Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hej madzia200486... a niedaleko Oslo to znaczy od ktorej strony to niedaleko
Czyli gdzie dokladnie? No i gratulacje ze dolaczasz do grupy mamusiek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Magdalena Lipińska
(madzia200486)
Wiking
niedaleko to znaczy jakies 20km lorenfallet ale w Oslo jestem codziennie i wiesz nie koniecznie ma co ze soba zrobic dlatego jakas kolezanka by sie przydala na gwalt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ehh, to niestety czeste zmartwienie nie tylko mamusiek ale takze dziewczyn ktore swoje najlepsze kolezanki pozostawialy w Polsce. Sama tez szukam juz ladnych pare lat i owszem znajduje ale jakos po jakims czasie i tak kontakt pozostaje sporadyczny.. Ale grunt to sie nie zniechecac hihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Magdalena Lipińska
(madzia200486)
Wiking
nio wlasnie ale moze cos sie urodzi
a noz widelec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Natalia H
(owie3kaa)
Początkujący
No widze dziewczyny ze niezle przeboje z tym karmieniem hmm sama zakupie juz wczesniej takie nakladki na sutki bo byc moze okaza sie przydatne... ale martwie sie ze moze sie okazac ze nie bede miala pokarmu i co wtedy? a martwie sie dlatego ze moja siostra ktora niedawno urodzila swoje 2 dziecko miala ten problem ze dziecko niby jadlo z piersi ale mleka wiele tam nie bylo i ciagle maly byl glodny a z czasem wogole pokarm jej zanikl...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Witajcie dziewczyny
Od pewnego czasu czytam Wasze wypowiedzi na forum ale jakos do tej pory nie mialam odwagi napisac cokolwiek Odwazylam sie w koncu bo widze ze jest to problem sporej ilosci mamusiek a pozatym doskonale wiem jaki to bol bo sama to przechodzilam Jestem mama miesiecznego synka i tak jak Wy miewalam czasem klopoty z dzidzia i karmieniem piersia Czytalam niedawno o Waszym problemie dotyczacym bolacych guzkow powstalych na wskutek zastoju mleka w piersiDuzo czytalam o zastoju mleka w piersi i o twardych guzkach powstalych z tego powodu i jest na to rada,ze oprocz czestszego karmienia ta piersia,slynnego przykladania kapusta,cieplymi okladami itp nalezy karmic dziecko w pozycji SPOD PACHY dzieki ktorej dziecko oproznia kanaliki od strony tych powstalych guzkow i dzieki temu piers mieknie a guzki znikaja bo kanaliki sie odblokowuja a dziecko ssac je odblokowujeTo naprawde swietny i sprawdzony sposob Polecam i zycze sukcesu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
daris madzia zawsze mozemy jakies wieksze spotkanie zrobic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
haha NANA nareszcie sie ujawniłaś To znaczy Aga nie wiecie dziewczyny o tym że my to spotkałysmy sie w hotelu po porodzie na stołowce a wczesniej poznałysmy sie na kursie w pazdzierniku,fajny przypadek co??? Daris Tobie pisałam a co do tej pozycji do karmienia to ja własnie próbowałam ale w ogóle mi nie podchodz i mały sie złości i nie wiem jak go dobrze ułozyc żeby nam było wygodnie daris a te nakładki medela sa mniejsze??? tzn jak sie dopasowuja do brodawki??bo te z Aventa takie długie a ja takich długich sutków to nie mam heh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Przypadki gdzie jest tego pokarmu caly czas mala ilosc albo wogole zanika mysle ze naleza do mniejszosci i nie ma co sie zamartwiac- trzeba byc od poczatku pozytywnie nastawionym do karmienia a napewno sie uda
Agusss spotkanko hmm? Zapraszam do siebie w takim razie
Marzenie nakladki Medela sa w trzech rozmiarach do wyboru S,M,L
Na samym poczatku w sklepie nie bylam taka madra i zapomnialam sprawdzic i kupilam najwieksze czyli L hahaha Bedac w Polsce kupilam rozmiar M i... nie uzywam, bo w sumie sa chyba troszke male (ale ogolnie nie sa) tylko to my sie przyzwyczailismy do tych wiekszych bo te L sa dosc duze Tym sposobem u mnie L sie sprawdzaja i nie zamienilabym na inne-swietnie sie dopasowuja do brodawki i slyna z tego ze zapewniaja siwietny kontakt miedzy mama a dzieckiem a wlasciwie miedzy dzieckiem a cycusiem hihi Kwestia dobrania odpowiedniego rozmiaru i pozniej to juz z gorki Buziaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
no fakt piersi robia sie miekkie od pozycji z pod pachy. Wiktoria jak na razie je tylko w ten sposob z nakladka bo musi mi troche powyciagac sutki, a w ten sposob to chociaz troche probuje jesc z piersi.

A dajecie albo dawalyscie malenstwom NAN 1 jak tak to ile mniej wiecej na poczatku miarek na ile wody? bo chyba 6 miarek na 80 ml co jest na pudelku to za duzo na poczatek.
A i jeszcze co do kupek. Mala od 2 dni robi zadkie zoltawe z grudkami. Moze to przez te NAN?
chociaz w szpitalu mala jadla wiecej tego sztucznego mleczka i nie miala tego, a jak teraz je wiecej z piersi to robi takie. ale czy te grudki sa normalne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok