Taki Ktos napisał:
Lindemans napisał:
marjan, 2 ekstra sypialnie w domu, to ja mam dla gosci, bo sporo sie u nas przewija. Nie wyobrazam sobie jednak, zeby ktos obcy (wynajmujacy pokoj) platal mi sie po domu
dobrym wyjsciem jest oddzielne mieszkanie do wynajcia, wtedy spalaca kredyt 
U mnie i w wynajetym i teraz w swoim, nikt nie lata ze sraczka i nie gasi swiatla. Nie zmniejszylismy zuzycia wody, ani niczego innego
Spokojnie i bezstresowo sobie zyjemy. O co tobie biega ??
Co Ci przeszkadza, ze ludzie maja sie ochote osiedlic na stale, na dluzszy lub krotszy okres poza Polska. Nikt nie musi byc przywiazany jak pies do budy, jak za komuny. Swiat stoi otworem. Kazdy ma prawo wyboru pomyslu na zycie i miejsca realizacji.
Otworz swoje ograniczone horyzonty dale niz granice Polski i rozejrzyj sie - juz nie ma k..... przymusu ! Kazdy jest panem swojego losu, jest wolny i sam wybiera.
Wypalasz sie marjan, za szybko, za glosno, za glupio i w sumie nie masz juz od dawna nic nowego do powiedzenia. Monotonnie i w kolko, polonorki i polonrki...
e tam czepiasz sie.....
dobrze wiesz,ze ja nienawidze tego kraju, ludzi tu mieszkających, klimatu i całej reszty tego ciemnogrodu....
wiec wybacz,ale nie ogararniam jak mozna chciec mieszkac tu na stałe.....
mialem na mysli odzielne pomieszczenia do wynajmu....
Hybel chyba tzw.....
z jednym sie zgdoze > polonorki są baaardzo niebezpieczni, oj bardzo......
aaaaaaaaaaaaaa i nie mów do mnie marjan bra?
Ok, nie bede mowic marjan
Twoja nienawisc do tego kraju, niczego w nim nie zmienia. Tym bardziej ogranicza Ciebie. Graniczy wrecz z jakas niezrozumiala psychoza
Dla kogos, kto tu sie dobrze czuje i odnalazl, ta nienawisc rowniez nie ma znaczenia.
Dla mnie ciemnogrod wciaz zamieszkuje Polske, znaczna czesc...
Ciemnogrod, ktory nie toleruje i nie rozumie innosci. Ciemnogrod, ktory nienawidzi, bo....tak i juz. Ciemnogrod, ktory mysli, ze jest narodem wybranym, a tak na prawde jest przegranym. Coraz bardziej bez perspektyw i przyszlosci. Dla mnie Ty jestes typowym, polskim nowobogackim, Ty i wszystko Twoje jest naj, reszta gowno warta.., bo norweskie koronki plyna, na polskie realia. Jakiez to do kurwy nedzy zalosne...Rodzina z doskoku, aby sie nahapac i miec, duuuzo kasy miec ...
Lata mi, za kogo mnie uwasz mowiac "polonorki(sa niebezpieczne

), lata mi, kogo i czego nienawidzisz. Dla mnie liczy sie tylko to, czy ja i moja rodzina czujemy sie spelnieni i zadowleni ze swojego zycia. Jestesmy w zadowalajacej sytuacji finansowej i na codzien razem. Zadne duze pieniadze nigdy mi tego nie zastapia. Mialabym sobie banknotami, kurwa trumne wytapetowac ? To co przezyje, co zobacze, czego doswiadcze, to zabiore kiedys ze soba. Tego nie osiagne biegiem, po kilkanascie godzin w pracy, zeby od wielkiego dzwonu odegrac role rodzica, meza, zony...
A Ty nienawidz i zapierdzielaj z dala od rodziny, jak najwiecej teraz, bo na swieta trza przeciez rodzine odwiedzic i ludziom sie pokazac