie ma sensu....
Ja doskonale zdaje sobie sprawe z kosztów (olbrzymich) utrzymania własnego domu w pl, poniewaz mieszkam i tam rózniez....
Z jednym sie zgodze > smutno jedzie sie teraz przez polske, bo na 8-10 okien w domu swieci sie w max dwóch....
PS: ostanio gosciłem moją zone i podczas przejazdzki w okolicy drammen, powiedziała tak: boze, jak ja bym chciała, zeby u nas tak były oswietlone domy,ulice,parkingi,etc....
W kazdym oknie jakas dekoracje, lampeczka,swiecznik.....
Nawet dekoracje swiateczne w poslce zeszły na psy, bo prąd jest koszmarnie drogi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Taki Ktos napisał:
Nawet dekoracje swiateczne w poslce zeszły na psy, bo prąd jest koszmarnie drogi....
maniek, przywoluje Cie do porzadku!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
ad Hilton: na wakacjach sa lepsi ode mnie.... nawet na promie gdzie sa juz ludzie ktorzy lizneli troche skandynawii to na stenie na sniadaniu laduja opor chociaz stol jest szwedzki... i mozna sobie dokladac co chwila.... ale nakladaja 5 talerzy jednoczesnie bo na raz wszystko i w kacie gdzies jeszcze najlepiej zeby nikt nie widzial ze tak duzo i ukradkiem kolo kasy, oczy podloga albo kontakt wzrokowy z lampa i glowa wysoko do gory..... porownanie nie trafione ale wiem o co Ci biega.... zamknij jednak oczka i cofnij sie w przeszlasc kiedy to jeszcze "wynajmowalas"... czy przeszkadzala Ci albo tez zdenerwowala Cie zapalona cala noc lampka w przedpokoju??? chyba nie: skoro wiedzialabys ze prad masz w czynszu.... wiec co sie tak spinasz... ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:
Taki Ktos napisał:
maniek, przywoluje Cie do porzadku!!!!

zdjecie boskie ziomek i za pare dni popatrze i pociesze oko live, ale pytanie mam > kiedy ostani raz byłes autem wieczorem poza miastem?
Marnie, naprawde marnie to wygląda i nie mam na mysli jakiejs pipidówy, a mysle o podwarzszawskich miejscowosciach....
ciekawe jak w tym roku Bzdziszewo rozpalone (?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok