Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Monika Matkowska Bartosz Ciepliński Radi Radi Łucja Krupa (12621 niezalogowanych)
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
[b]
Ok, nie bede mowic marjan

Twoja nienawisc do tego kraju, niczego w nim nie zmienia. Tym bardziej ogranicza Ciebie. Graniczy wrecz z jakas niezrozumiala psychoza
Dla kogos, kto tu sie dobrze czuje i odnalazl, ta nienawisc rowniez nie ma znaczenia.
Dla mnie ciemnogrod wciaz zamieszkuje Polske, znaczna czesc...
Ciemnogrod, ktory nie toleruje i nie rozumie innosci. Ciemnogrod, ktory nienawidzi, bo....tak i juz. Ciemnogrod, ktory mysli, ze jest narodem wybranym, a tak na prawde jest przegranym. Coraz bardziej bez perspektyw i przyszlosci. Dla mnie Ty jestes typowym, polskim nowobogackim, Ty i wszystko Twoje jest naj, reszta gowno warta.., bo norweskie koronki plyna, na polskie realia. Jakiez to do kurwy nedzy zalosne...Rodzina z doskoku, aby sie nahapac i miec, duuuzo kasy miec ...
Lata mi, za kogo mnie uwasz mowiac "polonorki(sa niebezpieczne ), lata mi, kogo i czego nienawidzisz. Dla mnie liczy sie tylko to, czy ja i moja rodzina czujemy sie spelnieni i zadowleni ze swojego zycia. Jestesmy w zadowalajacej sytuacji finansowej i na codzien razem. Zadne duze pieniadze nigdy mi tego nie zastapia. Mialabym sobie banknotami, kurwa trumne wytapetowac ? To co przezyje, co zobacze, czego doswiadcze, to zabiore kiedys ze soba. Tego nie osiagne biegiem, po kilkanascie godzin w pracy, zeby od wielkiego dzwonu odegrac role rodzica, meza, zony...

A Ty nienawidz i zapierdzielaj z dala od rodziny, jak najwiecej teraz, bo na swieta trza przeciez rodzine odwiedzic i ludziom sie pokazac

Cala prawda
!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
Ok, nie bede mowic marjan

Twoja nienawisc do tego kraju, niczego w nim nie zmienia. Tym bardziej ogranicza Ciebie. Graniczy wrecz z jakas niezrozumiala psychoza
Dla kogos, kto tu sie dobrze czuje i odnalazl, ta nienawisc rowniez nie ma znaczenia.
Dla mnie ciemnogrod wciaz zamieszkuje Polske, znaczna czesc...
Ciemnogrod, ktory nie toleruje i nie rozumie innosci. Ciemnogrod, ktory nienawidzi, bo....tak i juz. Ciemnogrod, ktory mysli, ze jest narodem wybranym, a tak na prawde jest przegranym. Coraz bardziej bez perspektyw i przyszlosci. Dla mnie Ty jestes typowym, polskim nowobogackim, Ty i wszystko Twoje jest naj, reszta gowno warta.., bo norweskie koronki plyna, na polskie realia. Jakiez to do kurwy nedzy zalosne...Rodzina z doskoku, aby sie nahapac i miec, duuuzo kasy miec ...
Lata mi, za kogo mnie uwasz mowiac "polonorki(sa niebezpieczne ), lata mi, kogo i czego nienawidzisz. Dla mnie liczy sie tylko to, czy ja i moja rodzina czujemy sie spelnieni i zadowleni ze swojego zycia. Jestesmy w zadowalajacej sytuacji finansowej i na codzien razem. Zadne duze pieniadze nigdy mi tego nie zastapia. Mialabym sobie banknotami, kurwa trumne wytapetowac ? To co przezyje, co zobacze, czego doswiadcze, to zabiore kiedys ze soba. Tego nie osiagne biegiem, po kilkanascie godzin w pracy, zeby od wielkiego dzwonu odegrac role rodzica, meza, zony...

A Ty nienawidz i zapierdzielaj z dala od rodziny, jak najwiecej teraz, bo na swieta trza przeciez rodzine odwiedzic i ludziom sie pokazac [/quote]

Pokazywanie sie ludziom nigdy mnie nie kreciło, wiec pewnie juz nie zacznie .....
Co do mojej rodziny, to uwierz ze tak jest nam dobrze, a niebawem bedzie jeszce lepiej, wiec nie wskazuj mi drogi, zwłaszcza takiej samej jaką obrałas ty, bo kazdy ma swoje plany, zycie i robi tak jak mu wygodniej....
Lubisz byc kat.II w obcym kraju ? ok badz i zgrzytaj zębami codziennie....
Tylko nie tlumasz sobie,ze tak nie jest, bo okłamywanie samego siebie jest bolesne.....
I czy szybciej sie pogodzisz, ze jestes tu nikim, tym krócej bedzie bolało : )
Ja nie bede nok trumny tapetował, bo az tyle ich nie mam!
Poza tym zamierzam je wyadac, ba ciagle je wydaje i ciesze sie z zycia : ))i nie musze czekac tak jak ty, na zwrot podatku, badz feriepenger, zeby wyjechac na fajny urlop,kupis sobie fajny drogi prezent, czy zainwestowac wieksza sume : )
Pisałem tez juz o rodzinie, ale ty chyba celowo pomijasz ten watek....
Czy 6-7 tyg w delagacji to dla ciebie długo i nie do zniesienia?
Przy czym widujemy sie co 3, max 4 tyg,potem znów jestem sam ca 3tyg i jade do domu na min 2 tyg > czy to nie do przyjecia?
Ja traktuje ten kraj przejsciowo i jestem tu tylko dla pieniedzy(podobnie jak ty)....
Ot taki biznes sie trafił, wiec łoje ile sie da > to złe?
A jak juz uznam, ze styka to wróce, bo mam do czego i nie musze od zera startowac : )

co do swiąt > to wiem, ze boli cie, ze bedziesz kolejne swieta spedzac poza domem z dala od rodziny, ale tak wybrałas, jestes "u siebie" wiec delektujcie sie polse na kolacji wigilijnej,dzielcie sie waflami i wzdychajcie, mysląc: jak długo jeszcze (czyli jak co roku)
Ja tymczasem zasiąde z całą rodzinką do wieczerzy w tradycyjnym polskim stylu : )

Wesołych swiąt
Własciwie to God jul
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
iglaczek napisał:

Cala prawda
!![/quote]

tia tia, ta najprawdziwsza

ps: nie bądz tak..... dwu ulicowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Taki Ktos napisał:
iglaczek napisał:

Cala prawda
!!

ps: nie bądz tak..... dwu ulicowa[/quote]

bedac tu i pracujac tez zgadzasz sie byc w tej II kat.

12-cio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
iglaczek napisał:
Taki Ktos napisał:
iglaczek napisał:

Cala prawda
!!

ps: nie bądz tak..... dwu ulicowa

bedac tu i pracujac tez zgadzasz sie byc w tej II kat.

12-cio [/quote]

nieprawda dwu ulicowa ty

ja nie mam nic do stacenia i nie musze nikomu dupy lizac w obawie o utrate pracy np....
MNie jak wyrzucą, to wróce do domu (zarobiony), albo znajde lepszą/inną, bo w moim fachu nie ma strachu : )
Dlatego nie godze sie na javla polakk, du ma jobber extra,etc.....
Nie musze sie głupio usmiechac, słuchając kiepskich zartów o polakach, tylko wstaje i mówie > STFU javla norman!

Nigdy nie zgodziłem sie na taktowanie mnie gorzej/inaczej jak norka i pewnie juz sie nie zgodze!

pozdrawiam z 12-cio bloku : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ty jednaj jestes typowy marjan..

Nic nie rozszerzy Twoich ograniczen...

Ty nawet nie potrafisz przeczytac, ze tu jest moja rodzina...

Tluczesz na oslep, monotonnie, w kolko macieju to samo...

Dalej tylko Twoje madre i Twoje jedynie sluszne...wiec niestety, ale ciemnogrodzkie. Predzej do cegly dotrze, ze niz do Ciebie, ze swiat, nie jest "wg mariana".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:

Dalej tylko Twoje madre i Twoje jedynie sluszne...wiec niestety, ale ciemnogrodzkie. Predzej do cegly dotrze, ze niz do Ciebie, ze swiat, nie jest "wg mariana".

No teraz to juz pojechałąs......

nawet małe dzieci wiedzą, ze swiat jest.... "według kiepskich"

za duzo Nrk miła pani, a za mało faktów

Albo marjan, albo maciej do cholery jasnej.....(!)

ps: doskonale wiem,ze tu jest twoja rodzina!
Miałem na myslie tą dalszą > mama,tata, babcia,dziadzia,ciocia,etc......

Potrafie zrozumiec duzo wiecej niz ci sie wydaje,wiec nie oceniaj ksiązki po okładce....
ty nie ogarniasz mojej racji, ja mam wyjebane na twoją!

Tobie miło i fajnie byc kat.II twoj cyrk, twoje małpy!
Ja jestem innego zdania i... chuj
I chyba nie musze sie zgadzac z twoimi pogladami (?)
Ja ciebie do swoich nie namawiam, wiec i ty odpusc > "forum dyskusyjne" ikke sant?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
o ja.... Ty jestes normalnie ideal... Najlepszy we wszystkim. Oby tak dalej z optymizmem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Taki Ktos napisał:
Lindemans napisał:

No teraz to juz pojechałąs......

nawet małe dzieci wiedzą, ze swiat jest.... "według kiepskich"

za duzo Nrk miła pani, a za mało faktów

Albo marjan, albo maciej do cholery jasnej.....(!)

ps: doskonale wiem,ze tu jest twoja rodzina!
Miałem na myslie tą dalszą > mama,tata, babcia,dziadzia,ciocia,etc......

Potrafie zrozumiec duzo wiecej niz ci sie wydaje,wiec nie oceniaj ksiązki po okładce....
ty nie ogarniasz mojej racji, ja mam wyjebane na twoją!

Tobie miło i fajnie byc kat.II twoj cyrk, twoje małpy!
Ja jestem innego zdania i... chuj
I chyba nie musze sie zgadzac z twoimi pogladami (?)
Ja ciebie do swoich nie namawiam, wiec i ty odpusc > "forum dyskusyjne" ikke sant?

To co z siebie wypluwasz, te tony jadu i nienawisci nazywasz dyskusja? Z jaskiniowcem mozna by dyskutowac ineligentniej..

Obywatelem drugiej kategorii, to czuje sie dzis ogromna czesc Polakow, niestety w swojej Ojczyznie. To wlasnie dlatego ogladam, miedzy innymi, NRK, a nie zryte TVN, albo inne debilne Polsaty, bo mogloby to skutkowac wykrzywieniem widzenia swiata...Wystarczajaca fala tumanow, wychowanych na Polsacie i TVN rozlewa sie dookola. Pokolenie wyzute z idealow, moralnosci, zasad dobrego wychowania itd. To jest typowy polski ciemnogrod, ktory mowi "patrz, to ja, Polak, a to juz cos, samo w sobie" Zal. Takie tumany, po polsku nie potrafia nawet pisac. Wypowiadaja sie na poziomie ameby, jedyne co maja rozbuchane, to wielkie "ja", a te "ja", to nie byle kto panie Ksenofobia, nietolerancja, nienawisc, bo lby zbyt puste i zryte, bo zrozumiec, ze swiat nie zamyka sie na "ja"

Gdybym w Norwegii czula sie obywatelem drugiej kategorii, to znalazlabym inne miejsce do zycia.
Stawiam na jakosc zycia i na spelnienie sie, tak w zyciu osobistym, jak i zawodowym. To juz mam, nie mam potrzeby zmian.

Uzurpujesz sobie prawo do wyzywania ludzi, ktorzy znajduja swoje miejsce na swiecie, od "polonorkow j...". Polacy zyja rowniez w innych krajach, Norwegowie i inne nacje rowniez, ale dla Ciebie istnieje ograniczenie nie do przeskoczenia. Polak w Polsce, Norweg w Norwegii..
Ludzie sa dzis wolni, zrzucili chomonta "musisz tak, musisz tu".

Chcesz dyskutowac - dyskutuj, ale dopoki bedziesz wylewal pogarde i nienawisc dla wyborow innych ludzi, dopoty nie bedziesz traktowany powaznie. Ot, ten pajac, poskakal, powyzywal i juz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
maryjanku czy TakiKtosiu zgadzam sie z Tobą wiekszosci ale nie rozumie o co ci chodzi mianowicie że głupotą jest kupować tu mieszkanie(tylko nie każ mi tego szukac, ok dzieki)....
...jesteś tu dłużej ode mnie więc masz pewnie sporo znajomych co są tu na stałe i tak zrobili...wiec jak dostaną kredyt na mieszkanie np. 2 sypialnie+(standard)????????większość moich znajomych tak zrobiła i to popieram skoro chcą tu zostać....

...ja to pierdole i dziekuje

p.s. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok