Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Monika Matkowska Bartosz Ciepliński Radi Radi Łucja Krupa (12625 niezalogowanych)
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
iglaczek napisał:
Yatsek napisał:

woda z kranu za darmo!!!

Hehe...a gdzie daja te wode za darmo To ze Ty pijesz ja za free to jestes nawet chyba tego ni swiadomy ze masz to w czynszu. A za wode i scieki sie tu placi tez-raz do roku!

wiem ze sie placi jakies smieszne kwoty za wode...... ale w oplacie za wynajem ta woda jest juz zawarta i nie placisz za nia dodatkowo.... nieprawdaz????

wiec z zalozenia: jest ona za darmo )) bo wodomierz mam popiety ale na caly domek a nie tak jak licznik elektryczny porozbijany na mieszkania a wiec ilosc kubikow mnie interesuje )))))

to tak celem malego wyjasnienia ))) i tak jak wieszkosc wynajmujacych tez sie tym nawet nie intersuje... jak dla mnie wiec: woda jest za free
po wakacjach mam nadzieje... za wode bede juz placil

To jak prad masz wliczony w czynsz to tez za niego nie placisz ??
Smieszne pieniadze?? :0? W domu w ktorym mieszkam za roczny koszt zuzycia wody mamy ponad 15.000kr...rozdzielone na 2 raty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
iglaczek napisał:

Smieszne pieniadze?? :0? W domu w ktorym mieszkam za roczny koszt zuzycia wody mamy ponad 15.000kr...rozdzielone na 2 raty[/quote]

tak sie zastanawiam, ze was czasem głaby dupa nie boli od takiej ilosci człownków w niej ?
15000/rok za wode?
Jebnij sobie do tego wszytskiego barana w sciane, bo nic innego ci juz nie pozostało.....

Ty a moze ty płacisz za wode za cały blok 12-cio pietrowy ?

A moze mieszkasz w pałcau kultury, lub dworcu centralnym ?

nie no kurwa, ja wysiadam z tego głupkowozu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Taki Ktos napisał:

Jebnij sobie do tego wszytskiego barana w sciane, bo nic innego ci juz nie pozostało.....

To wysiadaj nikt za Toba nie bedzie plakal
Rachunkow przedstawiac ci nie bede bo po co i wiarygodnosci nie bede potwierdzac dla ciebie! Naucz sie czlowieku szacunku jesli jeszcze tego sie nie nauczyles! To ze wyzywasz i przeklinasz nie swiadczy dobrze o Tobie :/ jedynie o Twoim niskim poziomie!
Albo jak mam za auto ubezpieczenie 30tys - a ktos ma 5tys to tez juz jestem glupia bo place wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
tak sie zastanawiam, ze was czasem głaby dupa nie boli od takiej ilosci człownków w niej ?
15000/rok za wode?

nie no kurwa, ja wysiadam z tego głupkowozu[/quote]

My właśnie dostaliśmy rachunek za wode za 1 rok, budynek 140 m, 5-cio osobowa rodzina prawie 15 tys nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
gama28 napisał:
15000/rok za wode?

My właśnie dostaliśmy rachunek za wode za 1 rok, budynek 140 m, 5-cio osobowa rodzina prawie 15 tys nok.

Nie jestem juz sama w tej opini wiec moze juz nie bede glupia
Niestety malo to tu sie nie placi nawet patrzac na zarobki. Majac swoj dom by oplacac co miesiac za niego rachunki potrzeba pracy 2 ludzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ceny wody i odprowadzenia sciekow bardzo roznia sie w zaleznosci od gminy. Cos mi sie wydaje gama28, ze Twoje okolice naleza do najdrozszych, niestety.
Inna sprawa, ze niektorzy wciaz mysla, ze woda w Norwegii jest za darmo, a krol, w grudniu, daje ekstra gotowke "pod choinke"
Jada sobie sobie, nieswiadomi realiow norweskich, takim wlasnie glupkowozem
Zanim podniosa sie glosy oburzenia, jak to w tej Norwegii jest drogo, to polecam odswiezenie wiadomosci o cenach wody i odprowadzenia sciekow w Polsce, po ostatnich podwyzkach i jak sie te ceny ksztaltuja w stosunku do zarobkow..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Ceny wody i odprowadzenia sciekow bardzo roznia sie w zaleznosci od gminy. Cos mi sie wydaje gama28, ze Twoje okolice naleza do najdrozszych, niestety.
Inna sprawa, ze niektorzy wciaz mysla, ze woda w Norwegii jest za darmo, a krol, w grudniu, daje ekstra gotowke "pod choinke"
Jada sobie sobie, nieswiadomi realiow norweskich, takim wlasnie glupkowozem
Zanim podniosa sie glosy oburzenia, jak to w tej Norwegii jest drogo, to polecam odswiezenie wiadomosci o cenach wody i odprowadzenia sciekow w Polsce, po ostatnich podwyzkach i jak sie te ceny ksztaltuja w stosunku do zarobkow..

Tego nie da sie porównać bo w PL ceny rachunków czegokolwiek przewyższają płace
Średnio te 15TYS na 5osób to wychodZi ponad 1000na miesiąc dodatkowo. Plus szereg innych rachunkow ?
Ale nie ma co narzekać skoro na życie i opłaty starcza:-P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
iglaczek napisał:
Yatsek napisał:
iglaczek napisał:
Yatsek napisał:

woda z kranu za darmo!!!

Hehe...a gdzie daja te wode za darmo To ze Ty pijesz ja za free to jestes nawet chyba tego ni swiadomy ze masz to w czynszu. A za wode i scieki sie tu placi tez-raz do roku!

wiem ze sie placi jakies smieszne kwoty za wode...... ale w oplacie za wynajem ta woda jest juz zawarta i nie placisz za nia dodatkowo.... nieprawdaz????

wiec z zalozenia: jest ona za darmo )) bo wodomierz mam popiety ale na caly domek a nie tak jak licznik elektryczny porozbijany na mieszkania a wiec ilosc kubikow mnie interesuje )))))

to tak celem malego wyjasnienia ))) i tak jak wieszkosc wynajmujacych tez sie tym nawet nie intersuje... jak dla mnie wiec: woda jest za free
po wakacjach mam nadzieje... za wode bede juz placil

Smieszne pieniadze?? :0? W domu w ktorym mieszkam za roczny koszt zuzycia wody mamy ponad 15.000kr...rozdzielone na 2 raty

no a za prad rocznie za caly dom placisz duuuuuzo wiecej... wiec w porowaniu do wody to sa to smieszne pieniadze!!! przeprowadzasz sie do innej komuny i nagle same scieki spadaja z 10 koron na 6 nok za kubika na przyklad......

a poki jestem wynajmujacym to nie wwazne czy kapie sie 6 razy dziennie i wlewam wode do dmuchanego basenu 2 razy dziennie czy tez pije tylko wode z butelki - place dokladnie tyle samo....

jesli prad mialbym w czynszu to swiatlo paliloby sie nawet w lodowce 24 na dobe!!!!! bo mialbym wyjebane na zuzycie.... w cenie jako ryczalt czyli za darmo... w wiaderkach bym sasiadom nawet rozdawal wtedy bo w nosie bym mial ile 230 po kablach do mnie idzie... wyjebane bo nie place za faktyczne zuzycie....

b.k.... maniek.... moze wawa... moze swoje w norge a wawa dopiero z dzieciakami... hmmmm who knows.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Wczesniej mielismy oplate zryczaltowana i rzeczywiscie byly to jakies grosze, teraz jest tego sporo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok